• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

MadziaSek ta rozbudowa wymaga pozwolenia na budowę, a papiery leżą w urzędzie od połowy kwietnia. Na dodatek oni teraz mają 60 dni na postawienie głupiej pieczątki. Już interweniowałam o przyspieszenie sprawy, może się uda. Czekam też na pozwolenie na wycinkę drzew bo ogród w związku ze wszystkim też chcę przerobić w końcu. To jest spora rozbudowa bo mam teraz domek 70 m2, a chcę dobudować drugie 70m2. Co prawda będzie to garaż dwustanowiskowy i duże pomieszczenie gospodarcze (być może kiedyś będzie z tego pokój) na sprzęt z mojej wypożyczalni. Część sprzętu nadal trzymam w pokoju przeznaczonym dla małej i nie bardzo mam co z tym zrobić :/

reklama
Maciejka ja mam już synka, który w sierpniu ma skończyć 7 lat, urodził się dokładnie miesiąc przed terminem, szyjka macicy mi się skracała, początkowo było 3cm no i po 8 miesiącach urodziłam, teraz miałam znacznie dłuższą szyjkę bo 4,5cm ale lekarz zapobiegawczo założył mi pessar i chce zdjąć to na tydzień przed terminem, muszę powalczyć o wcześniejsze zdjęcie bo jak zrobi jak chce to nie będę mogła być na rozpoczęciu 1 klasy synka a sobie tego nie wyobrażam. Trzymam za jutrzejszą wizytę!
dzięki ;)
a to synek ur sie jako wcześniak?
3 4,5? Wow!
moja szyjka ma 1cm :baffled:

Witajcie!!

U nas dziś piękne słońce, więc pranie się już pierze, żeby na dworze rozwiesić:-D Mnie dalej ten kaszel męczy, od 4-6 nie spałam:no:

maciejkaa - trzymam kciuki za wizytę, daj znać co lekarz powiedział!!

kupciusia - powodzenia w rozbudowie!!!!

aleksandral - jak tam telefon? mi wczoraj przyszedł (jednak przez allegro zamówiłam) i jest super. Muszę jeszcze dokładnie instrukcje poczytać, bo on ma tyle opcji, że miesiąc będę to ogarniać:-D

czy skracaniu szyjki towarzyszy jakieś uczucie, np. kłucia? ostatnio mam jakieś takie dziwne wrażenie:confused:

Hej dziewczynki ;)

Biję się z myślami.. Od wczoraj włączył mi się jakiś instynkt, żeby wszystko mieć gotowe..
W prawdzie mam tylko łóżeczko i ciuszki, poza tym matę edukacyjną i dwa pluszaki.
Coś mnie tknęło, żeby przejrzeć listę wyprawkową i stwierdziłam, że zostało 9 tyg a ja niewiele mam...
Myślicie, że poddać się "instynktowi" i rozpocząć zakupy ?
Przyznam, że od dwóch dni jestem ponownie na Tardyferonie i czuję się marnie. Boję się, że nie będę w stanie z jakiegoś powodu dokonczyc kompletowania wyprawki sama, a lubię mieć wszystko poukladane i dopiete na ostatni guzik.

modlicha83 - nie wiem czy takie kłucie towarzyszy skracaniu się szyjki, wolalabym, żeby nie bo rowniez miewam takie klucia, tuz nad spojeniem, cholernie nieprzyjemne, powiedzialabym nawet, że bolesne.

Miałam wizytę w poniedziałek, ale taką bez usg (tylko ktg). Usg będę miała 6.06 ;)

Boje sie troszke zapeszenia kompletowaniem tej wyprawki ;<
Tyle sie mowi o wewnatrzmacicznym obumarciu plodu itp... Strasznie sie zaczelam bac.

Edit : Dodatkowo moja mała miała już dwa razy jakąś "fazę" bezruchu. Wystraszyła mnie niezle. Jednak KTG zawsze ma w normie. Zastanawiam sie czy nie okreca sie w pepowine, bo ma fazy takiego bezruchu, albo bardzo szybkich ruchów takich jak przy "rozkopywaniu kołderki"

Ostatnia edycja:
ja nie chcę nic mówić ale odkąd lekarz stwierdził u mnie skracającą się szyjkę, odczuwam takie właśnie ukłucia :(
dziś piękna pogoda a ja co najwyżej mogę wyjść na balkon z książką i pooddychać świeżym powietrzem, ale co zrobić, kiedy maluszek musi jeszcze urosnąć.. :)

Hej dziewczyny, po 6 miesiacach dopadlo mnie przeziebienie, okropnie boli gardlo i mam katar, a wczoraj jeszcze nic mi nie bylo. A myslalam ze uda sie bez przeziebien cala ciaze przechodzic, siedze w pracy ale nie wiem czy nie zwolnic sie do domu bo slabo sie czuje. Znacie jakies specyfiki ktore moga szybko mi pomoc?

reklama
Wczesniej zadnych ekscesow z szyjka nie mialam, wiec mysle ze leniwym trybem dotrwam spokojnie do wizyty 6.06. To tylko tydzien, a ja i tak nie znajde sily by ruszyc sie z domu.. Tardyferon to zło, ktore przykłuwa mnie skutecznie do łóżka.

Wymyśliłam, że podzielę sobie brakujace czesci wyprawki na 6 części (zakupy robie tylko w weekendy). Tym sposobem w 37 tyg bede miala komplet i spokoj ducha ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry