reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

No dziewczynki, zdałam !
Mam piękną czwóreczkę z polskiego i tymsamym zaliczony ostatni egzamin w tym semestrze ! :-D

Jestem przeszczęśliwa.

Co do mieszkania w bloku lub domku - ja mieszkałam najpierw w bloku, pozniej w domku i teraz znow w bloku.
I to, i to ma swoje plusy i minusy ;)
Na lato wolalabym zdecydowanie domek, ale na zime w bloku mi wygodnie ;p
Aktualnie myślę nad postawieniem basenu malutkiego u babci na dzialce, ale zobaczymy jak sie bede czuc w najblizszych dniach.

reklama
Czesc wszystkim, u nas wyjatkowo cieplo, a ja niestety w pracy...

Basia ja mam komode hemnes biala

Zabila ale super z tym basenem

taka j podziwiam z tym szpikiem, ja nie jestem tak odwazna , nawet krwi honorowo nie oddam

Quincy gratulacje egzaminow prawdziwy prezent urodzinowy:-)

Wszystko na miescie zalatwione, szkoda tylko ze auto nie ma klimy, ale dobry i rozsuwany dach na takie dni ;-) mrozona kawka i ciacho z truskawkami rozniez zaliczone!
teraz obiadzik, dzisiaj pomidorowka z ryzem :-D

Quincy gratuluje zdania egzaminu i trzymam kciuki za wizyte oczywiscie :-D

Maciejka wspolczuje dretwiec i puchniec, u mnie jak narazie spokojnie ;-)
czasami skurcze paluchow w stopkach mnie lapia haha i kazdy wygiety w rozna strone, przekomicznie to wyglada ;-)

Jestem z powrotem ;-) trochę się przeszłam, a czuję się jakbym z 2km szła:-p ten upał strasznie męczy.. Ale mam dobry humor bo odebrałam wyniki i hemoglobina skoczyła mi na 13,00 :happy: żelazo też w normie, chociaż 79 ale myślałam, że będzie gorzej :-) Mocz ok, chociaż zastanawia mnie jedno.. fosforany bezpostaciowe- d. liczne, miała tak któraś z was ?

Maciejka, ja na szczęście też mam chociaż balkon:-) współczuje tych puchnięć..

Quincy, gratuluje zdania egzaminu:-)

Doriq, fajna ta komoda, też ją oglądałam ;-)

Ja też już jestem z powrotem w domu. Pojechałam sobie rowerem do mamy. Mieszka niecały kilometr ode mnie a szybciej rowerem zajadę niż się dokulam :-pprzy okazji zakupiłam sobie 2kg truskawek i się delektuje teraz truskawkami z cukrem i śmietaną :-)

Quincy gratuluje zdania egzaminu!
Basia super wyniki hemoglobinowe :) ja juz zapomniałam kiedy ostatnio tak wysoką miałam. Teraz mam 12,2, ale jak na ten etap ciąży to nie jest źle bez łykania jakiegoś żelaza ;-)

Cześć dziewczyny:). Fajnie cieplutko dzisiaj :).

Quincy super, że masz już wakacje. Uwielbiałam zawsze tą chwilę po wyjściu z ostatniego egzaminu.

Mnie też łapią skurcze w stopy i łydki, ale na szczęście puchnięć nie mam.

Wczoraj odwiedzili mnie rodzice w drodze na wczasy i przebyczyłam się pół dnia na worku sako w ogrodzie. Ale zanim przyjechali to pojechaliśmy sobie rowerkami nad jezioro i na lody:). Baaardzo udana niedziela. Dzisiaj niestety już za dużo roboty na takie leniuchowanie a pogoda sprzyja. Mi tam taka pogoda odpowiada, ja zmarźlak jestem i tak 25-28 stopni jest w sam raz.

Jeszcze wrócę do tej krwi pępowinowej bo cały czas się zastanawiam... Pełny koszt to troszkę ponad 600 zl pakiet do pobrania tej krwi, potem 1700 za badania tej krwi no i po pierwszym roku 530 abonament roczny. Teraz jest jeszcze promocja na badania -400 zl i za uczestnictwo w szkole rodzenia -200. No i jak się znajdzie parę, która skorzysta z tej "usługi" to roczny abonament gratis i tak można co roku. Z tym, że na 40 kg starcza tych komórek, to nie jest tak do końca. To zależy od ilości krwi, którą uda się pobrać i od ilości tych komórek we krwi. Tego wszystkiego dowiemy się po tych badaniach krwi. Wyjdzie też czy nie są genetycznie uszkodzone i czy w ogóle nadają się do użycia. I jak najbardziej dawca może być biorcą, tylko przy niektórych chorobach się nie da, ale to pokazują te badania. Jak do tej pory stosuje się to do leczenia ok 70 chorób. No ale to są same "zachwalanki". Rzetelnych opinii negatywnych jak na lekarstwo, no i bądź tu człowieku mądry co jest paplaniną marketingowców, a co jest warte uwagi:baffled:

Żabila ja całe życie mieszkałam w bloku, jakieś 8 miesięcy temu kupiliśmy z moimi rodzicami dom (na kredyt oczywiście) także teraz zaczynam rozumiem co to znaczy mieć swoje podwórko. Też mam troche placu więc śmiało zmieściłabym taki basen jak masz, mąż nawet zagadywał o nim kiedyś ale nie wiem jak finansowo to wypali ale smaka mam niesamowitego na niego :D

Ja kiedyś oddawałam krew honorowo, poszłam tam bo chciałam zrobić coś dobrego dla innych a poza tym zawsze bałam się igieł i chciałam to przezwyciężyć :) Teraz nie mogę oddawać bo mam niedoczynność tarczycy, biorę leki i moja krew nie jest przydatna :( Ale szpik podobno mogę oddać, wczoraj Pani powiedziała, że tak.

Basia ale masz fajne wyniki!! A ta hemoglobina... super! Niestety nie wiem jak z tymi fosforanami ale ja bym się nie przejmowała jakoś specjalnie bo mocz u ciężarnej to jest zazwyczaj porażka, jak tak rozmawiam to każda praktycznie coś ma. Kiedy masz wizytę?

Kapciusia ale miałaś fajną niedzielę! Ja uwielbiam lody od kiedy jestem w ciąży :)

MadziaSek a dlaczego nie można?? moja gin nie ma nic przeciwko, a w szkole rodzenia też zalecają ruch. Jeśli ktoś nie jeździł za bardzo przed ciążą, to niech teraz nie zaczyna, ale jeśli się jeździło to nie trzeba rezygnować. Ja wczoraj zrobiłam ponad 20 km i dobrze się czułam i wczoraj i w nocy i dzisiaj też jest ok.

reklama
Do góry