reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Witam :-)

Ale ja napisałam, że dla siebie bym nie miała problemu z kupieniem ubrania na tej Marywilskiej (tak w ogóle, to jak tam kiedyś byłam to była masa ciuchów, które sprzedają na allegro), za to dla dziecka tej chińszczyzny stanowczo nie polecam - jak kupiłam Jaśkowi piżamy, to wszystkie nitki wyszły po praniu ;-) A na polskich stoiskach szału cenowego nie było - przynajmniej w ciuchach, bo wtedy innych wyprawkowych rzeczy nie szukałam ;-)

Maciejka - zdrówka dla małego!

Loleczka - zazdroszczę opalenizny, nawet takiej indiańskiej - ja jestem już tak blada, że patrzeć na siebie nie mogę :-D

Toska - zdrówka dla chłopaków!

Iza - to ja kojarzę jeszcze taką dużą hurtownię w Starych Babicach pod Warszawą. Tylko nie wiem zupełnie jak tam jest z wózkami, bo jak tam byłam to nie ogarniałam w ogóle tematu wózków ;) Ale są na pewno. No i resztę wyprawki też da się kupić

Franek
- fajnie, że urlop udany :-)

reklama
hej kochane :biggrin2:

przez weekend teściowie byli, więc nie miałam jak pisać.. na szczęście mam to już za sobą :-D
dziś po południu mam wizytę u dentysty, ciąg dalszy kanałówki :dry: rano byłąm w pracy zanieść l4 i u rehabilitantki znajomej okleić brzuch plastrami, bo bardzo nisko go mam i mięśnie nie trzymają

lewan dużo rzeczy dla swojej malutkiej już masz kupionych?

witam serdecznie po weekendzie, który w Poznaniu był naprawdę piękny. Wszystkim Nam życzę aby kolejny tydzień przemijał bez jakichkolwiek problemów i z piękną pogodą! A ja mam małe pytanko do Was : jak długo brałyście kwas foliowy? Mi pani doktor na początku ciąży zapisała mocniejszy kwas foliowy (taki na receptę), brałam go do końca 12 tygodnia, a potem zwykły folik, i nadal go biorę- trochę już chyba długo no nie? ale w czwartek na wizycie lekarka nie mówiła nic o odstawieniu. Zastanawiam się, czy nie zastąpić go jakimiś witaminami np. Prenatalem. ??? pozdrawiam

hej kochane :biggrin2:

lewan dużo rzeczy dla swojej malutkiej już masz kupionych?

Z rzeczy kupionych i darowanych od przyjaciół i rodziny mam: 3 sztuki bodziaków tych najmniejszych i jeden malutki pajacyk, 3 bodziaki do 3 miesięcy, kilka ciuszków na rozmiar 68 (body, pajacyk, półśpiochy). Od przyjaciółek mam przewijak, fotelik do samochodu maxi cosi, chustę do noszenia dziecka, monitor oddechu, leżaczek fisher price i pozytywkę. Jestem im ogromnie wdzięczna, bo znacznie odciążyło mnie to finansowo :)) A wózek obiecała moja teściowa :)
Teraz rozglądam się za meblami do pokoju, bo jest kompletnie pusty.
A u Ciebie, jak zakupy? Ciekawe czy faktycznie urodzimy tego samego dnia :)) Chociaż u mnie możliwe cc, więc pewanie lipiec.

Wlasnie obdzwonilam ok 20 sklepów w wawie i okolicy i zaraz jadę na dzielna 21 oglądać bo maj mój wózek na wystawie w dokładnie takim zestawieniu jak ja chce :))) a potem jadę do babic bo tam najlepsza cena była ^^ i płace zaliczkę za 4-5tyg mama odbierze i wysle do zabojadow :)) ale jestem happy, ale powiem wam ze różnice są OGROMNE! Ja mój wózek kupuje za 1460zl (szok) a generalnie ceny wahają sie w okolicach 1700zl a w świecie dziecka 2100zl !!!! Za ten sam model kolor dodatki itp!!! Także warto szukac i postudiowac a nie kupować pierwsza lepsza cenę bo można naprawde duzo zaoszczędzić :)))

poogladam ceny i wam powiem jak tam stare babice sie prezentują :)))

Z rzeczy kupionych i darowanych od przyjaciół i rodziny mam: 3 sztuki bodziaków tych najmniejszych i jeden malutki pajacyk, 3 bodziaki do 3 miesięcy, kilka ciuszków na rozmiar 68 (body, pajacyk, półśpiochy). Od przyjaciółek mam przewijak, fotelik do samochodu maxi cosi, chustę do noszenia dziecka, monitor oddechu, leżaczek fisher price i pozytywkę. Jestem im ogromnie wdzięczna, bo znacznie odciążyło mnie to finansowo :)) A wózek obiecała moja teściowa :)
Teraz rozglądam się za meblami do pokoju, bo jest kompletnie pusty.
A u Ciebie, jak zakupy? Ciekawe czy faktycznie urodzimy tego samego dnia :)) Chociaż u mnie możliwe cc, więc pewanie lipiec.

kochana, ja najpierw muszę przeglądnąć rzeczy po synku, a zrobię to dopiero, jak M mi mieszkanie pomaluje :-D a że nie mam zupełnie pomysłu na kolor, to nie wiem, kiedy to nastąpi wrrrrrrr

a czemu planujesz cc, jeśli mogę zapytać???

kochana, ja najpierw muszę przeglądnąć rzeczy po synku, a zrobię to dopiero, jak M mi mieszkanie pomaluje :-D a że nie mam zupełnie pomysłu na kolor, to nie wiem, kiedy to nastąpi wrrrrrrr

a czemu planujesz cc, jeśli mogę zapytać???

Miałam podejrzenia jaskry. Mam za wysokie ciśnienie wewnątrzgałkowe w obu oczach, ale jeszcze raz będę badana pod koniec ciąży.

reklama
Iza - koniecznie daj znać , bo własnie zachorowałam na Twj wózek - granatowy w kropeczki.
Mam tylko nadzieję,że nie jest ciężki i dobrze się zgłąda. Ja zbyt pokaźnych gabarytów nie jestem i potrzebuję raczej jakiegoś zgrabnego wóżka.
Ale ten jest pięęękny :)

Do góry