reklama

Sierpniowe mamy 2015

Matko co tu się działo, czytałam z otwartą buzią relacje porodowe i do tego sikałam ze śmiechu:-D Jesteście niemożliwe!!!!:-D

Borysiatko kciuki trzymam mocno!

Anney jak się czujesz?

Lucalew gdzie w Trójmieście mieszkasz? Ja Gdańsk.

Panikara powodzenia, ja wczoraj byłam u dentysty.

Lidia kciuki trzymam!

reklama
Amor ja ostatnio całe dnie spędzam w łóżku i śpię non stop. Dopiero wczoraj wieczorem wzięłam się za dokończenie pokoju, a teraz też leżę zamiast docierać kurze i odkurzac, obiad też sam się nie zrobi, ale jestem lękiem i mi się nie chce;(((

Hej,

Na mnie to chyba ta zmiana pogody tak podzialala a nie trudy ciazy. Wieczorem padam o 20 a rano wstaje o 5. Dzis z sunia juz 5.30 bylysmy na spacerze, ale bylo zimno!

Teraz bym sie polozyla, ale czekam na kuriera no i cukry trzeba mierzyc z zegarkiem. Slabe to jest bo albo czekam na pomiar albo musze znowu cos do jedzenia zrobic albo zejsc i tak w kolko caly dzien. A nie chce mi sie klasc na pol godziny tylko bo to glowa gorzej boli.

Ale ciesze sie, ze juz w domu i tylko kilka rzeczy mi zostalo w pracy na przyszlym tydzien.
Dzis smignelam odkurzaczem podlogi, ogarnelam szafke w kuchni, kt maz wczoraj przerabial. Czy po waszych panach tez jest zawsze tyle sprzatania jak sie za cos wezma? Az czasem mam ochote sama zrobic. Bo on zrobi, caly dumny z osiagniecia, a ja potem pol dnia sprzatam, tyle wysilku oboje wkladamy. Ale oczywiscie staram sie cicho siedziec, zeby go nie zniechecac jeszcze.

A propos opryszczki na ustach - wam tez w ciazy szybciej sie goi? 2-3 dni i po temacie a normalnie to z tydzien mnie trzyma. Ciekawe od czego to zalezy...

Beata - kilka raz w ciąży miałam opryszczke na ustach i to nie zagraża. Bądź ostrożna żeby nie przenieść, smaruj czymś i będzie ok.

Lucalew - ja miałam wyrywana ósemke w ciąży. Niestety jeszcze o niej nie wiedziałam. Ok 6 tyg. Niestety z antybiotykiem bo miałam coś nacinane i zapobiegawczo dali.

Amor - zdecydowanie tak! Czuję się dużo bardziej zmęczona ostatnio :-) i bez sił.. Jedynie rano czasem mam taką godzinkę że nawet mi się coś chce..

Mój jak już sprząta to ok, ale ostatnio straszny bałaganiarz się z niego zrobił. Np zużyte opakowanie to zamiast do kosza to on na blat w kuchni kładzie. Albo jeszcze lepiej skończą się jajka a on odstawia puste pudełko do lodówki. Oszołom mój kochany [emoji16] Już mu zakomunikowałam, że niedługo to wszystko będzie musiało się zmienić (ja też niestety jestem może nie bałaganiarz ale leniuch ) bo jak będzie na świecie Olek to już nie będzie czasu na nic więc będziemy musieli sprzątać po sobie na bieżąco... Ciężko będzie [emoji19]

Ja już po wizycie. Jednak da się trafić na super lekarza. Nie dość że kazał jechać natychmiast to jeszcze nie skasował ani grosika :) ogólnie antybiotyku nie przepisał, bo w tym miesiącu ciąży mówi że lepiej tego nie robić bo gdyby coś się maluchowi działo z innych powodów to potrzebuje wtedy innego antybiotyku a on swoim to zblokuje. Stan zapalny ropny mam bo wychodzi mi paskudnie ósemka. Naciął ranę, oczyścił i przepisał coś do płukania, powiedział że powinno być ok, a po porodzie zapraszamy na wyrywanie tej nieszczęsnej ósemki. Kamień z serca :-)

Amor. Beata mam tak samo, budzę się od kilku dni.i nic mi się.nie chce. Z jednej strony chcę posprzątać bo widzę ile trzeba zrobić A z drugiej mi się nie chce. Teraz szyjka mi się skraca więc mam wytłumaczenie.

Zuzzi, mój mi dziś powiedział że jestem bardzo.samodzielna i dlatego czasami nie pomyśli żeby coś zrobić za mnie. Ma rację. Muszę to zmienić, pozwolić mu robić A wręcz kazać wiele domowych rzeczy, bo później już go nie nauczę. Też czasami zostawia talerze nieumyte na blacie zamiast włożyć do zmywarki lub opakowania po jedzeniu zamiast do segregacji. Teraz jest dobry moment aby to nauczyć i zwracać mu uwagę, bo się nie obrazi wiedząc że ja nie mogę

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry