reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Lilija mój 2,8kg w 37 a pierwszy synek urodzony w 41 z wagą 3.1kg he he

Ja w nocy miałam jakiś skurcz/e ale byłam tak zmęczona ze to kompletnie olalam.. Przrbudzilam się ale jak tylko przestało boleć to odrazu zasypialam i nawet nie pamiętam czy tylko raz czy więcej :D

Też chciałam wstawić łóżeczko do sypialni aby być spokojniejsza, ale mój kręci nosem, że przecież będzie słychać jak mały się obudzi. Także jeszcze nie podjęłam decyzji, ale pewnie ostatecznie wyląduje u nas bo będę miała schizy.

Mój śpi po nocce dlatego biegam z pędzlem, bo jak wstanie to mnie opierdzieli ze w niedzielę pracuje. Ale mam już gotowa dla niego odp. Że obiad też ktoś musiał zrobić A to żadna rozrywka :-P

Borysiątko GRATULACJE!!!! Czekam na foteczki :-D

Sann trzymaj się!!! Zdrówka dla małej!! Wszystko się ułoży zobaczysz!!

Lidia cieszę się, że chłop zmądrzał :tak:

Akuku masz święte prawo być zmęczona, marudna i zła.Cały dom na Twojej głowie, hormony szaleją, spać nie możesz, większość facetów, a nawet babek dawno by wymiękła i nie dała rady.

Wy wszystkie jesteście mocarzami!!! Jak czytam o tym co robicie to, aż mi wstyd, bo ja prawie na nic nie mam siły...

Ja paliłam prawie 14 lat, z 3 mies przerwą jak poprzednio byłam w ciąży, ale jak poroniłam to szybko wróciłam do fajek. Teraz akurat tak się złożyło, że ok 3 mies przed zajściem rzuciłam, nie było łatwo i nie wiem czy gdyby nie ciąża nie zaczęłabym znów palić. Ale wiem, że można rzucić z dnia na dzień ze wzgl. na dzidzię!

Cześć dziewczyny, widzę że piatek sobota to były dni na sprzątanie. Ja też sprzatalam, prałam i prasowałam bo było chlodniej i więcej siły miałam. Ale dziś zapowiada się gorący dzień, niedziela to czeba troszkę się powylegiwać ;) zwłaszcza że w nocy znów mnie obudził ból taki jak bym okres miała.

Co do palenia, to mój tata dużo palił i obiecał mamie jak się urodzi córka to rzuci i rzucił z dnia na dzień.
Ja przed ciążą też podpalalam parę lat od 1klasy technikum ale jak tylko z mężem przestalismy się zabezpieczać to odrazu odstawiłam zupełnie, i staraliśmy się 8 miesięcy i przez ten okres może parę razy z jakieś okazji piłam wino, ja na to bardzo uważałam bo mam koleżankę która mimo że wiedziała że jest w ciąży to piła i paliła do 4miesiaca i dziecko urodziło się chore i z astmą.

Miłego dnia, zaraz chyba zrobię sobie koktajl z truskawek bo mam dużą ochotę ;)

Dzien słoneczny czas rozpocząć.

Oczywiście Ci najbardziej zmęczeni nadal śpią...tylko ja i Jocha już na nogach i prawie po śniadaniu...

Czasem mysle że chyba chcialabym chlopa zmoanic normalnie...tak mnie wkur****. Wczoraj czułam się źle, w nocy spałam nie najlepiej. Mowie do tego bukieta wstawaj rano do Joschki, a on, że nie bo zmęczony i ciężko pracuje...A ja to niby się kur... opalam na balkonie!!! Powiedziałam, że może najwyższy czas przestać pć piwo bo ewidentnie strasznie go to męczy jeszcze się zakwasów od kufla nabawi....

wrrrrr....

Lili nie martw się jak wszedł to i wyjdzie:-D:-D
Pupui ech ci faceci. Mowia że dziecko zbliża ale nieraz tak jest ze obowiazki przerastaja szczególnie mlode małżeństwa i różnie się to kończy

Ostatnia edycja:
Pupui bo wiesz faceci zmeczenie horoby itd.. odczuwaja bardziej niz my... moj m pomaga itd.. i dzis mial dobre checi wstal z dziecmi ale vo z tego skoro zamiast wlaczyc im bajki by byli cicho to oni w pokoju szaleli.. takze pospalam ze hoho.
No i tez sie wkurzam jak mowie ze zmeczona jestem a on nie rozumie..bo on tez zmeczony. Ah. To zmeczenie nas wykonczy wiec ja juz chce sierpien i urodzić noo..

Szkoda ze faceci nie moga byc w ciazy.. sa na to zaslabi..ale kazdy z nich powinien przejsc to chociaz raz w zyciu..i nie chodzi o porod bo to juz chwila bolu.. ale o te cale 9 miesiecy..hormony..mdlosci.. bole wszystkiego.. kopiace dziecko zawsze wtedy kiedy powinien isc spac haha.
No niestety nierealne .. oni widza nas z wiekszym brzuchem..

Wstawilam dzieci misie do pralki i zaraz kolejne prania.. skad sie bierze tyle ciuchow ?
Ja ostatnio policzylam ze tygodniowi wieszam 70 skarpetek. 35 majtek..ok 35 bluzek z 15-20 par spodni.. pizamy.. reczniki.. ah
Dobrze ze mam pralke, zmywarke i inne ponocne urzadzenia ;)

Czekaj Akuku jak Ci dojdzie do prania mała dama :) ja z moją czasem wymiękam jak się 3 razy dziennie przebiera, bo małą plamkę ma wrrr

Pupui tak to już z tymi facetami jest, że oni by chyba się pochorowali jakby nam czasem krwi nie napsuli :no: ja ogólnie na mojego nie narzekam i jest ok, ale jak czasem coś zrobi to bym go rozniosła.

lilija mi się okropnie właśnie nie chce obiadów robić w ciąży :( wszystko mi inaczej pachnie-śmierdzi, jak mam stać nad kuchenką rozgrzaną to mnie telepie :/ już 100razy bardziej wolę sprzątać i ogarniać wszystko tylko nie te obiady. Nie wiem czy też tak macie, ale mi się smak zmienił w ciąży, a szczególnie mięso mi nie pasuje. Za to mój to typowy mięsożerca i ciężko go namówić na jarski obiad.

reklama
Akuku - ja też nie wiem skad tyle prania. ALe ... umówiłam sie z mężem, ze jak będzie 4te dziecko , to już koniecznie musi być suszarka. I muszę Ci powiedzieć,z e to jest zbawienie. Wczoraj poszły 3 albo 4 prania.. i jestem w stanie w skończonym czasie raz na jakiś czas mieć prawie pusty kosz na brudy. :) On sie zapełnia w sposób absolutnie magiczny...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry