reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Mój tez bierze dwa tygodnie, ale ja ie wkurzam, że przed tez trochę wolnego ie chce wziąć, bo marzył mi się mały wypad e góry chociażby. No ale on ma zarezerwowana pierwsza połowę sierpnia i musi kolegom tez dać iść na urlopy ;) no ale mój pracuje do 14, wiec jeszcze mamy całe popołudnia i wieczory.
Olka - o matko ile pampkow! Ja się jeszcze zastanawiam nad pieluchami wielorazowymi, bo to w sumie trochę tańsza alternatywa, ale mój M jakoś sceptycznie do tego nastawiony. A mnie kieszeń swędzi za każde 50 dych wydane na pampersy ;)

Rozpisałyście się :) Magdus chyba z to hormony tak na nas wpływają, że tych naszych chłopów byśmy pozabijały :( mój ogólnie stara się jak może ale ile by się nie starał to zawsze znajdę coś do czego się mogę przyczepić. Ale u nas to ja jestem zołza.

Pupui współczuję nerwów, może po prostu pokazałaś wszystkim, że jesteś taka silna i samo wystarczalna, że teraz każdy wychodzi z założenia że nie trzeba się Tobą przejmować, bo zawsze dasz sobie radę? Ja miałam niedawno taki okres, że moje życie towarzyskie umarło i też łapałam się na tym, że nie mam się komu wyżalić. Pomyślałam o tym i wiele w tym było mojej winy. Jak urodziłam Martę to miałam 24lata, przyjaciółki głównie były bezdzietne, one imprezy a ja pieluchy. Powoli tematów brakowało, czasu na spotkania też. Teraz staram się nadrabiać.

ancikowaa remonty są okropne :( my mieszkamy w starym domu z dziadkami na dole. Mój bez przerwy przeklina na czym ziemia stoi kto to budował itp. Tutaj dziadkowie jak wybudowali tak nic nie robili z tym domem. Teraz się wszystko sypie a my ładujemy ciągle tylko kasę :( Chyba lepiej już by było wybudować od nowa, a nie stawiać na nogi ruderę. I tak jeszcze trochę oszczędzamy, bo mój wszystko robi sam.

Olka jejku masz cudne dziewczynki, napatrzeć się nie mogę na zdjęcia :) Pomęcz nas oczywiście trochę opowieściami może dziewczyny na terminie bliskim dostaną dawkę naturalnej oksy i urodzą biedne wreszcie :)

Ja trochę się zaniepokoiłam, bo dziś pierwszy raz od ostatniej wizyty (18.06) weszłam na wagę i nic nie przytyłam. Ogólnie mało mi przybyło, bo od wagi wyjściowej tylko 2kg. Co prawda w pierwszym trymestrze schudłam 2kg więc można powiedzieć że przybrałam 4kg.

też mam takich teściów - wporządku ludzie ale alkohol lubią. jak mam powierzyć dziecko komuś kto lubi sobie wypic. wlos sie jezy na glowie :/ w dodatku na mojego juz tez nie moge liczyc. wiecznie musze sie prosic o wszystko przez miesiac i lada dzien wybuchne. grrrrr :crazy:

Panikara - waga się nie przejmuj, ja też tylko 2,5 na plusie i za każdym razem lekarz jest pełen podziwu :) chociaż ostatnio sobie ze mnie żartował, że mnie ciąża zmobilizowala. Wczoraj spróbowałam coca coli - fuj ;) zmieniłam nawyki żywieniowe i teraz moim wyzwaniem jest je utrzymać.

Panikara - to po ciąży będzie z ciebie chudzielec :) moja mama się ze mnie smieje, że M ma mi zaraz zrobić drugiego baka, to po kolejnej ciazy dojdę do swojej ukochanej wagi ;)

reklama
Olka, 100 to niezle cie objadaja :-)
A o ilosci pieluch nie wspomne. U nas tez szlo 10 dziennie, hahaha.

Ach te chlopy, co jeden to widze lepszy. Ale sie nie przejmujcie, moj od zrzedzenia tak reaguje a potem i tak robi o co prosze. Za to Xboxa nie dam kupic, no f... way! Juz i tak sporo czasu w TV sie gapia, bo ja nie mam sily codziennie na dwor z nimi latac po przedszkolu.

Co do zazdrosci u tych starszakow, to czytalam w madrej ksiazce o rozwoju maluchow, ze uczucie zazdrosci jako takie pojawia sie dopiero w 4tym roku zycia. U nas roznica 22 mce i faktycznie dlugo nie bylo widac. Jest oczywista chec uwagi, bliskosci, spedzania czasu etc, ale jakos udalo sie bez szkody dla malucha. W koncu noworodek tez mniej absorbuje niz taki 2-3 latek, wiec na pewno znajdziecie czas dla wszystkich pociech. Przy zalozeniu, ze to juz nie bedzie 100% uwagi, ale przeciez wcale byc nie musi. Ja a sumie wiecej uwagi dawalam starszemu, dopoki mlody mi pozwalal. A starszaka tez mozna angazowac do pomocy, na ogol bardzo to lubia.

Magdus, przykro ze mama cierpi, mam nadzieje, ze szybko sie zagoi. Super, ze jej pomagasz! A m. urlopem sie nie stresuj, na pewno sie ulozy.

W ogole ciotkach dobra rada wam podpowiada, ze najlepiej skupic sie na tym na co mamy wplyw :-) a jak nie mamy to trudno, tez bedzie dobrze :-) ja przez takie dazenie do utrzymania poczucia kontroli (bardzo zludnej zreszta) mialam mega depresje poporodowa, strasznie duzo wysilku wkladalam, a efekty i tak nie zawsze byly dobre. Codziennie cos nie wychodzilo, co mnie dobijalo. A jak odpuscilam to nagle zaczelam sie cieszyc z macierzynstwa.

Juz nie smece.

Akuku, wrzuc plis przepis na biszkopt i krem na watek kulinarny, tez chce wyprobowac, mniam!

Do góry