reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

A ja z uporem maniaka myślałam że to przyspieszy poród :D:D:D

Nie.
Przyspoeszyc to MOZE Duza drawls prostaglandyn I oksytocyna, Wiec seks o stymulacja sutkow, ale gdyby tak tez było, to każda z nas miałaby bana na seks w ciąży nawet niezagrożonej.
Wiec bardziej działa gdy organizm jest zwycAjnie gotowy na poród. O ile.
Nawet podanie oksytocyny w kroplowce niezawsze dział! Owszem skurcze sa ale niekoniecznie wraz z rozwieraniem sie szyjki, a akcja porodowa jest gdy oba te faktury razem sie rozpędzają.

Nie takie łatwe to ;)

reklama
Dobry wieczór. Melduje, że jestem po wizycie. Szyjka ma max 1,5cm ale jest zamknięta. Zosia waży prawie 2400. Krocze mnie boli, brzuch jakbym miała mega okres no i miałam skurcze takie dość bolesne najpierw co 5 minut a potem co 3 ale mi przeszło...

Ja dopiero mam późno termin! Wszystkie sie rozpakujecie przedemna:(

Ja z okresu mam na 26 sierpnia a z USG na 18 sierpnia.

Nie chce tyle czekać !!!!

Nie.
Przyspoeszyc to MOZE Duza drawls prostaglandyn I oksytocyna, Wiec seks o stymulacja sutkow, ale gdyby tak tez było, to każda z nas miałaby bana na seks w ciąży nawet niezagrożonej.
Wiec bardziej działa gdy organizm jest zwycAjnie gotowy na poród. O ile.
Nawet podanie oksytocyny w kroplowce niezawsze dział! Owszem skurcze sa ale niekoniecznie wraz z rozwieraniem sie szyjki, a akcja porodowa jest gdy oba te faktury razem sie rozpędzają.

Nie takie łatwe to ;)

No wlasnie. Wyjdzie kiedy przyjdzie na to czas my tu nic nie mozemy na to poradzic. Gdyby mozna bylo to chyba wszyatkie rodzilyby przed terminem, bo po co czekac [emoji3]

reklama
Papui i jak Twój zareagował na ultimatum?
Ja też jestem przeciwnikiem tego żeby pary homoseksualne miały dzieci. Nie ważne jakim sposobem. Niech sobie będą i się kochają.
Też z podobnych powodów odwróciłam się od kościoła.

Anney trzymam kciuki żeby malyny zadziałały![emoji16]

Usiulka trzymam kciuki żeby u Twojego m to był tylko przejściowy kryzys.
Lidia90 życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Ja też mam od wczoraj chore gardło i trochę kataru. Nie wiem jak to się stało.

Amawell o ja ciee!! Kciuki mocno!!&&&& Powodzenia! Daj znać jak tylko będziesz mogła!![emoji8][emoji8][emoji8]

Aleks też jest (był miesiąc temu) większy o 2 tygodnie, ale podobno najpewniejszy jest termin z pierwszego usg (ok 10 tc). Sama już nie wiem. Na razie nic nie wskazuje żeby się gdzieś wybierał.

Do góry