reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Amor,
Moze ja po prostu zapytaj? Niech da ci kilka opcji, zeby byl element niespodzianki :-)

Ja tak ostatnio zrobilam, dziewczyny zaczely mnie delikatnie podpytywac, wiec zapytalam jedna czy cos planuja, bo chetnie ulatwie im wybor, hahaha. Finalnie wyslalam liste i wszyscy byli zadowoleni.

reklama
Cześć dziewczyny:) Witamy się weekendowo, dzis mam wyjatkowo dobry humor chodziaż pogoda męcząca, upalnie, duszno, żar z nieba
Posprzątane w domku czekam na mężusia za godzinkę wraca z pracy i wybieramy się po dywan do sypialni.

W nocy miałam pierwsze skurcze (chyba to skurcze) i myślałam że to już ale Szymon się jednak nie zdecydował:)
Dziś wieczorem wybieramy się na pieczone ziemniaczki u znajomych bo pare okazji sie zebrało, urodziny kolezanki, ich rocznica slubu i moje imieniny takze posiedzimy może sie schlodzi do wieczora:)
Milego weekendu kochane :)

Problem tkwi w tym, ze ta moja koleżanka jest z tych które nie powiedzą co potrzebują.

Wiem ze fotelika nie ma i chyba na to sie zdecyduje...

Co uważacie za najbardziej przydatna rzecz przy dziecku?

My oglądamy tajfun (mój ulubiony, ponad dźwiękowy odrzutowiec) i inne samoloty.
Normalnie dźwięk silikon tajfuna rozdziera od środka. Jakby ziemia i niebo pekly na pół.... no mowie Wam!!!

cinamona - to u nas dziś dokladnie odwrotnie :) Noc była tak chłodna, że aż musiałam sie czymś nakryć. Rano temp w mieszkaniu spadla do 25 st, w koncu bylo czym oddychac..

Zuzzi - czekam i ja na efekty! Piękne są sesje ciążowe.. a rano naprawdę jest inne światło niż w południe czy po południu :)

Amor - pieluchy! :D choć to słaby prezent bo się zużyje i nie ma pamiątki :)

Pupui zazdroszczę bardzo!

Amor, najlepiej byłoby zapytać koleżanki, bo gorzej jak jej się prezent powieli i dwa foteliki dostanie np. A jeśli masz wątpliwości to najbardziej uniwersalnym i chyba najbardziej przydatnym prezentem nadal pozostają pampersy. Zawsze można kupić różne rozmiary np., z pewnością się przydadzą, a dobrze wiemy, że kosztuje to trochę w skali miesiąca czy roku...

Jestem strasznie spuchnięta. Sądziłam, że to tylko stopy i dłonie, ale teraz czuję, że to całe ciało nabrało wody :( piję dużo, więc zatrzymywać nie powinnam, a jednak tak się dzieje :( stopy i dłonie bolą i aż się białe robią, jak lekko zegnę palce.

W dodatku mały jutro wraca z obozu, ale wychowawcy wymyślili sobie grilla na dzisiaj dla chętnych rodziców. I wyobraźcie sobie, że przyjeżdża np tylko 20 rodziców (dzieciaków jest blisko 50) i jak się czują te brzdące, których rodzice nie przyjadą? Mam okropne wyrzuty sumienia, bo mnie tam nie będzie, nie mam siły i wszystko mnie boli, a jeszcze czeka mnie wycieczka do centrum handlowego po prezent dla Kubusia, który wczoraj miał urodziny. I jak pomyślę o moim synku, który będzie widział kolegów z rodzicami, a on sam....na samą myśl strumień łez mi po policzkach spływa :( a mogli sobie odpuścić skoro jutro o 14/15 będą z powrotem w domu! Jest mi strasznie przykro...

Ostatnia edycja:
Anciikowa nie powinni tak robić wiedząc, ze cześć z rodziców nie dojedzie. Eh.. Przecież dzieci napewno stęsknione i każdy powinien mieć szanse zobaczyc rodziców w tym samym czasie co inne dzieci. Brak słów. Ktoś tego noe przemyślał. Nie martw sie! Jutro wyściskasz swojego malucha.

reklama
Amor,
jest duzo fajnych rzeczy nawet na allegro,pampersy dobra sprawa sa takie fajne torciki z pampersow z roznymi dodatkami :-) fajna tez jest taki album (moj 1wszy rok) gdzie zapisuje sie wszystkie wazne momenty od narodzin dziecka :tak: ja raz na allegro zamowilam kolezance ( jak juz znalam date narodzin dziecka) kocyk z nadrukiem " imie,data urodzenia ) fajna pamiatka :) chyba ze wolisz cos bardziej praktycznego ??

aneczka736
ja tez mialam w nocy skurcze,a teraz caly dzien mecze sie z nieregularnymi ,katastrofa :baffled: patrzac od godziny 14stej to mam skurcze co 15-20 min czasem krocej czasem dluzej ... dziewczyny dajcie troche otuchy/wsparcia.... :p na dodatek moj w pracy bo pracuje na druga zmiane ,jestem sama w domu i troche jestem przerazona ..:-(

Do góry