reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
mi teoretycznie powiedzieli że jak bardzo chce to mogę pierwsze próbować rodzić naturalnie reszta musi wychodzić górą ... tylko w tym układzie ryzyko niedotlenienia jest duzo wieksze ... i tak mam w nosie co mówią ludzie wybieram cc nie chce narazac maluchów nie chce byc porozrywana z dwóch stron ale ja patrze na to troche z innej pozycji

Evelinkua i inne dziewczyny! Pisząc o kuzynce męża nie miałam na myśl, że cc to coś złego itp. Po prostu dziwi mnie wybór cc na żądanie, a nie ze wskazań medycznych. Chciałabym żebyście mnie dobrze zrozumiały. [emoji4]

Cześć dziewczyny :) Ja dochodzę do siebie po wizycie szwagierki z dwójką dzieci..było na maksa głośno i dużo sprzątania. Od wczoraj tonę w ciuszkach dla małego bo dostałam jeszcze ogromny wór od szwagierki więc dzisiaj od rana piorę i suszę a potem jeszcze prasowanko i powoli będziemy się pakować do szpitala.

Muszę się pochwalić bo mój mąż w końcu zrobił półeczki w szafce dla małego (do tej pory szafki były w połowie nie wykorzystane bo strasznie wysokie były w środku) a moja 4 letnia córcia odkurzyła je w środku i całe umyła, że ja tylko musiałam ciuszki z powrotem poukładać. Taka jestem dumna i byłam wzruszona na maksa :)

Gratuluję "nowym" mamusiom :) U mnie w dalszym ciągu nic się nie dzieje :)

Cześć dziewczyny :-)
Gratuluję rozpakowanym mamusiom :-* a za resztę trzymam kciuki &&&

Akuku skoro Anney się w końcu udało to i Ty zaraz urodzisz :-)
Ja urodziłam sn w czwartek po 18 godzinach i szczerze to nie chcę tego wspominać bo końcówka była koszmarna ale warto było bo Tymek jest cudowny a tatuś oszalał na jego punkcie. Od niedzieli jesteśmy w domku i powoli uczymy się nawzajem :-) mały ładnie ssie cyca ale niestety mamy problem z brzuszkiem :-( każda kupka i bączek to jeden wielki krzyk chociaż dziś jakby troszkę lepiej, wszyscy mi wmawiają że to wina mojego pokarmu i jest po prostu głodny i zaczęłam się łamać bo bardzo się nastawiłam na kp, ale wczoraj spróbowałam podać mm i był to ostatni raz bo cierpiał niesamowicie...
Little między postami zauważyłam że u Ciebie też problem z krostkami, u nas też na całym ciele wyskakują czerwone plamki z białym czubkiem i nie mam pojęcia co to jest... Jutro chyba przyjedzie środowiskowa więc dopytam od czego to może być.

to moze ja teraz sie podziele moim samopoczuciem dzisiaj. obudzil mnie bol brzucha jak na okres. 3 razy juz bylam na toalecie, chwycilo mnie rozwolnienie. brzuch podolewa mnie co jakis czas ale nie jest to nie wiadomo jak wielki bol.

wmawiam sobie, ze zaczne rodzic niedlugo i siedze i czekam az sie akcja rozwinie.
tak jak bardzo a to czekam tak bardzo sie zaczynam bac! :)

Maartuszkaa gratulacje kochana[emoji3]

Twoj pokarm jest najlepszy na swiecie. Nie daj sobie wmowic ze jest inaczej.
Moze maly zle piers chwyta i lyka powietrze...

Ja wlasnie wyszlam od pediarty bo tutaj jest tak ze po 7 dniach powinien obejrzec maluszka pediatra. Wszystko z nim w najlepszym porzadku[emoji3]
Wazy 3020g wiec przybralnod narodzin 10g[emoji3] zazwyczaj dzieci traca jeszcze na wadze a tutaj niespodzianka[emoji3] czyli jednak dobrze mu sluzy mleczko z cycusia[emoji12]

Ale oczywiscie jak zawszw pediatra musi cos glupiego powiedziec. Mowi do mnie ze mam go nie karmic czesciej niz co 2 godz i jak prosi czesciej to mam dac wode albo rumianek. Nic jej nie powiedzialam ale niech sie w dupe pocaluje takimi radami.
Ja karmie na zadanie a nie na czas.
Poraz kolejny przekonalam sie ze pediatra jest od chorb dzieciecych, aby sprawdzic czy z maluszkiem wszystko ok ale na zywieniu nie zna sie wogole....

Zuzagk mnie tez czyscilo rownonw noc przed porodem i w dzien porodu tez.
Tak wiec wiesz[emoji12]

reklama
Panikara ale chyba co innego jak Ty masz traume a co innego jak ktos chce cc tylko dla tego ze mysli ze bedzie latwiej szybciej.

Lidia czyli jest na zyczenie. Wystarczy isc do psychiatry.. powiedziec ze boi sie bolu. W uk mozna brac na zyczenie i dosc spora czesc kobiet decydujr sie na cc bez zadnych wskazan.. co roku mocno wzrasta ilosc cc w stosunku do sn.

Natka mnie tez wlasnie budza trzaskanace kosci! Biodra kregoslup ahh..masakryczne uczucie.

Lucalew czyli jeszcze nie dzis. Ah . Toco rodzimy razem ? Haha

A ja z pierwszym dzieckiem uwazam ze super wyjsc do domubjesli mama sie dobrze czuje. Ogolnie mozna zostac dwa trzy dni jezeli nie czuje sie na silach, boi sie czy obawia czegos.
Ja z emilem musialam byc dlyzej bo musieli mu 24 g mierzyc temperature vo godzine czy dwie nie pamietam juz. I obserwowali go ze wzgledu na to ze urodzil sie 24 g od odejscia wod.
Ja sie czulam spokojniej z Alexem w domu .. w szpitalu byl gwar .. co chwile jakies dziecko plakalo itd.
A do domu codziennie przyhodzila polozna przez tydzien i mialam telefon ze dzwonie i albo ktos przyjezdza albo ja jadę.. w szpitalu tez juz nikt tak vo vhwile nie zaglada wiec mysle ze to dobre rozwiazanie. Ale teraz modle sie by na porodowce byly luzy bym mogla zostac 3 dni ;)

Evelinkua u Ciebie jest bardzo mocne wskazanie na cc wiec tu to ludzie moga sobie gadac.. chodzi mi o to ze nie ma co wybierac cc bez wskazan .. jezeli byly problemy w poprzednih ciazach to jest wskazanie.. jezeli ktos ma ciaze blizniacza , trojacza jest wskazanir.. choroby itd wskazanie.. a tak o bo sie boje bolu ? Nie.. to nie jest wskazanie. (Co innego jezeli ktos ma traume z pierwszego porodu)

Martuszka Anney miala wywoluwany wiec ja sie jeszcze moge pomeczyc.

Choc juz mi rano odeszlo troche czopa.. boli mnie wszystko okropnie i znowu skurcze mecza.
Mala sie obnizyla znowu :)

Dzis ide na ktg na 14 i bede pytac jak nisko wnkanale jest. Obym trafila na mila polozna ;)

Nie sluchaj tych calych dobrych rad ! Mm jest duzo bardziej ciezko strawne niz twoje mleczko!
Cierpi bo ma niedojrzaly uklad trawienny. Kup w sklepie bio gaie albo cos na kolki. Ja kupilam kilka roznych na wszelki wypaden i bede probowac co zadziala.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry