reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Lilija tem sam ? Oj o będziemy sie nawzajem wspierać :) czyżbym znalazła "swoją pare"??? :D
No nie powiem ze mnie nie przestraszył.. Bo niby nie mysle o porodzie zeby nie fokusowych wiec jestem luz spokojna a on mi wprowadził zamęt :/
Co do pipki to moja juz hoho chyba z dwa miesiące opuchnięta a ostatnio to juz na maksa.. I tez jakos ciaśniej, seks jakis inny haha :D

Zuzzi widziałam chyba kiedyś cos podobnego, szkoda ze nie ma po polsku ale chyba mu pokaże jednak.. :)

Anney tak w skrócie opisałam, mowil rożne rzeczy ale bardziej ze JEMU sie to nie podoba, ze czemu JEGO nie spytałam o zdanie, ze ON noe bedzie w takim razie mnie w tym spierał jak nie liczę sie z JEGO zdaniem.. ale tez ze jemu zależy na mnie bardzo i nie chce zeby sie cos stalo mi albo małemu, bo pamięta jakie tamta miała problemy i sie boi, i ze przecież rodzą bez tego to ja tez moge, i co bedzie jak cos sie stanie i ze to kręgosłup i wogole.. No z jednej strony pokazywał ze sie martwi a z drugiej mnie lekko zjechał chociaż w normalnej rozmowie..
To ja juz teraz nie wiem, zobaczę co ten anestezjolog mi powie w czwartek, musze dopytać jeszcze jakie maja inne znieczulenia bo w sumie do tej pory zapominam ich zapytać.. Ale tak sie jakos na ten epidural nastawiałam..

Natka jak dwa dni to wszystko moze sie stac no :)

Lucalew a ja myślałam ze taka próba oxy to juz wywoływanie.. Ale ja nieobeznana jestem.. Jeju mam nadzieje ze nie moze jutro tylko jutro zaczną a nie bedą cie męczyć tak "o"..

Kruszka no właśnie wczoraj sie zdziwiłam w trakcie "przyspieszania porodu" z Mż. Tak było ciasno,myślałam że nic z tego
Dziewczyny, bo jak dziecko napiera na szyjke, wszystko jest pozniejsztalcane i poza tym pochwa rozciąga sie tylko podczas przechodzenia dziecka przez kanał, nie wcześniej i jeśli mięśnie sa na tyle rozciągnięte i powoli sie dzieciaka przepchnie jest szansa na niepopekanie (tu położna dobra potrafi tak przytrzymaj tkankę w odpowiednim miejscu, by ja uchronić od pęknięcia)
moja bratowa jest przykładem, ze można niepopejac wogole przy pierwszym dziecku (dla mnie to kosmos, bo ja miałam istna jesień średniowiecza ;) )

Hej. Bylam w sklepie..ledwo chpdze takie parcie jest na dole.. ah
Kocham ta koncowke ciazy.

Ja tez spuchnieta i ciasna jestem jak dziewica orleanska!
Dzis noc bede miala nieprzespana bo mam zamiar wykorzystac m wieczorem..a niestetu dziala to zle na mnie hehe. Ale moze cos tam powoli pomaga ?

Usiulka jak tam ?

Natka a przyjmuja tam tylko na konsultacje? Tzn jakbym sie czymś niepokoiła to mogę tam šmiało jechać tylko na badanie, czy kładą na oddział?

Bunia a na kiedy masz termin z om? Mam nadzieję że się kochana nie obrazisz jakbym urodziła szybciej heh

Kurcze dziewczyny tak wkrocz
ylam tu na chwilke i widze ze o zzo piszecie. I tak mnie zastanawia.... mialam epidural podany do zalozenia szwu w lutym. Bylo ok. W 7 miesiacu ciąży zaczęły sie moje problemy z kregoslupem. Mowili ze dziecko uciska na nerw kulsziwy. Niestety dzis dalej plecy mnie bolą i ciezko mi sie podnieść. Teraz mi mowia ze to przez slabe miesnie brzucha. Ale kto wie czy to coś z zzo niezwiazane.....

Akuku no wlasnie brakowało mi określenia.. Dziewica orleańska to jest to ! :D ciasnota ze hoho..
Tez czasem mam takie parcie ze ledwo nogi przesuwam do przodu Eh..
Wykorzystaj wykorzystaj a nóż sie cos ruszy :)

Anney no chyba popękania sie boje najbardziej.. Tej jesieni średniowiecza ah.. I wlasnie tez mo mowil lekarz ze to dziecko napiera i dlatego takie wszystko spuchnięte noi te pachwiny..
Nie ma to jak w wodzie posiedzieć, czuje sie jak nie s ciazy, w baseniku nożkami we wszystkie strony i kucnąć moge i klęknąć i nic nie boli i noe ciagnie.. Wczoraj wieczorem sie wysiedziałem trochę i ulga jest ale szkoda ze tylko chwilowa :/

reklama
Lilija tem sam ? Oj o będziemy sie nawzajem wspierać :) czyżbym znalazła "swoją pare"??? :D
No nie powiem ze mnie nie przestraszył.. Bo niby nie mysle o porodzie zeby nie fokusowych wiec jestem luz spokojna a on mi wprowadził zamęt :/
Co do pipki to moja juz hoho chyba z dwa miesiące opuchnięta a ostatnio to juz na maksa.. I tez jakos ciaśniej, seks jakis inny haha :D

Zuzzi widziałam chyba kiedyś cos podobnego, szkoda ze nie ma po polsku ale chyba mu pokaże jednak.. :)

Anney tak w skrócie opisałam, mowil rożne rzeczy ale bardziej ze JEMU sie to nie podoba, ze czemu JEGO nie spytałam o zdanie, ze ON noe bedzie w takim razie mnie w tym spierał jak nie liczę sie z JEGO zdaniem.. ale tez ze jemu zależy na mnie bardzo i nie chce zeby sie cos stalo mi albo małemu, bo pamięta jakie tamta miała problemy i sie boi, i ze przecież rodzą bez tego to ja tez moge, i co bedzie jak cos sie stanie i ze to kręgosłup i wogole.. No z jednej strony pokazywał ze sie martwi a z drugiej mnie lekko zjechał chociaż w normalnej rozmowie..
To ja juz teraz nie wiem, zobaczę co ten anestezjolog mi powie w czwartek, musze dopytać jeszcze jakie maja inne znieczulenia bo w sumie do tej pory zapominam ich zapytać.. Ale tak sie jakos na ten epidural nastawiałam..

Natka jak dwa dni to wszystko moze sie stac no :)

Lucalew a ja myślałam ze taka próba oxy to juz wywoływanie.. Ale ja nieobeznana jestem.. Jeju mam nadzieje ze nie moze jutro tylko jutro zaczną a nie bedą cie męczyć tak "o"..
Sorry bunia, ale twój m traci egoistyczny baranem. :(
jesli ty będziesz chciała, to TY dokładnie masz to robić! Po przemyśleniu, bo to TY będziesz cierpiała, TY będziesz ponosić konsekwencje zdrowotne zarówno porodu (który nie ukrywajmybodbija sie na nas bardzo, zreszta cała ciąża) i to TY będziesz mowić co chcesz i masz dobrego WSZELKIE prawo.
On ma być osoba towarzysząca, której status z samej nazwy jest ścisłe określony.
wiec ten tego.
Niech sie w dupę pocałuje.
rob tak by było bezpiecznie i zdrowo, a wszystko bedzie dobrze!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry