reklama

Sierpniowe mamy 2015

Jinx,
Narkolepsja powiadasz? :-) :-) :-)

Ja sie z tym spaniem czuje komfortowo moze dlatego, ze odwiedzaja nas bliscy znajomi, wiec czuje sie komfortowo.

Na czas po porodzie jeszcze nie mam planu. Moi rodzice na pewno beda bo pomoga przy starszakach na czas szpitala. Poza tym reszta sie bedzie pewnie zapowiadac na biezaco wiec jesli ktos bedzie chcial za wczesnie to mu to powiem.
Poza tym ja gosciom nie zamierzam ani gotowac ani sprzatac poza to co zrobilabym dla siebie.

Cina, fajnie ze znalezliscie kompromis z tymi wizytami.

Bunia,
A nie chcesz wczesniej urodzic? Skoro Seba gotowy?

U mnie tez cos sie rusza powolutku. Dzis zaczal mi odchodzic czop. I wiecej skurczy mam, chociaz boli miesiaczkowych nie czuje, wiec raczej nie rodze. 15 bylby fajna data. W pt wieczorem ekspediujemy maluchy na weekend pod Warszawe z moimi rodzicami, wiec akurat by pasowalo sie wyspac i w sobote urodzic a w pon wyjsc. Hahaha

reklama
Tak, na sobote. Co gorsze musze sie stawic w szpitalu i wezma mnie na patologie jak nie urodze sama. Wiec czasu niewiele i licze na wyrozumialosc mlodego :-)
Wg usg urodzilam 8.8.

Ja mam termin na 18go wg USG i bardzo sie boje ze przenoszę do terminu z okresu czyli do 26go. Nie chce nawet o tym myślec. Ja każdego dnia wstaje i mysle "proszę by to było dzisiaj". Naprawdę wydaje mi sie ze będę szczęśliwa jak tylko skurcze poczuje.

Lunera A dlaczego masz się stawić? Mój gin nawet nie.kazał mi na kontrolę gdzieś jechać. Dał skierowanie na kolejny czwartek czyli 4 dni później.

Amor doskonale Cię rozumiem. O niczym innym nie potrafię myśleć tylko kiedy w końcu będzie poród. Wczoraj i przedwczoraj wieczorem powoływał mnie brzuch i domyślam się że to skurcze i wierz mi miałam świetny nastrój! Wczoraj jak myślałam że mi.wody lecą to banan z twarzy mi nie schodził.

Ja juz po prysznicu. Zaraz idę na spacer, do Almy. Będę robiła lekka zupkę krem i brakuje mi mleczka kokosowego.
Matko Lunera tą wyliczanka uswiadomilas mi, że ha zaraz też idę do szpitala. Jak wyjdziesz pn to się minie my. , bo ja będę przyjęta we wtorek wieczorem i pewnie na jedną noc na patologie.
Chciałabym by się choć raz samo zaczęło. ..

Dziś rozmawiałam z sąsiadka,rodziła na koniec czerwca . Poród wywołany,choć zgłaszała,chyba w ciążę zaszła później. No w kazdym razie dziś pediatra mówiła jej,że dziecko ma oznaki wczesniactwa. Ale nie o tym. W trakcie przyjęcia na usg stwierdzono,że dziecko owinięte jest pepowina wokół szyi,Ona zaś drobna i położna powiedziała,że we nie powinna rodzic SN. Jednak przyszedł gin i zadecydował wywołanie i poród dołem. I tak zrobili cc,bo małej spadło tętno a Ona przestała oddychać. Szok.To szpital obok mnie,ale ja od dawna omijam go szerokim łukiem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nutria u mnie wszystkie porody zaczynaly sie same..ale przy drugim i trzecim wlasnie mezyly mnie skurcze wczesniej.. tak wiec czekam dalej jak i kiedy sie zacznie

Do mnie goscie tez moga odrazu przychodzic. No chyba ze bede sie zle czula to nie. Zobaczymy.

Pupui jak po usg ?

Cinamona dasz sobie rade ! A gosci najwyzej przeprosisz i pojdziesz spac ;)

Zuzzi hahaha ;) co mama ma ndo zazdroszczenia haha.

Amor nie mysl o rodzinie meza.. nie musza Cie lubic.. nie wiem jak wychowujecie corcie ale podejrzewam ze do tresury daleko ;)

Blerka powiedz by nie porownywali bo nie ma co.. moj emil byl przegrzeczny..spal jadl i brudzil pieluchy.. i szczerze chyna na dobre mu wyszlo spanie bezproblemowe ;) takze nie przejmuj sie niczym i ciesz sie ze jest spokojny..zreszta wszystko u takich maluchow sie szybko moze zmienic..takze oby nie u was !

Zuzzi ja to jak ktos przyhodzi to jedyne co robie to kawe i herbate..wystawiam kupne ciastka i tyle.. nie mam zamiaru bawic sie w szykowanie przekasek dla kazdego hehe.
Ale wiadomo ogarnac chate trzeba.. ale ja i tak musze bo health visitor przychodzi i polozna przez pierwsze dni codziennie.. a niektore naweidzone to trzeba pilnowac by okruszki pod stolem nie lezaly haha.

Zuzzi moja mama dzis zebrala maliny i przyniosla do domu i mowi..emilek juz pojadl to albo dla chlopcow albo dla Ali ! No czyli ja mam zjesc i wyslac dziecku.. w sensie ze ja sie nie licze haha.

Amor moi tescie nazwali mnie ksoezniczka w ciazy haha..jak bylam w ciazy z Vikim..i tez cale zlo to ja. Teraz oni mieszkaja w pl (wtedy mieszkali z nami pol roku jakos) i jest lepiej..rozmowy przez skype i styka.

Ja dzis zrobilam przemeblowanko.. jedna komoda od nas z sypialni trafila do salonu.. umylam podlogi w salonie (nawet od kanapami) i sypialni na kolanach.. posprzatalam kuchnie lazienke...i nadal roboty duzo jest !
Ale wszystko mnie juz boli... skurcze lapia ale co z tego ;/

Milego wieczoru.

Lilija,
Ja mam ciaze powiklana cukrzyca. Dlatego robimy monitoring ktg od 36 tyg. Na szczescie udalo sie kontrolowac cukry sama dieta, dlatego mam sie stawic w dniu porodu. Gdybym miala insuline to wywolywaliby porod w skonczonym 38 tyg.

Kruszka,
Ja to sobie wczoraj uswiadomilam po rozmowie z lekarzem. Wczesniej jakos do mnie nie docieralo, ze nie urodze kiedy sie zacznie tylko dostane jakas date nieprzekraczalna... Co ma plusy i minusy.
Czyli ty rodzisz w srode. To dobry dzien :-)

Akuku,
To moze ty do nas przjedziesz a chlopakow zostawisz z mama, skoro masz tyle energii? Ja pod kanapa nie dostane :-) na szczescie jeszcze dlugo nie stoi.
Mam przygotowany pokoj dla mamy z bablem, tylko spioszki zamienimy z sukienusiami :-)

reklama
Lunera przy starszakach tez pomoc sie przyda zwłaszcza na początku :) fajnie ze bedą..
Seba moze i gotowy ale ciuszki nie doprasowane i łazienka do przemalowania to moze jeszcze poczeka.. A moj mi ostatnio mowi ze jak sie mały urodzi to przecież tez moze pomalować bo farba nie śmierdzi Eh.. I mi opowiada ze niektórzy żyją w duzo gorszych warunkach niz my i żyją i dzieci chowają a ja bym chciała wszystko gotowe przed.. No padłam :D
U mnie bóle miesiączkowe tylko raz, góra dwa dziennie o trzymają kilka minut.. Czop poki co wystopowal i nie leci nic..
15 tez fajnaaa data :) moze moze kto wie :)

Lilija tak jak moja koleżanka.. Termin był i nic sie nie zaczęło nawet rozwarcia nie miała i nagle o 6rano buch wody odeszły i szpital i popołudniu mała na świecie była.. Wiec nic nie mow bo dnia ani godziny nie znasz :p

Cinamona ja nie mam problemu z opuszczeniem towarzystwa.. Nie raz jakiegos choćby grilla robiliśmy i sie pożegnalas i poszłam sie położyć i każdy zrozumiał.. Goście powinni zreszta zrozumieć ze potrzebujesz tez odpoczynku, wiadomo ze z nimi tez spędzisz trochę czasu.. Ale twoje samopoczucie i komfort najważniejsze :)

Amor z ta tresura dajcie spokoj.. Każdy wychowuje swoje dziecko tak jak najlepiej jak moze, każdy moze mieć inny sposób czy inne zasady jakie chce wpoić dzieciom i nikomu nic do tego.. A rodzina męża pfu.. Ja bym sie nie martwiła choć wiem ze lekko nie jest.. Mojego m brat mnie nielubi i co go widzę to zawsze mi czymś dowali ze jak jest u nas to siedzę w domu bo go widzieć nie chce, a Tesciowa to jak jej zawieje fałszywa jest okropnie bo jedno mowi a drugie rozpowiada, miałyśmy ciężkie początki bo weszłam w rodzine tez w trudnym momencie a ona dalej przeżywała poprzedni związek mojego ze sie rozpadł i olaboga..

Zuzzi nie musisz gościć nie wiadomo czym zwłaszcza ze mały bedzie najważniejszy i to jemu będziesz chciała poświecić czas.. Ale to zależy juz od ciebie:)
Moj były miał znajomych, małżeństwo którzy byli bardzo towarzyscy i mieli taka paczkę znajomych co znali sie długo i każdy juz przewaznie po ślubie.. I bardzo często sie do nich przychodziło do mieszkania, właściwie malutkiej kawalerki, także mozna powiedzieć drzwi zawsze otwarte.. Jak urodził sie mały to dalej znajomi ciagle odwiedzali ale oni po prostu tego chciało bo nie chcieli sie tak jakby zamykać.. i ona lubiała sałatkę zrobić czy cos i wszystko i zawsze każdy mowil ze nie musi ze wystarczy herbata bo wiadomo ze było dziecko i tez np chcieliśmy wyjsć o 9 no bo mały miał kolki i plakal i nie chcieliśmy przeszkadzać a oni ze nie i nie.. Tak juz mieli i każdy jest inny.. Ja np bym nie wytrzymała i nie umiała tak ale to każdy ma inny charakter i przyzwyczajenia.. Potem im sie zaraz drugie urodziło bo jak mały miał chyba pol roku to była w ciazy ale nie wiem jak tam bo nie utrzymuje z nimi kontaktu..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry