reklama

Sierpniowe mamy 2015

Cinamona dziękuję :-).

Rozumiem że to Polacy na wakacjach w Hiszpanii tak? No to rozumiem że chcesz ich ugoscic. Co innego rodzina, znajomi których się widzi raz na tydzień, dwa A co innego znajomi z pl z ktorymi się nie widziało długo. Oczywiście twoje samopoczucie powinno być najważniejsze, ale naprawdę rozumiem że chcesz wytrzymać.

reklama
Anciikowa może i tak, ale wiadomo, że chciałoby się zasnąć w spokoju, a nie leżeć bez sensu [emoji16]
Napisałam mojej mamie, że bratanek już na świecie (to mój przyrodni brat więc nie wiedziała) i odpisała, że im zazdrości, że to już. [emoji23][emoji23][emoji23] Nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać więc po prostu uświadomiłam Ją, że co najwyżej ja mogę zazdrościć bo to JA noszę klocka i się męczę.

Zuzzi masz rację, frustracja narasta. Ale może goście zrozumieją i ulotnią się kiedy pani domu się pożegna?
No to mama przywaliła tekstem :D no chyba że gabarytowo przypomina kobietę w ciąży wtedy też z pewnością ledwo sobie radzi z upałami ;)

Hej.

Dobrze ze ten dzień dobiega końca bo był bardzo zły...

Co do gości to ja po porodzie nie chce widzieć żadnych gości... Tz chciałabym moja mamę, ale ona nie przyjedzie. Innych ludzi nie przewiduje. Chcemy sie sobą sami nacieszyć... Wyobrażam sobie ze w pierwszym tygodniu będziemy dużo leżeć w czwórkę w łożku i po prostu byc. ;) taki mam plan. Mam wielka nadzieje, ze nikt nie będzie chciał nas odwiedzać.

Co do chodzenia spać kiedy mamy gości to oczywiście, ze gdy jestem zmęczona często mowię "dobranoc" i po prostu idę spać. Nie widzę w tym nic złego. Znajomi których mamy nie maja dzieci i często siedzą bardzzzzzzo długo. Ja codziennie o 6 do małej wstaje... No cóż. Ci co to rozumieją sa naszymi przyjaciółmi a Ci co nie rozumieją trudno. Nie musza nas odwiedzać ;) egoistka ze mnie nie? Eh i dobrze.

Tak mi smutno dzisiaj i zle ze hoho!! Bratowa mnie uświadomiła, ze nikt z rodziny męża za mną nie przepada i ze od dawna uważają moje dziecko za wytresowane. Po prostu pięknie.... Niech sie ten bezimienny już urodzi...

Dzieki Dziewczyny. Vinci otwiera oczy np rano albo jak mu robie zdjęcia i słyszy dźwięk aparatu. Jak juz otwiera to reaguje na bialo-czarne kontrasty...wiec moim zdaniem wszystko ok. Zapytam jeszcze lekarza jak będę w przychodni.

Co do gości to my nie przyjmujemy na razie. Teściowa byla u nas w szpitalu. I teraz dzwonila. Bo jej drugi wnuk to byl taki aktywny a Leonik głównie śpi. W ogóle te porównania sa bezsensu... Niestety roznica wieku miedzy chlopcami -3 miesiące powoduje ze teście ciągle porównują Leona. Moze nie jest to złośliwe ale troche irytujące.

Amor współczuję perypetii z rodziną. Nie potrafię Ci nic poradzić, bo wygląda na to, że nieźle nawiedzeni są i nie da się na to wpłynąć chyba. Postaraj się nie przejmować [emoji8]
Jeśli chodzi o odwiedziny to wczoraj powiedziałam mężowi, że chciałabym żebyśmy ustalili, że odwiedziny najbliższych np tylko w weekendy albo załóżmy poniedziałki i piątki. Nie mam zamiaru codziennie dla kogoś sprzątać i szykować przekąski i udawać że świetnie sobie radzimy i jest lajcik. Mąż na szczęście poparł mój pomysł. Z resztą zobaczymy czy będę chciała /w stanie ugościć kogokolwiek poza dziadkami małego.

Blerka mnie porównania i dobre rady typu "ten lek na kolke najlepszy, bo na Krzysia działał" strasznie irytują. Słyszę takie teksty głównie od mojej mamy, która od lat jest opiekunką i pozjadała wszystkie rozumy. Wydaje mi się, że to dlatego, że dopiero od niedawna mówi się o tym, że każde dziecko jest inne. A szkoda bo uważam to za świętą prawdę.

reklama
Blerka nie ma sie czym przejmować. Moj Leos tez głównie spał i mial zamkniete oczka w poerwszym tyg. Teraz juz ma dłuższe okresy czuwania z otwartymi oczkami. Patrzy na czerwone zabawki i twarze z bliska oraz na światło.
A porownanie do 3m bobasa to faktycznie irytujące. Dzieciaczki nasze zmieniaja sie z dnia na dzień.
Bedziemy dzis swietowac jakies narodziny??
Lilija sto latek!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry