reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Aneczka - ja piję jedną kawę dziennie. Niezbyt mocną. Nie zauważyłam jej negatywnego wpływu na Vinciego.
Lunera gratulacje! Diego - Siemanko ! :D
Pupui - Ty miałaś odpoczywać, a nie góry przenosić!
Trzymam kciuki za wizyty i kontrole!

U nas chyba dobrze. Chociaż wydaje mi się, że przerwy między karmieniami się skróciły i że straaaasznie długo Leon wisi na cyckach. W dzień w trakcie karmienia nadrabiam forum albo czytam. Najgorsze jest to, że nie potrafię spać w dzień. Czyli nie mogę odespać nocy.. Jeszcze jako funkcjonujemy.
Młody jest coraz bardziej aktywny, właczył mu się tryb czuwania z otwartymi oczami.
Wczoraj mieliśmy wizytę teściów - przyjechali o 20 (!!), Teściowa wyperfumowana... jak do Leona doleciał zapach to zaczął się drzeć w niebogłosy. Już nie mówię o ściąganiu mu skarpet i drapaniu po stopach...Później jeszcze wzięła Go na ręce bez niczego, zero kocyka, pieluszki, nic... Myślałam, że szału dostane... Zabrałam Go i poszliśmy się karmić. Zamiast spać przed kąpielą to Młody prawie godzinę krzyczał. Może jestem przeczulona i jakaś dziwna, ale jak ja jadę do jakiegoś dziecka w odwiedziny i to dziecko śpi to staram się nie obudzić i nie dotykać. Ech,,,, i ciągłe porównywania do drugiego wnuka. Wyzaliłam się...
Dziś udało mi się wreszcie skończyć prasowanie... jeszcze poszpitalne. Jak znalazłam koszulę porodową to wyłam. Mam traumę jeszcze. Przybiegł Mąż i jak mnie zobaczył z tą koszulą to też Go złapało.

Milego dnia Żuki!

Aneczka można kupić kawę sypaną "odkofeinowaną". Nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa. Mi mąż kupuje w Kaufland i smakuje jak zwykła. Jeśli chodzi o to czy możesz to na szkole rodzenia położna mówiła, że tak. Nawet dwie filiżanki dziennie po dwie płaskie łyżeczki. Ja osobiście uważam, że nie warto sobie odmawiać z góry. Tak samo z wyrazistymi smakami np czosnek.

Blerka pewnie też by mnie takie zachowanie wkurzało. Ja męża uprzedziłam, że jeśli chodzi o wizyty to jak mi coś nie będzie pasować to mówię, że już jesteśmy zmęczeni i do widzenia. Teściów też uprzedziłam, że nie wiem czy będę w stanie ich przyjmować tak często /długo jak by chcieli. Tak samo uprzedziłam, że pierwszy tydzień po powrocie do domu żadnych dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym (choroby). Liczę, że moje zasady zostały potraktowane poważnie [emoji4]
Dzwonił właśnie brat i z bratankiem wszystko dobrze. Operacja była na Niekłańskiej i wychodzą za tydzień [emoji4] Uff...

Hej napisałam pięknego posta i teraz nigdzie go nie widzę wiec sie pewnie nie dodał! Cudnie!

Ja bardzo lubię kawę INKA i często ja pije. Zalewam czasami samym mlekiem. Mniam. Ale nie każdy lubi.

Byłam dzisiaj u położnej i powiedziała, ze mały w kanale (pomacala brzuch) i ze za mało pije (kolor moczu). Pozatym "trzeba czekać" ;)

Brzuch boli jak na okres.

Byli dzisiaj moi teściowie (chociaż wyraźnie powiedzieli, ze już więcej nie przyjadą). Ja na czas ich wizyty poszłam grzecznie spać. Nie chciałam sie przed samym porodem stresować ich głupimi tekstami. Ale oczywiście pomimo tego, ze mnie nie było nie obeszło sie bez ekscesów. Moja córeczka powiedziała do babci, ze nie może jej pocałować w stopy bo "mama powiedziała, ze dziadkowie śmierdzą"... No nie! Nigdy tak nie powiedziałam... Powiedzialam tylko ze pała i w usta jej całować nie maja. Ale oczywiście oni teraz myślą, ze ja tak dziecku mowię. Wrrrrr... Dobrze, ze mam położna Angielkę bo ja dzisiaj podczas wizyty moja mała wskazała palcem i powiedziała do niej "jestes głupia". Za nic!! To jakiś bunt 3 latka czy coś?? Ja naprawdę staram sie jej wpoić szacunek do ludzi...

Wiadomosc od Evelinki

Maluszki ok Max i Sara już w normalnych łóżeczkach David potrzebuje jeszcze trochę pomocy wiec w inkubatorku. Ja generalnie troszkę się poprawia nie leżę już na intensywnej terapi ale dalej nie jem normalnie... Z całej naszej czwórki mama jest w najgorszym stanie - i w sumie się z tego cieszę

reklama
Super wieści Ewelinka, dobrze, że z wasza czwórka ma się coraz lepiej :)

A ja myślałam, że mnie bóle brzucha ominą.. a tu zaczął mnie boleć podbrzusze tak jak na okres.. zaczęło mnie czyścić .. więc mam nadzieję że się teraz rozkręci! Ależ jestem ciekawa co mi jutro powie lekarz

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry