reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Zuzzi super ze juz w domu.

Mlody z rana mial napad kolki[emoji20] strasznie plakal. Uspokoilo go nosidlo i dzwiek suszarki.
Jakos sie umylam majac go w nosidle ale gory od pizamay nie mam jak przrbrac. Wyciagnelam go teraz i dalam cyca. Zobaczymy co bedzie...

Wysiadam juz...

reklama
Zuzzi,
Przykro mi z powodu Aleksa. Mam nadzieje, ze w CZD szybko wyjasnia i bedzie ok.
Co do pediatry/neonatologa z Zofii, to niestety nie patyczkuja sie z nami i kilka razy juz zauwazylam, ze nie sa zbyt delikatni w komunikacji... A reakcje mam takie jak twoja :-(

Dobrze, ze zalatwili wam badania i &&&&&, zeby dobrze poszlo.

Mama to sie chyba przejela, skoro znalazla tak szybko kontakt do lekarza. To tez dobrze o niej swiadczy, chce wam pomoc. Tylko znowu komunikacja nie najlepsza. Mam nadzieje, ze sobie wyjasnienie, i wszystko sie ulozy!!!

A ty odpoczywaj kiedy tylko mozesz!

Cześć dziewczyny ☺
Ja też chyba Was nie nadrobie, choć starałam się podczytywac.
Dziekuje za wcześniejsze rady propo karmienia przy zoltaczce, bo chyba nie dziekowalam.
Nie odzywalalam się, bo wciąż tkwilam w zawueszeniu "jak to będzie ". Po pierwsze żałuję, że wypozyczylam wagę. Po drugie dobdze słuchać różnych opinii. Nasza pediatra powiedziała, że jest duże ciśnienie na to, że dziecko może spadać z wagi tylko do drugiej doby, a później tylko tyć. Ona uważa. , że ten czas to dwa tygodnie, kiedy dziecko się jeszcze zmienia. Nie powtórzę, ale ładnie to wytlumaczyla. Na dodatek na jej wadze Julo ważył 50 gr mniej niż w domu. A ja się tak cieszyłam, że ma już 3600. Ale nic to. Zaniepokoila ja żółtaczka i robiliśmy bilirubina (jeszcze nie ma wyników), mocz ok, morfologia jak na noworodka z żółtaczka tez ok. Czekam jeszcze na wynik bilirubiny bym mogła spać spokojnie.
Dziś w nocy odpadł kikucik :)
Tak jak wcześniej nie mogłam się przyzwyczaić do Julka i mówiłam cały czas Franio, tak od kilku dni zwiemy Go cały czas Józio :)
Moja rana jest do kontroli, bo coś puch nie. Ja wyczuwam wiązania wewnętrzne, bo zewnętrzne mam bardzo nisko i te wewnętrzne są spore. Jeszcze w pn się pokazuje piekegniarce i później mam laktacyjna.
Aha Julek juz lepiej je. Trochę nawet boje się pisać by nie zapeszyc.
Zuzzi codziennie będziesz coraz lżejsza spokojnie. Jak leżałam na położnictwie to tam stoi waga i słyszałam jak położną przechodziła j mówiła do jakuejs mamy " jeszcze się nie wazcie to za wcześnie" i miała rację. Ja po 6 dniach w domu mam 5 kg mniej niż po powrocie.
Ja o kg a tu z Aleksem problem... Życzę zdrowia i pozytywnych wyników.

Cina na mojego Franka tez super działa suszarka. Używaliśmy bardzo długo,bo ja z nim miałam spore problemy. Niewyjaśnione do tej pory.

Akuku rady o kp bezcenne. To mój pierwszy raz i bardzo przeżywam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Amor u mnie dzis pobudki co 2-2, 5 godziny.. ale puki ci mi to kompletnie nie przeszkadza. Moge potuliv sie do mojej malej gasienicy w nocy ;)

Kasietta a jak czesto karmisz ?

Zuzzi mi spadlo tylko 4-5 kg po porodzie... plus teraz 3 przez jelitowke i mam rowne -7 :/:/
Takze tez malo.. eh

Zuzzi trzymam kciuki za ta nerke Aleksa i nie dziwie sie ze sie splakalas..a mama to taktu nie ma.. w takim momencie jeszcE z pretensjami ;/;/

Cina duzo sily dla Ciebie.. masz jakis espumisan ?
Zonacz czy u was jest gripe water u nas pomagalo.

Zuzzakg nie wiem moze popros by ktos na to spojrzal ?

Kruszka jakby co to pytaj :) ja z checia pomoge ;) ale nie chce sie "prpdukowac" na sile jesli nikt ma z tego nie skorzystac ;)

Milego dnia ;)

spojrzal lekarz, jestem dosc mocno pozszywana, powiedzial, ze pieknie to wyglada, zadnego obrzeku nie ma i ze jesli bedzie to uwierac to w srode mi to sciagnie. :/

Hejka. U nas tez nie najlepiej, myślałam że z brzuchem małej już lepiej ale od wczoraj co chwile ryczy. Byliśmy wczoraj u pediatry bo mała ma taki gesty zielony katar ale gdzieś tam daleko. Lekarz zbadał ale żadnej infekcji nie ma więc nie mam pojęcia co to ma być ale widać że też ją męczy bo gorzej jej się oddycha. Tej nocy od 24 do 5 dała nam popalić, chodzę już jak zombie na dodatek codziennie boli mnie głowa i zęby. Mam dość....

Moja waga w domu nie działa :D nie mam pojęcia ile ważę, ostatni raz ważyłam się u mamy kilka tygodni temu i ważyłam tyle co przed ciążą, ale niestety przed ciążą mi się przytylo i chciałabym schudnąć jakieś 5\6 kilo

reklama
Michas poszedł spać jakoś 22:45, pierwsze karmienie 2:30 i drugie karmienie 5:30..wzięłam go do siebie bo nie mógł usnąć i nawet nie wiem kiedy usnelismy, obudził się po 9, zjadł i śpi dalej

Do góry