reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lunera oj chcialabym z mala moc polezec. A prawda jest taka ze karmie ja i odkladam..czasem ida mi sie ja chwile ponosic i nawdychac jej zapachu .. jak ona cudownie pachnie ;););)
Teraz m jest z dziecmi na placu a Ala spi w kolysce.. ja pomylam podlogi w salonie bo reszty mi sie nie chce. Wypilam herbatke i odpoczywam chwilke. Jeszcze dzis staram sie nie chucac na Ale by ograniczyc ryzyko jelitowki u niej.

Cinamona ja obstawiam ze Hugo ma kolki.. to akurat ten czas kiedy jelitka sie odzywaja. Oby u was szybko minelo. Podobno chlopcy czesciej kolkuja niż dziewczynki.
Niestety na to nie ma rady.. postaraj sie go klasc duzo na brzuszku i by nie plakal przed jedzonkiem. No i wlasnie probowac odbijac.

reklama
Ech juz sama nie wiem co to... Moze wszystko na raz kolki, refluks i cholera wie co jeszcze. Zobaczymy jak to dalej bedzie sie rozwijac.
Dobrze chociaz ze zazwyczaj w nosidle sie uspokaja wiec zawsze moge go wsadzic i nosic. Mi to akurat nie przeszkadza. Ostatnio nawet jak eneka akurat w domu nie bylo to bak w nosidlo, bo w kazdym innym miejscu marudzil, mlodej zrobilam kolacje, pozniej pod prysznic ja wsadzilam i pozniej jeszcze ja kremowalam itp i to wszystko z mlodym w nosidle.

No i jest jeszcze przeziebiony ale mniej glutow ma. Ale zakaszle tez jeszcze.
Wyglada na to ze poniedzialek czeka mnie dluga wizyta u pediatry. Bilans na miesiac, przeziebienie i te przeboje brzuszkowe.

No cóż.. Podpisuje się pod tym co pisze akuku :-D
Tez uwielbiam karmić i mieć młodego blisko, w nocy ciesze się z tego czasu bardziej, bo w dzień tez mi córa lata wokół i często młodego karmie na chodząco.

I pierworodki - absolutnie i całkowicie cieszcie się z tego luksusu posiadania 1 dziecka :-D ja go wspominam z czułością ogromną.

Cinamona - aj masz się z tym twoim skarbem.. Mam nadzieje że będzie lepiej :-)

Akuku - cudna księżniczka!

U nas nieźle, przeżyłam tydzień z dwójką a jutro przyjeżdżają moi rodzice na 3 tyg. Mąż załatwił dziś akt urodzenia Ignasia, możemy jechać wyrabiać paszport.

Tak jak myslalam na 7 dobe odpadla pepowinka :);)

A tu Ala w prezerwatywie ! Sorki za zasmiecanie fotkami ;);)

Załączniki

• 1440785730631.jpg
    1440785730631.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 81
Ale robaczek :-)

A ja sie czuje jakbym jedno miala. Przynajmniej na razie. Od 8-16 jestesmy sami, bo starszaki w przedszkolu. Od wtorku sie zmieni, ale jeszcze nie zdecydowalam czy po lekcjach bedzie swietlica czy nie... Zobacze jak inne dzieciaki.
Ale mam treme!

Piękna Ala w prezerwatywie :P

ale nas te kolki męczą... Leon śpi ciągiem maks 1,5-2 godziny i znowu brzuszek. Masakra... Najgorzej jest własnie wieczorem..
Dziś nawet wzięliśmy wspólną kąpiel. Trochę złagodziło :)

reklama
2 dni mnie nie było ale już was nadrabiam :-) aż miło się czyta o waszych maluszkach .
Ja mam termin na jutro i nadal nic się nie dzieje, dzisiaj 2 razy na spacerze byłam z mężem to jak chodziłam to trochę coś bolało ale teraz to już nic. córcia pojechała jeszcze do babci na nockę bo rodzice liczą, że coś się zacznie a tu dupa :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry