reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Na hemoroidy: zakup dobry płyn do higieny intymnej i często sie podmywaj, mi pomagają czopki posterisan i maść. Trzeba regularnie stosować by zobaczyc efekt.

reklama
I kazal zebym przez tydzien-10 dni odstawila nabial, i obserwowac czy to cos pomoze.
Dlatego pytałam o nabiał.

Nabiał ma niestety właściwości zasluzowujace i dzieci z takimi predyspozycjami, przy częstych zapaleniach gardła/anginach i astmatycy nie powinny otrzymywać białka w obojętnie jakiej formie.

Hej dziewczyny.
Spróbuje was nadrobić. Weny nie mam i film sobie jakiś wkręciłam.

Ponadto, wyslalam Djecia jozia do dobrego lekarza ortopedy, bo Józio ma wypukły odcinek piersiowy leżąc na brzuchu (plecy sa tak okrągłe, ze łopatek nie widać!) a gp tutaj stwierdził, ze wszystko jest ok.
Jozia plecy bolą regularnie, ma przepychankę w brzuszku i boli go zarówno kręgosłup jak i biodra.
Dziś dostałam wiadomośc, ze to jest jakiś problem z przepona i ma duzo powietrza w brzuchu (wyglada jak balon!! ) i to trzeba usunąć. Konsultował sie jeszcze z innym lekarzem i dostaliśmy rehabilitacje na koniec września.
Za Chiny nie pamietam jak nazwał ta przypadłość. Ta jego przepona tez funkcjonowała czestoninacEj, bo przez prawie 5lat przy jego astmie tłoczył przepona powietrze do płuc i ma taka dziurkę przy mostku i po tym widać, kiedy ma problem z oddychaniem.
Wstawię zdjęcie ma zamkniętym.

A teraz idę was doczytać!

Magdus, lei krwawił
Prawie dwa tygodnie po
Odpadnięciu! Położna mówiła
Zeby nie ruszać! Tylko
Powierzchownie woda przegotowana umyc, osuszyc i zostawić, wacikiem wytrzeć delikatnie w srodku i zostawić.
Sprawdzać tylko
Czy nie zmienia zapachu, nie ma wycieków innych niż żywej krwi.
U nas robiąc ro samo sienispoklilo i jest ładnie wygojone.

Anciikowa my też mamy za sobą dopiero dwa razy więc jeszcze muszę popróbować i poobserwować. Jeśli chodzi o ten hemoroid to jeszcze poczekaj z diagnozą. Ja mam to miejsce bardzo spuchnięte i też myślałam, że to hemoroid, ale ginekolożka w szpitalu powiedziała mi, że nic mi nie wyszło. Jak szczypie przy załatwianiu top polecam Tantum Rosa. W sobotę tak miałam i po wieczornym płukaniu następnego dnia było ok.
U nas prężenie i kopanie poprzedza bączki. A jak robi kupkę to tak się cały prosuje [emoji4]
Anney biedny Józio [emoji17] Najważniejsze, że jest diagnoza i można mu pomóc.
U nas chwila oddechu. Aleks śpi od trzech godzin, ale słyszę po jękach dobiegających z łóżeczka, że się wybudza. Liczę, że dzień bez spania go wymęczył i szybko po karmieniu odleci.

Zuzzi wedzidelko miał podcinane od razu po porodzie.

Akuku nic nie przybrał od pn do pn. W sobotę rano tydzień temu miał 3450, dwa dni dokarmianie i w pn 3550, a wczorajszy pn taka sama waga. Urodził się 3810.
Widzę, że historia lubi się powtarzać. ..

Zuza Szymek ma czkawkę po każdym karmieniu chyba. Nie robię z tym nic specjalnie bo położna mówiła że dziecko nie męczy się przy czkawce.
Kruszka współczuję :( nie dziwię się że się martwisz bo ja też pewnie po ścianach bym chodziła.
Anney biedny Józio, miejmy nadzieję że jak jest diagnoza to ruszy teraz coś do przodu.
Szymek dziś w nocy pięknie spał i raz obudził się po 5h a drugi po 4 więc mama wyspana i pełna sił które się przydały bo od 7 nie chce spać tylko marudzi sobie ciągle. Idę dziś zdjąć szwy z brzucha a jutro przyjdzie do nas położna to pogadam z nią o tym moim karmieniu mieszanym. Aaa i muszę napisać nieszczęsne podanie o urlop macierzyński. M pojechał odebrać akt urodzenia to będę chciała to załatwić dzisiaj.

U nas też trochę podkrwawiał po odpadnięciu kikuta, bo tam się jeszcze strupek robił.
Wczoraj dzień spokojny, to wieczór już niestety nie. Nie poszłam na zakupy, bo nie dało jej się od cycka oderwać, dzisiaj pójdę. Zasnęłam w końcu z nią, potem W ją odłożył do łóżeczka, ale i tak po kolejnym karmieniu koło 2 znów została z nami w łóżku.
Marand, pytałaś o suwaczki, ja ostatnio musiałam zmienić, bo mi się nie aktualizował. Najlepiej wziąć że strony babyboom,wtedy działa.

Ostatnia edycja:
reklama
Ancikowa ja stosuje procto glyvenol czy jakos tak. Ale oszalamiajacych efektow to nie widze. Fakt ze juz nie boli ale nadal przeszkadza.

Zuzagk u nas czkawka czesto. Kilka razy dziennie. Najczesciej po tym jak mu sie uleje. Najczesciej nie robie z tym nic chyba ze bardzo dlugo trwa to daje piers.

Tatus zaprowadzil starszaka do przedszkola. Ja mam go odebrac. Do 14.30 chyba paznokcie wszystkie zjem

A propo urlopu macierzynskiego. Decydujecie sie na roczny czy raczej wczesniej planujecie powrot do pracy?

Ostatnia edycja:
Do góry