reklama

Sierpniowe mamy 2015

anney no ba, chcialoby sie rzec "znasz mnie", menda zwykla ze mnie i o swoje racje potrafie walczyc :)
my tez mamy na glowie babcie Dawida i jak widzi malego bez czapki albo bucikow to wariuje :D abi razu Filipowi nie ubralam czapeczki po kapieli bo w sumie o tym nie pomyslalam. on po kapieli lezy na lozku albo w lpzeczku i nie jest nawet przykryty.
jak sobie pomysle ze kiedys dzieci trzymane byly w becikach... ;)

reklama
Akuku o jak fajnie, brawo dla Alexa za pomoc i chęci :-*

Lunera może w tej pozycji mu się poprostu dobrze robi ta kupę bo nie myślę żebyś coś uciskala.

Anciikowa zdrówka dla Leona. Mam nadzieję że mu lepiej?

Lunera ja też przekręcam Michasia w łóżku bo go karmie na leżąco i tylko ja skacze z jednej strony łóżka na drugą i wystawiam cycka hehehe Aaa dzisiaj dałam mu postać i go nie budziłam czy karmilam na śpiocha jak zasnal o 23:30 to spał do 6:30 także szok. Michas w sumie rano razem ze mną jeszcze spi i wstajemy ok 11 ale czasem i 13. No chyba że musimy rano gdzieś jechać to wstajemy szybciej. Mi to pasuje chociaż przez to jem nieregularne ale bynajmniej trochę jeszcze pośpie bo nie chodzę szybciej spać niż 23:30.

Cina super w końcu coraz lepiej i oby tak dalej :-)

Lunera rzeczywiście dzisiaj zima ja w bluzie wyszlam i zmarzlam strasznie a Michasia ubrałam niby warstwę więcej niż siebie plus kocyk i chyba nie zmarzl bo miał ciepły kark tylko rączki strasznie zimne i nie wiem czy dlatego że dzieci tak mają czy zimno mu było?!

Cinamona a może z 30 później niech chodzi spać chociaż ta 21 to późno. Ja np jak miałam chrzesniaka u siebie na wakacjach to jak budził się rano to zawsze mu mówiłam że pospimy jeszcze trochę i tak udawało mi się przeciągnąć spanie do 9. A miał wtedy niecałe 4 latka.

Bylibyśmy dzisiaj u gina i wszystko ok. Michaś zrobił furorę i panie w rejestracji się nim zachwycały i jedna go wozila wozkiem i Pani doktor też nim zauroczona. Jutro idziemy do pediatry na ważenie i zobaczymy co ciekawego lekarka powie o tym refluksie.

Zuza moze ten trądzik? Nie znam się za dobrze bo moje dzieci nie miały. Lilija ja tak jak Ty do spania śpiochy po domu bodziak i półśpiochy lub spodnie i skarpetki. Też mi nie przyszła do głowy czapeczka po kąpieli. Z wanny wyciągam zawijam w rącznik z kapturem i wycieram i wsio. Nawet na golasa sobie trochę poleży bo lubi, choć istnieje ryzyko oberwania sikiem ;-) ja się jedynie pozalę z tych libidowych spraw że u nas to ostatnio m ma z tym problem. Aż mi przykro bo wiadomo że po porodzie ta akceptacja jest bardziej potrzebna. Dla mnie to nowa sprawa bo u niego nigdy nie było problemu. W połogu nalegał a po pierwszym razie dwa tyg temu cisza :-/

U nas w domu jest ciepło, 23st. W zimie to nawet kaloryferów nie włączam, bo dalej ciepło, sąsiedzi sie grzeją :-)
Ja do spania ubieram tak samo jak w dzien, po kąpieli jak ubiore to juz rano go nie przebieram. Chyba, ze sie zasiusia przez noc.
Nosi body i polspiochy albo body i pajac. A do snu przykrywam cienkim kocykiem.

Pytanie o pieluchy - jaka różnica miedzy pampersem zwykłym a premium (rozmiar 3 chce kupić)? Premium zawsze były cieńsze, a jak z szerokością i chlonnoscia, wiecie?

reklama
Akuku no to super ze bioderka zdrowe :-)

Lunera to ja Michasia podobnie dziś ubrałam tzn bodziak akurat z krótkim rękawem ale do tego cienka bluzkę z długim rękawem, spodnie bawełniane i skarpetki a do tego kombinezon taki cienszy bluzowaty z cienkim polarkiem w środku do tego cienka czapeczka i kaptur i koc oraz okrycie na wózek. Muszę tylko kupić jeszcze jeden czy dwa takie kombinezony bo ma tylko ten jeden tygryska też z H&m i też jakaś chustke na szyję bo nie ma. Buzke smarowalam na samym początku ale dzisiaj też o tym myślałam żeby znowu zacząć. Ja mam krem Nivea dla dzieci na każdą pogodę.
My nadal nosimy najmniejsze rzeczy i większość i tak na nim wisi lub mu spada :-(

Ruda o rany. Powiedz mamie ze będziesz dawać jak przyjdzie na to pora i po co te komentarze. Moja mama jak czasem coś tam próbuje coś doradzać a mi to nie pasuje to mówię wprost że ja tak nie robię i nie zamierzam i to moja sprawa albo daje jej argumenty że wcale to co proponuje nie jest dobre i że teraz jest inaczej.
Ruda nie daj się!!!

Chilling u nas też ta pozycja na ramieniu najlepsza na ból brzuszka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry