Zuzagk haha

ja na szczescie nic od nikogo bie slucham

bluze miala 2 razy

jak bylo chlodno z rana.
Buciki dopiero tez dwa razy na chwile bo jeszcze jej spadaja.. musi dorosnac. Ale zamiast bucikow zakladam ladnr skarpetki w sumie bardziej dla tego ze jak za duze rajstopki to nie ladnie wygladaja na stopach haha.
Lunera masz racje z ta cierpliwoscia

czasem mi ciezko byc cierpliwa do starszakow jak mowie co po praz tysieczny!
A emilowi to tak jak mowisz tlumaczenie i cierpkiwosc daja rade

jeszcze nie musialam stosowac zadnych"kar" bo daje rade z samym tlumaczeniem i proszeniem. Juz mial etap przedwzesnego buntu dwulatka ale dalismy rade. Ciekawe jak bedzie dalej.
Wyslesz mi na priv tytuly ksiazek jakie czytalas ? Masz mozr jakies ebooki ?
Musze sie doksztalcic.. i moze juz zaczac czytac o dojrzewajacych dzieciach.
Masz jakies problemy ze starszakami ? Jak u nich ze sprzataniem ? I czy musisz prosic o wszystko trylion razy ? Ja czasem mam wrazenie ze musze ich bardziej pilnowac niz emilka. Choc wiadomo nie o wszystko chodzi
Blerka dziekuje. Man zamiar tu w uk isc na kurs i doradzac telefonicznie online..
Moze zaloze swoja wlasna strone z poradami online.. moze nawet przez skype.
Chcialabym moc pomagac tym ktorzy tego chca
Musze przyznac ze chyba za bardzo sie w to wkrecilam przez co czasem nie potrafie zrozumiec innego wyboru.. nie ze nie chce a nie potrafie.. ale uswiadomilyscie mnie w tym ze sa rozni ludzie i kazdy uwaza co innego za sluszne a przeciez nie moge wymagac od innych by mysleli jak ja
Takze fajnie ze moge sie rowniez tego nauczyc.
Ja sie tylko boje ze bede to wszystko za bardzo przezywac bo ja ogolnir taka jestem ze bardzo sie wszystkim przejmuje i potem mysle itd.