reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
loveboiled - zgadzam się z Twoją położną - wszystko z pasteryzowanego mleka jest ok. we Francji jedzą sery i z niepasteryzowanego i też jest ok - chodzi o to by były dobrze przygotowane. (czysto). Więc tym razem spokojnie nasze sery camemberty wcinam (te w naszych sklepach w 99% są z mleka pasteryzowanego).

akuku - a co to yumyumy ? bo mi się to tylko z zupką chińską kojarzy... (yum-yum)... no i to słodyczem raczej nie jest... Tym czasem ochotę na słodycze zajadam migdałami. Może pomoże. . . ja tam jestem na giga plusie zamiast na minusie... więc brzuchol już wywalony ... ech. a jeszcze nie wszystkim powiedziałam..

To sa yum yum :D

Załączniki

• 1422276215866.jpg
    1422276215866.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 63
no weź nawet raz ? i tak troszkę ?

bo ja chce to na obiad :P buuuu :D

anney czyli chłopak ? hhehehe :D no ciekawe czy w uk Ci powiedzą- ale watpie :D Choc Ty już doswiadczona kukaj co tam widać :D

mam ochote na paczka dobrego, albo yum yum dziewzyny w uk wiedza co to.

akuku, padlam wczoraj, przeprasazm.

akuku, ja zupy wciagalam z chlpoakami dzien w dzien, na nic nie mialam zachcianek tylko na zupy ;) haha wiec nie wiem jak to z tymi dziewczynkami ;) no chyba,ze moj lulo jest dziewczynka w srodku :p

cinamona-super!!!!!

serow z niepasteryzowanego, albo z niebieska/vielona plesnia nie mozna. tak przynajmniej nawet te lesery w uk mowia.
ale listeria tak naprawde (bo o nia chod
zi) ginie powyzej bodajze 80stopni, wie logicznie rzecz biorac moznaby, ale lepiej upewnijcie sie u dr.

ja mialam spotkanie
z polozniikem, tn kobieta. obstetritian.
totana MASAKRA.
odmowilam
zbadania mnie, bo miala BRUDNE pazury. fuj. brud pod paznokciami, do tego niezmyty do konca lakier, po napisaniu skierowania na ponowna krew mowi, czy mama jakies ptania. (po 2minutach doslownie)
a ja, ze owszem cale mnostwo! w jaki spsob chcecie pilnowac mi szyjki-no bedziemy ja badac usg dopochwowo co 2-4tygodnie do 24tyg ciazy
a co po 24? pr
zeciez dziecko urodzone w 24 ma znikome szanse na przezycie w normalnym zdrowiu, to jego juz nie trzeba ratowac czy zapobiegac takim przedwczesnym porodom?- nie. tojuz inna polisa. polacy sa przewrazliwieni.(overreacting) :szok::wściekła/y:
ja bede pania widziala co miesiac- nie dziekuje, przenosze sie do lekarza, ktory jest przynajmniej czysty. baba juz sie nei odezwala.
fuj!
mam malo wit d, pobrali mi
znow krew i jutro przenosze sie do innego szppitala.

pytam jej, jak wyniki na cytomegalie- dobre.
ale jakie dobre, jakie igg i igm, mam pr
zeciwciala czy nie- jakby cos nas martwilo, to powiedzielismyby pani, ale pokaze prosze.
co za ku**wa! i tyle moje szczescia z posiadania lekarza w uk.
****ny kraj.
a on a mowi, no dziwi mnie ze zalozyli pani szew w 19tyg, jak miala pani tylko jedna strate wczesniej.:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
patafiany.

ja wiem loveboiled, akuku, ze wy macie lepsze doswiadczenia, ale ja albo mam takiego pecha, albo to robi londyn, bo mimo iz jakis plan dzialania maja z moja szyjka, to specjalnista zaden! gownozjady.
jestem wsciekla.

aha, a ona przy wejsciu mi sie do calowania policzka zabiera! (baba z sudanu) wiec sie odsunelam.
sorry, ale to jakis cyrk.

Ostatnia edycja:
no weź nawet raz ? i tak troszkę ?

bo ja chce to na obiad :P buuuu :D

anney czyli chłopak ? hhehehe :D no ciekawe czy w uk Ci powiedzą- ale watpie :D Choc Ty już doswiadczona kukaj co tam widać :D

mam ochote na paczka dobrego, albo yum yum dziewzyny w uk wiedza co to.

akuku, ja jak gotuje, to taki ser zjem, ale musi byc niemal wrzatek.
listeria jest grozna, ale ginie w ilustam stopniach (musialabym sprawdzic, ale chyba ponad 80stopni) wiec w takim sosie serowym nic by ci sie nie stalo.

ja jem i camemberta i brie (kocham) i topionego, w piekarniku zapiekanego, applewood wedzone. ja bez serow zyc nie moge ;)
ale lososia wedzonego nie zjem. mimo ze kocham miloscia slepa.

Aney Właśnie wyczytałam, że nie wolno jeść serów pleśniowych z względu na listerie, która może się znajdować w serach z niepasteryzowanego mleka... ale są sery robione z pasteryzowanego, no i jeżeli chce użyc ser do sosu- czyli osiągnie on temperaturę 70-100st to nie ma przeciwwskazań :D juppi można jeść :D
A i pisało a artykule ze ser brie-pleśniowy- np. TUREK jest robiony tylko z pasteryzowanego mleka i jest bezpieczny w ciąży. Ogólnie większość serów pleśniowych w polsc jest z pasteryzowanego mleka- chodzi o to by nie brać z nieznanego żródła i sprawdzać itd. :D

no wlasnie. (przed chwila to tez napisalam :lol: )

robilas te szparagi? koooocham szparagi.

anney Ty to zawsze musisz mieć jakieś przeboje :no: ale żeby z brudnymi pazurami chciała się zabierać do badania ciężarnej no to baba ma chyba nie tak w głowie. Zmień szpital i ta jak najszybciej.. szok i jej komentarz bezcenny że TYLKO JEDNA STRATĘ to ile by oni chcieli tych strat żeby po ludzku podejść do tematu??:wściekła/y:

reklama
anney Ty to zawsze musisz mieć jakieś przeboje :no: ale żeby z brudnymi pazurami chciała się zabierać do badania ciężarnej no to baba ma chyba nie tak w głowie. Zmień szpital i ta jak najszybciej.. szok i jej komentarz bezcenny że TYLKO JEDNA STRATĘ to ile by oni chcieli tych strat żeby po ludzku podejść do tematu??:wściekła/y:

wiecie co, powaznie zastanawiam sie,czy ja w innym zyciu czegos nie narobilam,ze kur*a place taka cene za wsvystko.
ktos sie za tutaj na karmie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry