reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Cześć Bączki!

Gratuluję udanych wizyt! Ja mam jutro USG i jestem już baaardzo zestresowana...
Anney - fuuuu....
Która mi narobiła ochoty na szparagi? UDUSZĘ! ;) Mąż pojechał szukać w sklepie... :-)

Żaneta - tulę!
Starająca - .......

a ja jestem tak strasznie zmęczona. Mój sobotni przypływ energii był niestety chwilowy... i bardzo kręci mi się w głowie...

reklama
A mnie jutro czeka wizyta i prawdopodobnie zmiana lekarza, ehh powiem wam że też mam takie przejścia że mogłabym sporo opowiedzieć o naszej cudnej służbie zdrowia (żeby nie było że tylko w uk brak kompetencji i zainteresowania pacjentem) ale dziś sobie już ponarzekałam na mdłosci więc muszę sobie coś zostawić na jutro :p

Zanetaanna mhm poczekaj poczekaj a jak okaze sie ze jednak nic z tego to rzeczywiscie spytaj o leki.

W Trojmiescie tylko na Klinicznej podaja lek sobie wyobrazacie ze nadal w szpitalach odrazu chca robic łyżeczkowanie.
Nie wiedzialabym nawet ze gdziekolwiek w ogóle podaja leki, gdyby nie lekarki na ktore trafila podczas wizyt.

to w uk jest lepsze, dostajesz tabletke i czyscisz sie sama, bez zrostow potem etc.

Yoohosek wiem że to żadne pocieszenie i że pewnie slyszalas to już kilka razy ale kiedyś na prawdę przejdzie to żyganko;-) ja jestem w 13 tyg i o wiele lepiej się czuje:-) zobaczysz będzie lepiej

Anney masz rację nie pisz za dużo bo nie wiesz kto może czytać. A w Twojej sytuacji lepiej nie ryzykować

Mo hej bączku:-* widzę że też juz trzęsiesz nóżkami tak jak ja :-D

Żaneta tak mi przykro a myślała że jednak będzie dobrze. .:-(

Starajaca daj znać życia. .martwię się. .

Dziewczyny gratuluje wizyt.

Anney kochana wspolczuje przykrych doswiadczen. Nie rozumiem tylko jak mozna z brudnymi lapami byc polozna, szok.
Ja osobiscie tez bardzo zwracam uwage na higienę i czyste rece zwlaszcza u lekarzy, pilegniarek czy sklepowych.
Dla mnie to taki standard.
Jak poronilam moj lekarz ginekolog-endokrynolog powiedzial mi ze w Pl jest tak ze dopiero po 2 poronieniu zaczynaja sprawdzac jaka moglabyc przyczyna ale on jest zdania ze powinno sie juz po pierwszym mimo ze lekarze bardzo czesto uwazaja ze 1 poronienie statystycznie przypada na kobiete i poprostu nie byla to wina rodzicow tylko najczesciej jakas wada zarodka. On jednak wyslal mnie do poradni genetycznej i imunologicznej wraz z partnerem. Po miesiacu udalo mi sie dostac do poradni genetycznej i akurat trafilam na fajna babke, ktora niestety powiedziala mi to co lekarz ze po pierwszym poronieniu to oni nie sprawdzaja ale ze ona zleci mi badania genetyczne oprocz kariotypu naszego, ktory mozemy zrobic odplatnie. Dala mi skierowanie na badania, ktore byly bardzo drogie wiec jestem jej mimo wszystko wdzieczna i za to bo mogla powiedziec do widzenia. W lutym mam wizyty w poradni imunologicznej i jestem ciekawa jakie bedzie podejscie.

to byla lekarka ;)

ja wam powiem, ze w polsce miaalm cuuuuudownego lekarza. czuam sie z nim mega pewnie i bezpiecznie i robil mi zabieg na szyjke, nie moge jednego slowa zlego powiedziec na niego. wiec ja moze i zyje pryzmatem doswiadczen z nim ;) no oprocz tego,ze mam pecha w uk od samego poczatku (doslownie od drugiego tygonia tutaj) :p hahaha big time to wszystko mozliwe.

Jestem w szoku jak czytam co ta słuzba zdrowia wyprawia, na szczęście "jeszcze" nie miałam takich przeżyć, pewnie dlatego że chodzę prywatnie. Za to kiedyś mnie tak podbrzusze bolało,że mąż musiał mnie do szpitala wieźć o 2 w nocy a tam.... a tam do 11 w południe lezałam na korytarzu przy samej izbie dla pielęgniarek i lekarzy, gdzie ruch jak w Paryżu! A co najlepsze... chcieli mi wycinać wyrostek tej samej nocy, po czym nie do konca czułam to co rzekomo miało być bólem wyrostka i przekonałam ich,że w związku z tym maja jeszcze troche poczekać. To było w sobotę. W poniedziałek zrobili mi USG i okazało się,że mi torbiel pękł i rozlał... Już pominę fakt,że to stan zagrażający zdrowiu i zyciu...:crazy: . diagnozy pierwsza klasa!

ja dzisiaj kupialm sobie dwie pary jensow ciazowych - wszystkie spodnie sa juz za ciasne w brzuszku... i wygladam jakbym sie nazarla czego i roztyla:D no a w tym ciazowych to klasa i nie spadaja z tylka :D co prawda wydalam 208 zl ale nie zaluje ani grosza!

tak Wam sie chwalilam, ze nie wymiotuje... i ani razu nie wymiotowalam ;p

a tu nespodzianka - dzisiaj wybieglam ze sklepu i wymiotowałam na srodku ulicy tak mnie obrzydziły kanapki, ktore zobaczylam w sklepie. wstyd jak nic szczegolnie ze ekspedientka wyszla za mna bo chyba myslala ze cos wynioslam tak gwaltownie wybieglam, hahaha :-)

natka - a gdzie te spodnie zakupiłaś?

Kurde, dziewczyny ma któraś kontakt do Starającej...strasznie się martwię i nie mogę przestać myśleć o niej...

reklama
Do góry