reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Cześć Kochane,
Siedzę i czekam na pobranie krwi... Musiałam dzis zgłosić sie do lekarza po zwolnienie lekarskie ....
Nie przepuścił mnie oczywiście bez badania... I krwi... Twierdząc ze w pęcherzyku moga teraz powstać torbiele itd...
Pęcherzyk pusty... 1,45cm...
Pozwolił mi poczekać do przyszłego piatku i wtedy zabieg

reklama
Cześć Kochane,
Siedzę i czekam na pobranie krwi... Musiałam dzis zgłosić sie do lekarza po zwolnienie lekarskie ....
Nie przepuścił mnie oczywiście bez badania... I krwi... Twierdząc ze w pęcherzyku moga teraz powstać torbiele itd...
Pęcherzyk pusty... 1,45cm...
Pozwolił mi poczekać do przyszłego piatku i wtedy zabieg

:(
zaneta, a dlaczego zabieg?
dlaczego chca ryc macice, zamiast dac tabletki?

Współczuję Anney lekarza. W zeszlym tyg mialam to samo tylko facet był. Masakra. I yen sam tekst o polakach...
To w sumie moje pierwsze zderzenie z lekarzami w UK wiec I wiekszy szok doznany. Wszystko w d..... mają

Dziewczyny gratuluje wizyt.

Anney kochana wspolczuje przykrych doswiadczen. Nie rozumiem tylko jak mozna z brudnymi lapami byc polozna, szok.
Ja osobiscie tez bardzo zwracam uwage na higienę i czyste rece zwlaszcza u lekarzy, pilegniarek czy sklepowych.
Dla mnie to taki standard.
Jak poronilam moj lekarz ginekolog-endokrynolog powiedzial mi ze w Pl jest tak ze dopiero po 2 poronieniu zaczynaja sprawdzac jaka moglabyc przyczyna ale on jest zdania ze powinno sie juz po pierwszym mimo ze lekarze bardzo czesto uwazaja ze 1 poronienie statystycznie przypada na kobiete i poprostu nie byla to wina rodzicow tylko najczesciej jakas wada zarodka. On jednak wyslal mnie do poradni genetycznej i imunologicznej wraz z partnerem. Po miesiacu udalo mi sie dostac do poradni genetycznej i akurat trafilam na fajna babke, ktora niestety powiedziala mi to co lekarz ze po pierwszym poronieniu to oni nie sprawdzaja ale ze ona zleci mi badania genetyczne oprocz kariotypu naszego, ktory mozemy zrobic odplatnie. Dala mi skierowanie na badania, ktore byly bardzo drogie wiec jestem jej mimo wszystko wdzieczna i za to bo mogla powiedziec do widzenia. W lutym mam wizyty w poradni imunologicznej i jestem ciekawa jakie bedzie podejscie.

Zanetaanna mhm poczekaj poczekaj a jak okaze sie ze jednak nic z tego to rzeczywiscie spytaj o leki.

W Trojmiescie tylko na Klinicznej podaja lek sobie wyobrazacie ze nadal w szpitalach odrazu chca robic łyżeczkowanie.
Nie wiedzialabym nawet ze gdziekolwiek w ogóle podaja leki, gdyby nie lekarki na ktore trafila podczas wizyt.

Cześć mamuśki!
Ja dziś miałam pisać że mi lepiej, zjadłam obiad szczęśliwa i pół godz później go zwrociłam..... i to tak że aż mnie z nóg ścięło i teraz leżę. ...
Gnidka przyyyyyyytulam mocno, jestem z Tobą, -4kg podkrążone oczy, wyglądam i czuję się jak trup. Od ponad miesiąca rzygam codziennie po kilka razy, szarpie mnie jak mam już pusty żołądek i nie zliczę ile już razy lezałam w łazience na podłodze płacząc że nie dam rady, że ja już nie chcę. Dodatkowo mam doła bo z powodu samopoczucia nie jestem w stanie opiekować się synem, co ze mnie za matka?! Więc wiem co czujesz, ale to już końcówka, już niedługo przejdzie i będzie lepiej!

Anney boshe dziewczyno chyba zarujesz? Fuuuuuuu z brudnymi łapskami chciała cie badać, ohyda! !! Co do tekstu o szyjce i tylko jednym poronieniu (phiiii co tam tylko jedno? !) brak mi słów. Ty chyba coś kiedyś pisałaś że zastanawiasz się nad rodzeniem w pl, a nie myślałaś żeby tu wrócić na czas ciąży? Z tego co rozumiem pracujesz z domu, więc może warto się nad tym zastanowić?

yohoosku, ja bym wyjechala z domu JUz, zostawiajac wszystko w uk, jak stoje wzielabym dzieci pod pache, paszporty i wyszla z domu.
ale nie moge.
stad sprawa sadowa, walc
ze o to, by moc wrocic do polski z dziecmi.pise detale na priwa, bo na forum moga byc ocy.

reklama
Zanetaanna trzymaj się, ja ciągle mam nadzieję że coś z tego jeszcze będzie. Nie trać nadziei.

Co do łyżeczkowania to chyba faktycznie jakiś lubiany zabieg przez lekarzy. Ja straciłam pierwszą ciążę w 10tyg samoczynnie, krwawaiłam straszliwie, jak przyjechałam drugi raz do szpitala to na usg lekarz stwierdził tylko ze juz nie jestem w ciąży, całą noc krwawaiłam i rano poprosiłam lekarza żeby zrobili mi usg i zobaczyli czy nie obejdzie się bez zabiegu (bardzo nie chciałam żeby to robili), ale powiedzieli że nie ma co sprawdzać zabieg musi być :(

Do góry