reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lilija jak mój kot się tak zachowywał to złapał jakiegoś wirusa, dostał natychmiast kroplowke i jakieś leki, ale trzeba było szybko działać. Nie możecie jechać dzisiaj? U nas są dyżury weterynaryjne

reklama
Nie mam auta, mąż pojechał o 13 do pracy... nie sjetm w stanie dojechać do Poznania a u mnie na wiosce nie ma weterynarza

Nalałam mu wody d miseczki i pić nie chciał, dodałam więc troszke mleka i popił- chociaż to. Mam nadzieje,że sie nie odwodni

Anney jak tam, bol przeszedl?

Akuku no w koncu sie doczekalas terminu, gratuluje :-)

Magdus jako ciezarna tak jak dziewczyny pisaly jesli masz wizyty i badania na nfz to nic nie bedziesz musiala placic.
Gdzies jest błąd w systemie. Moj m jak sie rejestrowal jako bezrobotny dostal zaswiadczenie ze jest ubezpieczony i ze za pare dni bedzie juz zielony w systemie. Potem poszlismy do lekarza jakies 2 tyg. pozniej a tam zonk ze swieci sie na czerwono. Zostawil oswiadczenie i jakos go przyjeli. Zadzwon lub jedz do nfz lub zusu i sie nie stresuj kochana.

Jesli chodzi o witaminy oprocz kwasu foliowego to biore je praktycznie od poczatku ciazy bo lekarz mi zalecil :-)

Nie będę już powtarzać, ale ja też gdzieś czytałam, że ciężarne są ubezpieczone. Poza tym potem można też się ubezpieczyć przez męża.

Ja na początku brałam zwykły Falwit do czasu, kiedy się zorientowałam, że tam jest tylko 200 mg kwasu foliowego, a nie 400. Potem brałam folik a potem dostałam od lekarza żelazo z kwasem foliowym, więc biorę to i czasem jeszcze Falwit dla ciężarnych (ten ma odpowiednią ilość kwasu foliowego), ale nie codziennie.
Poza tym ostatnio miewam zachcianki na sałatki i owoce :)

reklama
Do góry