reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

ale u mnie Akuku tylko mierzyła od czubka głowy do dupki. i nt (po przebojach). Nie pamiętam jak miała w poprzedniej ciąży.
Patrzyła na serce i mózg, i czy się rusza.

reklama
pupui ja nie wiem ale wydaje mi się ze jak bylam w pl na usg to mi wszystko po kolei mierzyli dokładnie... tutaj oni awet nie sa pewnie czy od pupy do glowy dobrze zmierzyli bo dziecko się ruszalo ..

podlamalam się bo czekałam na ta wizyte a nic nie wiem..mowi mi ze serduszko bije i te ich słynne happy baby !
już nie wpsomne ze z 15 minut lezalam na kozetce z odkrytym brzuchem i czekałam az ta druga przylezie...ale jej się nic nie udało ;/

zaraz spojrze ile bilety do pl kosztują...tylko ja mam jakby tydzień tylko :(eh

Mi też patrzył tylko na ogólny rozmiar, mózg, serce, przeziornosc,kość nosowa. Nie było szczegółowych badań,te sa chyba na polowkowym. Akuku rozumiem twoje rozgorycZenie, próbuj uzyskać jeszcze jeden termin,będziesz spokojniejsza.

akuku tak jak lilija mowi szczegolowo na polowkowym badaja, tez czulam rozgoryczenie po moim usg ale dokladnie takie samo mialam w ciazy z synkiem, no nic nie poradzisz. Jedynie sproboj umowic sie na nastepne jezeli zalezy ci na sprawdzeniu przeziernosci.

O taaak usg co dwa tygodnie to każda by chciała :-D ale bliźniaki to się po nocach śnią w najgorszych koszmarach hi hi hi

Ale nie ma nic za darmo, będę pewnie miała największy brzuch i rozstępy :-D już teraz wyglądam jak w piątym miesiącu a dzieci urządzają sobie zawody pływackie :-D

Mówię Wam nie ma czego zazdrościć :-)

padłabym z nerwów jakby miała tak rzadko usg jak Wy.

Ja już miałam łącznie 5 razy USG robione (w tym jedno genetyczne) a jestem w 15 tyg. Z każdego ma fotkę maluszka :-)

Kolejne dopiero w 18 tyg a mi sie wydaje, ze to za lata świetlne będzie...

Ja miałam do tej pory 3 USG w tym te ostatnie to było genetyczne. I jestem b. zadowolona z wizyty, bo lekarz jak nie mógł sprawdzić komór serca bo mała tak szalała to poprosił abysmy się przeszli na 15minurowy spacer.Ale lekarz powiedział, że te połówkowe tak na prawdę jest najważniejsze. A teraz dopiero za 3 tygodnie... Ale tak myślę czy za tydzień nie pójdę na NFZ zobaczę czy wyniki cytologii są. Ja za kazdym razem z niecierpliwością czekam na usg bo jak widzę małą to wiem, że z nią wszystko w porządku.

Dzień dobry!
Ja nadaje z łóżeczka- m w tym tyg pracuje z domu i korzystam z tego że zaczyna o 9 :)

Akuku rozumiem twoje rozczarowanie spróbuj jeszcze zadzwonić do położonej, że nie zrobiono żadnych pomiarów (kością udową się nie przejmuj bo to dopiero na połówkowym sprawdzają).

reklama
Wiem Akuku jak się czujesz. Wiesz że my tu wszstkie z uk na podobnym wózku jedziemy. Tu mają niesety takie podejście do ciąży a Ty trafiłaś na niewyedukowanego barana. Ja się staram nie nastawiać. Nie byłam nigdy na polskim usg wiec nie mam porównania. Ważne, że serce bije, małe rośnie. Reszty już nie zmienisz. A tu w 20 tyg dokładne pomiary biora. Zadzwoń do położnej i wytłumacz jak ważne to dla Ciebie a ten ktoś od pomiarów olał sprawę.

Do góry