Dobry wieczór dziewczynki!!!
Siedzę i wcinam chyba czwarte kiwi, ale mi smakuuuuują!!!!
No spa 3 razy dziennie profilaktycznie!!!!! niezłe!! Nie kazał jej jeszcze brać przeciwbólowych profilaktycznie, przecież zawsze może ją głowa rozboleć

A tak poważnie, to wiem, że niektórzy lekarze tak mają, fajnie że w Pl tak dba się o ciążę i robi wszystko w pierwszym trymestrze, żeby się utrzymała, ale moja kumpela profilaktycznie w pierwszej ciąży dostała duphaston, 3 razy dziennie i była zachwycona lekarzem, że tak się o nią troszczy......
Co do nospy czytałam, że lekarze doszukują się związku pomiędzy zażywaniem a problemami z napięciem mięśniowym u noworodków, ale na pewno lepiej brać niż mieć skurcze. A paracetamol, w ciąży i przy karmieniu nie ma wyjścia, ale uważam, że to straszny syf, bardzo niebezpieczny, dlatego z przeciwbólowych stosuję imuprofen (tzn nie teraz, bo nie mogę) a jak widzę reklamy bezpiecznego apapu to aż mnie skręca, no ale cóż kasa kasa kasa, na tym świat się opiera.
Akuku wyluzuj z urodzinami, zrób co musisz, lepiej żeby nie były idealne, ale żebyś nie zaszkodziła sobie i dziecku.
Anney super, że szyjka trzyma! Lekarki nie będę komentować. Powiedz mi co mówi Twoja endo na temat suplementacji jodu przy hashimoto? Moja lekarka zaleciła mi jod (albo witaminy dla kobiet w ciąży z opowiednią dawką jodu) a wszędzie czytam, że przy hasimoto nie powinno się go brać i już sama nie wiem......