reklama
Akuku
Fanka BB :)
Lucalew chyba noe zrobie tortu Emilkowi.. zobacze czy sie wyrobie.. najwyzej zrobie w domu innego dnia tylko by zrobic mu zdjecie z tortem..
Najgorsze ze m jutro pol dnia w domu nie bedzie wiec czas robienia mi sie skraca ;(
Wczoraj powiedzialam Vikiemu ze nie wiem czy dam rade zrobic mu tort to powiedzial dobrze..choc wiem ze mu bardzo zalezy..wiec zrobie ile dam rade..
Pozniej mam 2 torty jeden na 3 i 8 marca.. i nie bede przyjmowac Amowien narazie.. zobacze jak sie bede czula..
Najgorsze ze m jutro pol dnia w domu nie bedzie wiec czas robienia mi sie skraca ;(
Wczoraj powiedzialam Vikiemu ze nie wiem czy dam rade zrobic mu tort to powiedzial dobrze..choc wiem ze mu bardzo zalezy..wiec zrobie ile dam rade..
Pozniej mam 2 torty jeden na 3 i 8 marca.. i nie bede przyjmowac Amowien narazie.. zobacze jak sie bede czula..
yoohoosek
Dobry wieczór dziewczynki!!!
Siedzę i wcinam chyba czwarte kiwi, ale mi smakuuuuują!!!!
No spa 3 razy dziennie profilaktycznie!!!!! niezłe!! Nie kazał jej jeszcze brać przeciwbólowych profilaktycznie, przecież zawsze może ją głowa rozboleć
A tak poważnie, to wiem, że niektórzy lekarze tak mają, fajnie że w Pl tak dba się o ciążę i robi wszystko w pierwszym trymestrze, żeby się utrzymała, ale moja kumpela profilaktycznie w pierwszej ciąży dostała duphaston, 3 razy dziennie i była zachwycona lekarzem, że tak się o nią troszczy......
Co do nospy czytałam, że lekarze doszukują się związku pomiędzy zażywaniem a problemami z napięciem mięśniowym u noworodków, ale na pewno lepiej brać niż mieć skurcze. A paracetamol, w ciąży i przy karmieniu nie ma wyjścia, ale uważam, że to straszny syf, bardzo niebezpieczny, dlatego z przeciwbólowych stosuję imuprofen (tzn nie teraz, bo nie mogę) a jak widzę reklamy bezpiecznego apapu to aż mnie skręca, no ale cóż kasa kasa kasa, na tym świat się opiera.
Akuku wyluzuj z urodzinami, zrób co musisz, lepiej żeby nie były idealne, ale żebyś nie zaszkodziła sobie i dziecku.
Anney super, że szyjka trzyma! Lekarki nie będę komentować. Powiedz mi co mówi Twoja endo na temat suplementacji jodu przy hashimoto? Moja lekarka zaleciła mi jod (albo witaminy dla kobiet w ciąży z opowiednią dawką jodu) a wszędzie czytam, że przy hasimoto nie powinno się go brać i już sama nie wiem......
Siedzę i wcinam chyba czwarte kiwi, ale mi smakuuuuują!!!!
No spa 3 razy dziennie profilaktycznie!!!!! niezłe!! Nie kazał jej jeszcze brać przeciwbólowych profilaktycznie, przecież zawsze może ją głowa rozboleć
Co do nospy czytałam, że lekarze doszukują się związku pomiędzy zażywaniem a problemami z napięciem mięśniowym u noworodków, ale na pewno lepiej brać niż mieć skurcze. A paracetamol, w ciąży i przy karmieniu nie ma wyjścia, ale uważam, że to straszny syf, bardzo niebezpieczny, dlatego z przeciwbólowych stosuję imuprofen (tzn nie teraz, bo nie mogę) a jak widzę reklamy bezpiecznego apapu to aż mnie skręca, no ale cóż kasa kasa kasa, na tym świat się opiera.
Akuku wyluzuj z urodzinami, zrób co musisz, lepiej żeby nie były idealne, ale żebyś nie zaszkodziła sobie i dziecku.
Anney super, że szyjka trzyma! Lekarki nie będę komentować. Powiedz mi co mówi Twoja endo na temat suplementacji jodu przy hashimoto? Moja lekarka zaleciła mi jod (albo witaminy dla kobiet w ciąży z opowiednią dawką jodu) a wszędzie czytam, że przy hasimoto nie powinno się go brać i już sama nie wiem......
lucalew
Yoohoosek dobrze mowisz :-) Ja tez mam hashimoto i lekarz zalecil mi witaminy dla kobiet w ciazy z jodem jak tylko zaszlam w ciaze plus kwas omega3. Przed ciaza nie bralam jodu bo tez czytalam ze nie jest wskazany przy hashi.
anney

akuku, ale ci się zebrało :-( Zrób co możesz i tyle. Musisz uważać na was. Chłopcy zrozumieją, najważniejsze żeby mieli cudowna zabawę i mamę z nimi a nie w szpitalu ze skurczami.
yoohoosek
Lucalew co innego brać leki - no spę czy luteinę, duphaston jeśli jest jakiś powód (mam kumpele, która całą ciążę na tych lekach jechała, jak tylko nie brała to albo skurcze, albo plamienia), a co innego jak lekarz profilaktycznie takie laki każe brać. Mój gin mówi, że każdy lek przyjmowany w ciąży ma wpływ na dziecko, dlatego trzeba podawać je wtedy, kiedy dobro przewyższa ewentualne ryzyko.
anney
Ja mam inny przypadek. Bo ja levatroxyne od 17roku życia biorę. Hashimoto zdiagnozowali 5lar temu. Na początku zeszłego roku odstawiam antykoncepcyjne i tarczycą zaczęła mi normalnie funkcjonować!
Robia mi badania, bo od sierpnia jestem bez hormonów a ft4,3 tsh są w samym środku normy.
ale Wit d niska, co w jakiś sposób świadczy o dysfunkcji tarczycy. Dlatego lekarka chce mnie tak często widzieć i mam co wizytę profil tarczycowy.
ciejawe co? Czyżby antykoncepcyjne tak zaburzyly mi prace tarczycy? Bo ja brałam je szybciej niż współżycie zaczekam ze względu na częste miesiączki.
Robia mi badania, bo od sierpnia jestem bez hormonów a ft4,3 tsh są w samym środku normy.
ale Wit d niska, co w jakiś sposób świadczy o dysfunkcji tarczycy. Dlatego lekarka chce mnie tak często widzieć i mam co wizytę profil tarczycowy.
ciejawe co? Czyżby antykoncepcyjne tak zaburzyly mi prace tarczycy? Bo ja brałam je szybciej niż współżycie zaczekam ze względu na częste miesiączki.
lucalew
Yoohoosek ja jestem tego samego zdania. Uwazam ze jak sa powody zeby codziennie brac leki to trzeba je brac a jak nie ma potrzeby to logiczne jest dla mnie ze sie nikt nie bedzie zwlaszcza w ciazy faszerowal lekami. Chyba ktos mnie zle zrozumial :-)
yoohoosek
No właśnie ona na mnie nakrzyczała, że nie biorę jodu i wit D i witamin
I powinno się ponoć suplementować jod i D na trzy miesiące przed planowaną ciążą (tak, jak kw foliowy). Teraz w drugim trymestrze już biorę grzecznie witaminki w których wszystko jest 
reklama
loveboiled
Anney ja przy tabletkach anty nie pomoge bo nigdy nie bralam.