reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Amawell mi na ostatnim usg kazal prztrzymac moj brzuch haha do gory... wiem ze mam tluszcz (yk) haha ale jesCze cos takiego mi sie nie zdarzylo :p
No nic po porodzie sie wezme za siebie.. tymczasem nic nie zrobie z moim brzuszyskiem.

Lilija ja rosne w szerz haha.. jeszcze troche i bedzie mnke latwiej przeskoczy niz obejsc buhahaha..

Beata no pewnie ze na dziewczynke ! U mnie wszystko co nowe jak i stare na dziewczynke :p
A bedzie chlopak i zonk ..haha

Czekam na list ze szpitala jak glupek ! .. waruje pod drzwiami codziennie jak listonosz idzie.. jeszcze troche i zaczne szczekac haha ;)

haha bedziesz poczte w zebach przynosic ?? :-D:-D Ale Akuku tak patrzac na to ile jeszcze zostalo do porodu, to plec poznasz juz niedlugo hahaha :-D
Beatko to sie nazywa sila sugestii :-D Jasne, w rodzinie nic nie zginie, z checia przygarne chlopca jak swego :-D A my tu na forum przeciez prawie jak rodzina :-):-)

Hej!

Ja też po wizycie. I kolejna dziewczynka do kompletu :D Na tą chwilę jednak Lena, chyba że nam się zmieni jak się urodzi :) Zdjęć nie mam, na następnej wizycie (POŁÓWKOWE! szok, że to już...) będzie film. Mała waży 275 gram, u mnie wszystko ok, napięcia i inne kłucia mam polubić, bo już tak będzie :)

Mała edycja: następna wizyta 30.03

Ostatnia edycja:
Najpierw odpisze
Lucalew w takim razie ja dzis cebulka z miodem po pracy zrobię i przed spaniem popije bo juz nie daje rady..
Akuku normalnie czosnek teraz staram sie dodawać do większości tego co jem, z cebula to wiadomo jajecznica albo do sałatki do obiadu albo do czegoś tak.. Sama nie znoszę jeść tak na surowo tak samo jak czosnku bo mam odruch wymiotny od razu..
Kruszka z cukrami Ja nie straszę.. Jak ktoś może niech je:) ale z racji ze biorę insulinę muszę uważać bardziej niz inni.. Choć ostatnio słodkie za mną okropnie chodzi i zdarza sie ze podjem kostkę czekolady albo cos tam .. Muszę bo zglupieje oczywiście wtedy bardziej mierze cukier i pilnuje.. Eh z cukrzyca przerąbane..

Jeeezuu dziewczyny zasypiam na siedzaco ;(;( jak mam wytrzymac?
Nie wiem chyba sie zdrzemne z Emilkiem i wstane o 22 i bede tort robic.. ale z drugiej strony lepiej zebym teraz zrobilam.. tylko ze na oczy nie widze juz normalnie ;(
Ja to jak niemowle.. musze miec drzemke w dzien ;(

Magduś i znów mi sie wydaje,że nosisz MOJĄ ciążę!! Też mam 2 kg więcej buhahahaha, Mż śmieje się,że dzieciak mały ale masywny :p..
Akuku mi też jakieś ":robactwa" na twarzy wyskakują, ale nie znam jeszcze płci.

Dziś na wizycie zapytałam o mocne kłucia w podbrzuszu od czasu do czasu, ustępują gdy sie wyprostuje - lekarz uznał,że to normalne. Powiedziałam mu też o twardnieniu brzucha, on zapytał gdzie, a ja mu,że cały- to uznał,że to nic w związku z ciążą, bo jeśli by o to chodziło to twardniał by jedynie w rejonie miednicy.

Zbadał mnie tradycyjnie i mówi "proszę sie ubierać, wszystko ok, rozmiar miednicy świadczy o 16 tygodniu itp itd.." A ja mówie ,że jak to ? dziś bez USG ?? Stwierdził,że wszystko ok i nie ma potrzeby robienia. No to ja mu - a żeby mnie uspokoić, bo bym lepiej sie czuła widząc,że serduszko bije..? , no to jak sie zerwał z krzesła to aż sie za nim kurzyło, mówi "aaaa no dla spokoju to jak najbardziej" . ale nie robił mi dopochwowo , ale na brzuszku . Było widać serduszko i malucha, który już wygladał bardziej proporcjonalnie :)) .

Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o płeć... serio- zapomnialam!! Mż mi przypomniał jak szliśmy do auta, czym zgasił mi momentalnie uśmiech... hehe, no trudno jakoś będę musiała wytrzymać do połówkowego. Kolejna wizytę 23 marca mam normalną (pewnie znów mi usg nie bedzie robił), a połówkowe w 22 tygodniu, bo uznał,że serduszko jest większe i wszystko bedzie łatwiej ocenić.
Co do badań zalecił mi krzywą glukemiczną buhahahahaha, a 2 dni gadałam o niej z kuzynką jaka nie dobra i w ogole :D , uznał,że glukoze miałam na granicy więc warto sprawdzić jak teraz wygląda. Później będę robiła drugi raz mniam ^^

Dziewczyny a co do syfow o ja od dwóch tyg chodzę wykropkowana ze mój mnie ciagle wk.. Ze daj ci wycisnę no daj .. Ten facet to mnie ostatnio do szału doprowadza i sie ostatnio zaczęłam zastanawiać ze ok on jest ten zły i ja non stop sie na niego drę ale z drugiej strony podziwiam go ze go jadę co rusz a on to jeszcze wytrzymuje i jak sie kładziemy to sie przytula .. ?! ...
I tez chceeeeee PLAZEEEEEE !!! :) ale muszę poczekać z mc na usg Eh..
A co do rodziców to któraś pisała.. Moich mam daleko ale odczuwam potrzebę sie pochwalić ze badania ok i usg tak fajnie dzidziuś i wogole a oni jakoś bez entuzjazmu sobie wysłuchają a potem jakoś do tego podchodzą no noe wiem niby sie cieszą ale jakoś dziwnie.. I wiadomo maja problemy jak każdy i jakoś oni sa ech ach..

reklama
Ale urodzaj na dziewczynki. Aż się zaczynam bać, że u mnie w brzuchu też dwie panny siedzą :-D Akuku jak ty w takiej sytuacji będziesz miała chłopca to już nie ma dla ciebie ratunku :-D

Cieszę się, że wszystkie wizyty w porządku. Ja mam w czwartek polowkowe więc mam nadzieję, że będzie wszystko ok

My wreszcie wyprowadzilismy się od córki z pokoju. Oj ciężko marce odciąć pepowine :-D

Do góry