reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ja uważam że dzieciak powinien być szczepiony (oczywiście jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań ani alergii) bo tak jak w tym artykule lekarki, jakby jakieś dziecko zaraziło moje jakimś paskudztwem to z życia zrobiłabym jej piekło :wściekła/y:

Ja mam w poniedziałek wizytę i ciekawa jestem czy będzie widać czy to chłopiec czy dziołcha :)))) W 16 tygodniu już może być widać?!

A i powiedzcie mi, co myślicie o tym aby niemowlak spał na owczej skórze :)

reklama
Niki z tego co pan dr mi mówił to chłopca widać od 12tc, natomiast 100% dziewczynka ujawnia się dopiero w 19tc, wcześniej jej narządy płciowe są bardzo podobne do pyrtusia i łatwo można się pomylić (dlatego też nie chciał mi ostatnio powiedzieć, żebyśmy się później nie zawiedli jak już się nastawimy). Także ja się jeszcze naczekam zanim mi powie :(

Jeszcze co do szczepień to uważam, że rodzice, którzy nie szczepia z uwagi na brak chorób, korzystają na tym, że szczepia inni. A już spotkania po to, by zarazić dzieci choroba uważam za głupotę. Mojego szwagra żona i jej siostra nie szczepia, wszystko naturalne, żadnych leków nawet przy zabkowaniu. Dzieci na piersi ile się dało, a gdy przychodzi jesień zima to się nie widujemy, gdyż dzieci są ciągle chore.

Niki wszystko zalezy od lekarza :tak: Moj moja dziolszke wypatrzyl w 16t5d i wygladalo to tak, ze spytal czy znam plec. Powiedzialam, ze ostatnio pan doktor mowil, ale nie chcial sie zakladac (oczywiscie nie wspomnialam, ze mowil, ze dziolcha). Najechal na bejbola, podejrzal i doslowie po 2 sekundach - 'corka'. A w 14t6d mowil, ze wlasnie wyglada na dziewczynke. Takze jak mowilam na poczatku wszystko zalezy od lekarza. Od jego umiejetnosci. Wiadomo, ze polowa sukcesu to dobry sprzet, ale moj nie ma rewelacyjnego. A jest z tych, ktorzy lubia sie zakladac jak powiedza jaka plec i zawsze wygrywa :-)

Ogarnelam chalupe i teraz odpoczywam.
Milego dnia dziewoje :*

właśnie dobry sprzęt to połowa sukcesu z odgadnięciu płci :)

Ja byłam na usg w 15tyg to nie było widać, bo pępowina zasłoniła, a pozatym stary sprzęt, bez rewelacji. Dlatego ja (chodź nie wiem czy nie bardziej teściowa chce już wiedzieć co to będzie) muszę uzbroić się w cierpliwość, gdy idę do mojego lekarza prowadzącego ale pójdę prywatnie na usg 2D z elementami 4D na nowym sprzęcie, ale dopiero w 20tyg, bo tak mi zalecił :) Miesiąc czekania... ale dam radę :)

reklama
Olka mam krzywą glukemiczną wcześniej ,bo miałam wynik glukozy z krwi 92 mg/dL, a norma jest od 70 do 99, a więc lekarz chciał ponownie sprawdzić. Wizytę mam 23 marca więc umówiłam sie na badanie na 20 marca aby wynik był świeżutki. W poźniejszym czasie będę miała ponownie krzywą glukemiczną robioną już w terminie standardowym.

Borysiątko trzymam kciuki :)
Kruszka cieszę się ,że cwiczenia przypadły Ci do gustu, uważam że są nie dość,że fajne to i skuteczne :)
Cinamona dal mi proszę znać jak tam u dentysty, czy dał Ci jakieś znieczulenie. W tej ciązy byłam już u jednego i nie dał mi znieczulenia, 12 marca ide do innego i ciekawa jestem,czy też nie mam co na to liczyć.

Co do płci mój nawet jeśli może to mi nie powie aż do połówkowego, uznaje,że woli powiedzieć na 100% niż później przepraszać za błąd

Do góry