borysiatko - tak przecież może być - chłopca lekarze poznają po siusiaku - tam mozna dodatkowo zrobić przepływy i wiedzieć, czy to siusiak czy pępowina, a u dziewczynki? stwierdzają praktycznie tylko po braku siusiaka... a to moze się "schować"... niestety. Oczywiście wszytko też zalezy od jakości sprzętu, jesli kobieta miała robione usg, na starych aparatach, to mogli spokojnie sie lekarze pomylić - mojej sąsiadce tak 2 razy się pomylili (raz na chłopca raz na dziewczynkę), a jej dzieci mają cos ok 8-10 lat. więc całkiem niedawno.
Słuchajcie, muszę się z Wami podzielić REWELACJĄ . otóż bolał mnie wczoraj ząb - tak że nie wiedziałam co z sobą zrobić i myślę - trudno, trzeba to trzeba idę po paracetamol .Ale koleżanka mi powiedziała, ze mozna wziąć IMBIR, i wiecie, ze to zadziałało? Akurat miałam korzeń imbiru w domu, ukroiłam plasterek i położyłam w bolącym miejscu. Chwilkę pobolało bardziej, ale później cudownie miło się zrobiło

Nie twierdzę, ze jest to sposób na ból zęba idealny - do dentysty i tak trzeba iść, ale jako środek przeciwbólowy zadziałał fantastycznie!

(i natychmiastowo, a nie z 20 minutowym opoźnieniem jak te przeciwbólwe wszelkie leki)