reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Z tym glosowaniem to odwaznie!!!
Ja tez wrzucilam temat moim i ciekawe maja pomysly, troche sie posmialismy. Zobaczymy co z tego zostanie za miesiac albo dwa, oni tak szybko zmieniana zdanie :-D
Na watek z imionami wrzucilam link do strony, gdzie pasjonat zbiera imiona dzieciakow z warszawskich szpitali, juz z 10 lat ma chyba dane. Mozna sie zainspirowac... badz wrecz odwrotnie...

Lunera widzialam :) dla mnie nie ma znaczenia czy imie jest popularne bo w uk nie sa :)

Tak viki chce by siostra iala na imie cindarella czy jak sie to pisze haha.

Lunera ja zrobie liste i bedziemy glosowac z tych imion
;)
A oni sami wymyslaja hahaha.

Sann ja nie mialam tego przy chlopcach i teraz chyba tez nie bo w nocy niunia pewnie bedzie spala ze mna haha.
Choc jeszcze zobacze ..bo jak bedzie sie budzic co kilka godzin to moze zmusze sie do odkladania do lozeczka/kolyski..

Akuku my tez jeszcze imienia nie mamy :)
Sann co do maty to ja nie kupuje bo wiele osób mi mówi ze to zbędne.. Jak kupowałam kuzynce bo ona chciała to wiem ze było firmy tommee tipee ale nie wiem jak sie sprawuje.. Ja mam zamysł kupić tylko kamerkę do pokoiku zeby nie latać co 5 sekund ..

No to powodzenia z lista. Ode mnie mozesz dolozyc Nataly (chyba wczesniej mialas?), Nele, Elise i ew Estele. Ciekawe jaki bedzie wynik glosowania :-)

Sann, ja maty mam nadzieje nie bede potrzebowac. Slyszalam, ze sprawdza sie u dzieciaczkow, kt maja zaburzenia oddychania. Tez zamierzam sobie spac z maluszkiem w lozku, a po porodzie sen mam wyjatkowo czujny. Swego czasu bylam zalamana i myslalam, ze juz nigdy w zyciu nie przespie nocy, wszyscy slodko spali a mnie budzily nawet bardzo ciche dzwieki u sasiadow... Ale to tez sie zmienilo i niedlugo trzeba sie bedzie przestawic w druga strone, brrrr.

Zastanawiam się nad imieniem dla niuni ...
Amelia
Lena
Maya, Maja
Kalina
Olivia

M juz sie zgadza na Amelie... ale sama juz nie wiem... chtba wyjdzie tak ze po porodzie zobaczymy mala i wtedy ustalimy..ah

Ja chciałam na drugie imie Amelię, ale później okazało się co znaczy to imię i zrezygnowaliśmy...

Amelia (łac. amelia, z gr. α = "bez" + μέλος, μέλεα = "kończyna, kończyny") – wada wrodzona polegająca na całkowitym braku kończyny lub kończyn. Może stanowić część zespołu wad wrodzonych lub występować jako wada izolowana, w części przypadków będąca wynikiem działania szkodliwych czynników (teratogenów) na rozwijający się zarodek lub płód.

reklama
Sann ja planuje kupić monitory oddechu ale tylko jeśli dzieci będą wczesniakami lub będą miały problemy z oddychaniem. Też planuje spać z blizniakami a sen mam taki, że budzi mnie każdy ruch ręki czy nogi :-D
Przy córce nie miałam i nie był w ogóle potrzebny.

Akuku pewnie i tak jak mała się urodzi to będziesz wiedziała jak ma na imię :-D

Do góry