Madtuszka do skonczonego 6 miesiaca nke podaje sie nic

Twoje mleko jest madre i latem jest taki sklad by dzieko wiecej pilo. Ogolnie pierwsza czesc pokarmu to picie a pozniej ten tlusciejszy pokarm.
Jesli chodzi o awaryjne nakarmienie to czesto choc nie zawsze powoduje to zaburzenie odruchu ssania piersi..bo z butli praktycznie samo leci a z piersidzziecko musi sie mocnowysilic.
Mozna dziecko dokarmic awaryjnie strzykawka do podawania lekow lub kubeczkiem takim mini specjalnym..a jak starsze to z niekapka lub slomka. Ja sie bede tego trzymac bo Emisia dokarmialam swoim mlekiem i pozniej nie chcial cyca ssac i muskalam z nim walczyc troszke.
Ogolnie jak decydujesz sie na kp to najlepiej nie podawac wcale mm poniewaz zaburza flore bakteryjna..
Jesli chodzi o sen po mm to tak dziecko dlugo potrafi spac ale to ttlko dla tego ze organizm jest zmeczony samym trawieniem.
Co do smoczka to mowia ze rowniez moze zaburzyc odruch ssania ale ja jako mama dzieci smoczkowych i jednego niesmoczkowego bede uzywac smoczek. Jwazam ze jak dziecko glodne to smoczka nke wezmie a przynajmniej nie na dlugo..moze na chwilke sie uspkkoi tylko i o to chodzi. Nam smoczek pomaga przy zabkowaniu, w nocy jak sie przebudzi czy jak ma zly dzien chociaz nie chodzi z nim w ciagu dnia raczej. Ma tylko do spanka go
Jesli chodzo o rady mam babc cioc itd.. to aluchac jednym wypuszczac drugim.. niestety w pl nawet pediatrzy ( nie zawsze) nie widza roznicy pomiedzy kp a mm..
Zalecenia who sa takie wylaczne karmienie piersia do ukonczonego 6 miesiaca lub dluzej jesli dziecko nie chce jesc stalych pokarmow..oczywiscie regularnie probujac.
Karmienie do drugiego roku zycia lub dalej jesli mama i dziecko dalej chca.
Dla mnie minimum to rok a pozniej zobaczymy
Ancikowa masz rację

kiedys nie bylo butelek i same piersi wystarczaly

teraz tez wystarczaja tylko przemysl nam mowi inaczej.. bo jak kazda mama kupi chociaz jedna butelke to jaki obrut maja.. i do tego mm... uuu miliony