reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

JInx dopisuje bo dotarłam do domu i mam czasu trochę teraz.. współczuje mężowi oby dochodził do siebie :)
Oj z tymi wypadkami to naprawde zmora.. Mam nadzieje ze dacie sobie jakoś radę :) choć pewnie łatwo nie bedzie ale tez ważne ze ty jesteś "na chodzie" ..

Evelinka ja tez lenia mam strasznego.. Jak siedzę w domu cały dzień o mnie łapie dołek lenistwa i nic nierobienie.. Wiadomo obiad zrobię, naczynia umyje, prysznic wezmę ale nic po za tym bym noe robiła najchętniej..

Cinamona nie ma to jak zakupy :) od razu mam lepszy humor ..

Olka jak to przeczytałam to przypomniało mi sie jak moja babcia kilka lat temu trafiła do szpitala.. Smutne wspomnienia :/ co do pogrzebu to tak jak dziewczyny piszą zależy jak sie czujesz i jak bluzki byłaś z babcia tzn czy bedzie to dla ciebie bardzo emocjonalne przeżycie.. Każda decyzja jaka podejmiesz bedzie dobra i nikt nie prawa jej oceniać :)

reklama
Olka, Zuzzi zdrowka dla Waszych bliskich.

Olka tak jak pisza dziewczyny wszystko zalezy jak bedziesz sie czula. Narazie trzeba wierzyc ze babcia z tego wyjdzie, trzymam kciuki &&&&

Akuku zycze Ci zebys znalazla i wynajela ten wymarzony dom z ogrodkiem z pokojami dla dzieci i dla Ciebie z duza garderoba i kuchnia :-)

Anney a Tobie sily i odpoczynku i powodzenia w przeprowadzce.

Evelinkua wspolczuje dolegliwosci i tak jak Anney pisze moze lepsze wklady poporodowe i majki siateczkowe i czeste wietrzenie zamiast pampersa.

A i moj M wczoraj tuz przed północą wrócił z tego szpitala i niestety nie ma fragmentu palca i chirurg mimo jeszcze amputacji i zszycia nie daje gwarancji na 100% ze tak zostanie. M bardzo cierpi i z bolu i z faktu ze to u prawej reki i ze to on mial mna sie zajac jak mam lezec a nie ja teraz nim. Nic musimy to przetrwac i trzymac kciuki zeby szybko i bez komplikacji sie zagoilo.

Dobrej nocy

Lucalew, nie martwcie sie. Z tego wszystkiego jakby sie zdarzylo jak bylas w szpitalu to jeszcze gorzej, nie?
A tak macie sie w domku nawzajem, zeby o siebie dbac.
Z prostych operacyjnych spraw - polecam zakupy online w Auchan. Ja przeszlam jakis czas temu, czasem tylko szybciej trzeba wykorzystac warzywa jak biore te Bio, poza tym swietnie zdaje egzamin a zaoszczedzamy sporo czasu.

Akuku, no to faktycznie szybko poszlo. Moi chlopcy tez specjalnie sie nie ociagali do tej pory, ale to moze dlatego, ze ja tych pierwszych skurczy do 6-7 cm nie czuje zbytnio, ktg tez nie rejestruje. Do tego stopnia, ze przy pierwszym porodzie lekarz stwierdzil, ze rodze podczas badania. Przy drugim juz wiedzialam sama ze cos jest grane. Wiec tez sie zdziwilam, jak mi powiedziala, ze 3cie nie sa najszybsze. W sumie dobrze, bo bone sie, ze nie bedzie czasu zorganizowac opieki maluchom.

Milego dnia laski (niezaleznie od samopoczucia I wygladu, jestescie najlepsze na swiecie, a maluchy beda to udowadniac kazdego dnia!!!)

Dzień dobry :-)
Jej na nic nie mam siły. Czekam do jutra co lekarka powie przy okazji kontroli. Czy jeszcze muszę z nią w domu siedziec czy juz ok. Mam nadzieje że będzie dobrze. . I mala mnie chyba zarazila bo zaczynam kaszlec ale może się nie rozwinie nic zlego..
Wczoraj przyszla mi paka zamowienia typu podklady, majtki siateczkowe, prześcieradła do luzeczka, smoczek, szczoteczka do wlosow jej to juz takie realne się robi:-):-)

Lucalew biedny mąż. Ma pewnie jeszcze wyzuty sumienia ze ci pomoc nie może. Dacie rade :-*

Ja nie wiem czy bym poszla na pogrzeb. Pewnie bym się rozryczala jak zawsze na pogrzebach mych bliskich. A z drugiej strony zalezy jak będziesz się czula. Wszystko zależy od ciebie i nikt nie ma prawa ci mowic co masz robic

Aneczka &&&

Olka, Zuzzi przykro mi z powodu złego stanu zdrowia waszych bliskich :-( co do pogrzebów to kiedyś słyszałam że ciężarna nie powinna chodzić na pogrzeby bo jest jakiś zabobon??? Ja tam w to nie wierzę i wszystko powinno zależeć od twojego samopoczucia

Beata zdrówka dla Nadii, fajnie że już jesteś ku końcowi wyprawki bo chyba mało już zostało??:-) Ja już w maju przysiądę do takich zakupów, mam już wstępną listę więc zostanie tylko zamówić ;-)

Anney trzymam kciuki za przeprowadzkę a tobie Akuku życzę szybkiego znalezienia wymarzonego domku ;-)

Życzę również zdrowia dla poszkodowanych ostatnio mężów ;-)

Ja wczoraj skorzystałam z bezpłatnego badania wzroku w mojej przychodni i wada mi się pogłębiła. Jedno oko zostało bez zmian a w drugim nie dość że wada się podwoiła to jeszcze wykrył mi astygmatyzm:-:)-( i muszę zmieniać okulary :wściekła/y::wściekła/y:

Dzięki dziewczyny :-***

Aneczka kciuki mocno zacisniete &&&

Martuszka wspolczuje, mnie tez czeka chyba wizyta u okulisty bo ostatnio oczy mi lzawia i czasem swedza ale nie sa czerwone.

Milego dnia

reklama
lucalew współczuje Twojemu mężowi, mój obciął sobie 3lata temu na pile połowe kciuka i przyszycie się nie udało i musiał zostać tylko z połową i pamiętam jak się męczyliśmy wtedy, bo był czerwiec a on w szynie gipsowej przez 2miesiące, gorąco mu było, wielu rzeczy nie mógł sam zrobić bo to prawa ręka, nie było łatwo i do dziś po 3latach przy zmianie pogody go dalej boli albo przy niskich temperaturach strasznie mu zimno.

Dacie radę :)

Do góry