reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Coraz częściej czuje ruchy małej i zdarza się że ma nieraz 4razy czkawkę na dobę. A dziś mnie tak w nocy pokopała, że się aż w nocy obudziłam. Od kąd czuję regularnie ruchy to aż tak nie niecierpliwie się do następnej wizyty, ale i tak bardzo cieszę się że we wtorek jadę na echo i zobaczę jak ładnie pracuje jej serduszko a w piątek do mojego doktorka ;).. I trochę się boję że wyjdzie cukrzyca, a ja tak lubię słodkości ;)

reklama
Mnie wyszedl cukier po 2h 118 wiec chyba ok?
Anney staram sie i dopiero ostatnio jak mijemu przetlumaczylam bo tak to gadal ze tylko leze a lezalam tylko jak zrobilam juz wszystko w domu ale on prawie caly dzien poza domem to skad moze wiedziec...

Magdus Ty to lez nawet jak w domu nic nie zrobisz.. jeszcze nie kasz dzieci i mozesz ! Serio. Ja w pierwszej ciazy zle robilam robiac wszystko... mialam tak czysto w domu ze mozna bylo z podlogi jesc... i co mi po tym :D
Teraz posprzatam a za 15 minut mam syf :p

Lidia oby cukrzycy nie bylo.. ja to sie zastanawiam czy w pl sobie nie zrobic tego badania jak bede.. ale czy ono wiarygodne w 26-27tyg ?
Bo ja teraz jem calkiem inaczej niz z chlopcami.. a tu nie robia i sie zastanawiam eh...

Lunera mi nie dretwieja ale raz juz spucbly jak cieplo bylo.. moja kolezanka w ciazy miala dretwienia rak.. spac nie mogla przez to i ogolnie co chwile jej dretwialy wiec wspolczuje ..

Anney hhe to sie nakarmilas ;)

A ja w nocy spac nie moge bo lydki bola... a jak nie lydki to kopie mala... i siku...i zgaga i dusznosci az m sie smieje ze wszyscy sie w domu podusza bo caly tpen zabieram haha.

Polozylam sie w dzien z Emilkiem.. i mmo ze dzieci bylo cicho... to slyszalam kazdy szept itd.. eh i przysnelam na ostatnie 20 minut i w snie snilo mi sie ze nie moge zasnac wiec bomba !
Byle do wieczora ;)

Zupke dzis warzywna ugotowalam.. taka ratatujka ;)

A na sniadanie mmmm jajecznica z pomidorami i bazylia.. mmm z pomidorami juz dawno jadlam ale bazylie pierwszy raz dalam. Jaki smak i aromat ;) pychotka ;)
Nawet Emiskowi smakowalo a on nie je jajecznicy bo nie lubi.

Jesli chodzi o liczenie ruchow to ja nie licze.. jakby bylo ich malo to szpital oczywiscie. Zreszta bez sensu takie liczenie jak mala sie rusza tylko jak leze lub siedze.. czyli jak spie lub jem hahaha. Nie no klade sie na kanapie w dzien jak Emis sie bawi zabawkami..

Mnie najbardziej meczy brak snu teraz..ja wiem ze to przygotowanie organizmu na pobudki nocne przy niemowlaku.. ale serio mnie nie trzeba uczyc..ja i tak wstane. Ale chcr sie wysypiac troszke..bo rano wstaje z ciezka glowa.

A do sierpnia niby juz niedlugo ale jeszcze troche jednak.

Sa dni ze zapominam ze w ciazy jestem..tzn nie na caly dzien ale tak o zapominam..mimo ze wieloryb juz jestem hehe.
I sue zastanawiam kiedy to minelo ? I z jednej strony przeraza mnie ze to juz niedlugo..a z drugiej ze chcialabym juz dzis miec sierpien ;) i sobaczyc moja mala coreczke ;)
Wogle to od usg jestem taka spokojniejsza nie mysle juz kto tam siedzi.. bo z Vikim i Emilkiem mimo ze wiedzialam ze chlopak liczylam na pomylke i sie nadal zastanawialam.. teraz czasme mam mysli ze sie pomylili.. ale juz z 6 dni do pl i zrobimy 4d i musi mi potwierdzic bo nie recze za siebie... jak w gazetach bedzie ginekolog zabity przez pacjentke w gdansku.. to wiecie ze to ja ;p buhaha.

Co by tu wma jeszcze pojeczec? A dobra dam wam dzis luzu ;p

Akuku, te badania na z glukozą możesz sobie zrobić do 28tyg, ja robiłam tak wcześnie bo dostałam skierowanie na poprzedniej wizycie, a chciałam mieć już wyniki na następną wizytę.

To moze zrobie jak bede miala chwile w co troszke watpie bo na tydzien jedziemy i chcemy troche dzieciom pokazac.

Mi tez wlasnie gin mowil, ze idealnie glukoze mierzyc miedzy 24 a 28 tyg. Ja robie teraz czyli na koniec 27 i juz sie stresuje. Ale to przez was laski, serio :-) We wczesniejszych ciazach w ogole nie przyszlo mi do glowy, ze moze cos nie tak wyjsc. Ale wtedy od poczatku wszystko bylo idealnie, a tym razem tak roznie.

Masz racje Magdus, zeby sie nie nakrecac, juz 2 trymestry za nami. Ostatnio mialam w otoczeniu kilka przypadkow wczesniakow, takich 28 tydz, wszystkie juz duze, cale i zdrowe :-)

Akuku, czekamy na piekne zdjecia twojej plazy!!!!! Albo pierwszy krotkometrazowy film z Amelka :-)
Cos z tymi chlopakami na usg jest, bo ja za kazdym razem zastanawialam sie czy lekarz sie nie pomylil... Chociaz teraz to malo prawdopodobne.

Ja ruchow nie licze za namowa gina wlasnie. Tzn obserwuje czy sa regularne i czy podobnej intensywnosci, ale nie tak z zegarkiem w reku - zeby sie nie nakrecac wlasnie.

Co do dretwien - to mi podczas snu lub dluzszego bezruchu. Normalnie jak staruszka. Ze snem tez juz niestety zaczynam sie przestawiac. Wczoraj zasnelam przed 2ga a dzis o 6 synek do mnie przeszedl sie przytulic i on zaraz zasnal a ja juz na nogi. A tu jeszcze 2 mce w pracy mnie czekaja.

reklama
Akuku ja tak jak ty chcialabym sie w koncu wyspac. Wiecznie niewyspana chodze, zazwyczaj przez mloda sie niewysypiam. Ale teraz jak ona zaczyna lepiej spac w nocy to ja sie budze np nad ranem i zasnac juz nie moge.
Mam juz tego dosc ale nic nie moge na to poradzic.

My juz w domu[emoji3] podroz mienla ok. Mloda w miare spokojna, mnie kregoslup nie bolal wiec ok[emoji3]
Walizki chyba dopiero jutro rozpakuje bo dzisiaj mi sie za bardzo nie chce i do tego przy mlodej tez nie za bardzo sie da.

Wow Beata ale tego masz [emoji3]

Do góry