reklama
Anney - moja Pola tez miala ostatnio 3 dni mniej ruchliwe, akurat bylam wtedy na USG to babka powiedziala, ze tak sie odwrocila, ze ledwo co moge ja czuc. Tak wiec sie nie ma co martwic. dzisiaj juz czuje normalnie ja, ale tez mam momenty naprawde dluugiej ciszy
ja za to sie zastanawiam co z badaniami szyjki macicy. czy oni to badaja zawsze dopchwowo czy przez usg widza czy jest otwarta? czy ktoas z Was moze wie?
ja za to sie zastanawiam co z badaniami szyjki macicy. czy oni to badaja zawsze dopchwowo czy przez usg widza czy jest otwarta? czy ktoas z Was moze wie?
anney
Fanka BB :)
Dopochwowo są w stanie zobaczyć rozwarcie zewnetrznego ujścia. Wewnętrznego tylko przez usg i najlepiej dopochwowym (ten dokładnie określa długość szyjki) bo sonda przezbrzuszna długość jest przekłamana.
Na naszym etapie ciąży już tak szyjki sprawdzać nie bedą, bo jesteśmy w coraz bezpieczniejszym okresie dla przeżycia dziecka.
Na naszym etapie ciąży już tak szyjki sprawdzać nie bedą, bo jesteśmy w coraz bezpieczniejszym okresie dla przeżycia dziecka.
loveboiled
A mnie dzisiaj wszystko swędzi... Masakra
loveboiled
Mnie brzuch akurat nie swędzi ale wszystko inne tak.. Dobrze ze mam krótkie paznokcie bo bym była cała podrapana chyba
reklama