reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Natka, dobrze ze przepływy badali. Ja w Polsce tez miałam je sprawdzone. Tera w środę mam usg, ciekawe czy sprawdza łożysko.

reklama
Anney - moja Pola tez miala ostatnio 3 dni mniej ruchliwe, akurat bylam wtedy na USG to babka powiedziala, ze tak sie odwrocila, ze ledwo co moge ja czuc. Tak wiec sie nie ma co martwic. dzisiaj juz czuje normalnie ja, ale tez mam momenty naprawde dluugiej ciszy

ja za to sie zastanawiam co z badaniami szyjki macicy. czy oni to badaja zawsze dopchwowo czy przez usg widza czy jest otwarta? czy ktoas z Was moze wie?

Dopochwowo są w stanie zobaczyć rozwarcie zewnetrznego ujścia. Wewnętrznego tylko przez usg i najlepiej dopochwowym (ten dokładnie określa długość szyjki) bo sonda przezbrzuszna długość jest przekłamana.
Na naszym etapie ciąży już tak szyjki sprawdzać nie bedą, bo jesteśmy w coraz bezpieczniejszym okresie dla przeżycia dziecka.

Anney ja tez.. naszczescie meczy mnie to tylko w ciazy i jak jestem mega zneczona.. no ale teraz to ciężko zasnac przez te machanie nogami :/
Odpoczywa lolcia..albo poztcje zmienila.

Mnie brzuch akurat nie swędzi ale wszystko inne tak.. Dobrze ze mam krótkie paznokcie bo bym była cała podrapana chyba

reklama
Ja miałam dopochwowo tylko pierwsze badanie a tak to potem normalne usg tylko..

Tak mnie muli ze jadę na moja ulubiona kawę.. Wezmę jakas słabsza.. Tak mnie muli i wogole nie w humorze jestem ze przyda mi sie ..

Do góry