reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Może fiołka ma zatrucie ciążowe? choć nie wiem, czy to nie za wcześnie - nie chcę się wymądrzać bo tylko słyszałam o objawach, nie dotknęło mnie to.

Natka oby nie cholestaza - trzymam kciuki.

a welon w ciąży? czemu nie. nie widzę związku!

lilija kciuki za fit ciąże :)

kruszka - nie, ale jeśli chodzi o zwolnienie i wychowawczy, to podobno tak jest, że musisz przerwać wychowawczy z miesięcznym wypowiedzeniem (najlepiej, nie pamiętam dlaczego), w dniu powrotu chyba od razu możesz l4 dostarczyć. Nie spotkało mnie to, ale tak znajoma robiła (na 90%), więc dopytaj w kadrach albo jeszcze może ktoś się wypowie...

reklama
Aaga dziękuję :-)
Właśnie chodzi o przerwanie wychowaczego, tylko zastanawia mnie czy muszę mieć zaświadczenie od lekarza medycyny pracy. Jak kończył mi się macierzyński to kadrowa mówiła, że będę musiała iść. Tylko czy te zaświadczenie trzeba przynieść przed rozpoczęciem pierwszego dnia pracy czy w tym samym dniu. Bo to by mi wiele pomoglo.

Natka nie znamy się, ale trzymam kciuki &&&&&&&&

Akuku jak podalas bledny nr konta a da e sa ok to nie powinno dojść. Zadzwon do babki albo napisz ze sie walnelas z nr konta i zapytaj czy w ogole robila Ci przelew.

Aneczka wow wlasny slub to rzeczywiscie pelno przygotowan i stresu :-) Kciuki zacisiete za wizytę i poznanie płci.
My tez myslelismy zeby wziąść narazie cywilny ślub przed rozwiązaniem, chodzilo nam glownie o zalatwianie formalnosci z narodzinami dziecka ale troche sie juz od tego roku ponoc pozmienialo odnosnie meldunku dziecka w urzedach stanu cywilnego itd wiec moze nie bedziemy jednak brac ślubu.

Brigida.Mała Bunia spanikowala i zadzwonila dopiero potem do lekarza, ktory ja uspokoil po opisaniu mu przez nia objawow. Nie zawsze ma sie taka mozliwosc zwlaszcza jak cos sie dzieje np wieczorem. Ja tez mialam delikatne slady krwi podczas podcieranaia i juz bylam w wielkim stresie tym bardziej ze stracilam wczesniej malenstwo. Ze stresu cala noc nie spalam, pojecham nastepnego dnia do lekarza na szczescie wszystko bylo ok ale jak to lekarka powiedziala moze sie tak zdarzyc i jak nas to niepokoi to trzeba sie zglosic do lekarza czy izbe przyjec. Nigdy nie wiadomo na 100% czy cos sie zlego dzieje czy nie dlatego uwazam ze lepiej sprawdzic niz zbagatelizowac.

Aneczka to Wasz dzien z narzeczonym i nikomu nic do Waszego stroju. To jakies stare zabobony :-)

Natka kciuki zaciśnięte.

Nutria zdrowka zycze.

Kurcze Fiolka wspolczuje tego nadcisnienia. Ja mam leki wykopione wrazie w na nadcisnienie bo zawsze jak jestem przed wizyta u ginekologa to mam ok 150 wiec szom bo nogdy takiego cisnienia nie mialam ale ja mierze teraz codziennie cisnienie wlasnie zeby wrazie czego odrazu reagowac. Kciuki trzymam zeby jej tam juz w tym szpitalu unormowali to cisnienie i maz nie stresowal w domu.

Anney super wymysliscie sobie ten ślub. Ja tez nie chce tradycyjnego przyjęcia. Myslalam o takim grilu na zewnatrz. Nawet mialam pomysl zeby goscie zamiast kwiatow czy prezentow przynosili jedzenie rozne. Przyjaciolka miala w lesie, pod wiata z ogniskiem, wszyscy ubrani luzno w dresach itp. Byla grochowa z kotla wojskowego heheh Kolezanka miala w Zoo Oliwskim warunek byl ze do rana przed otwarciem ma byc czysto po imprezie i wolne datki za udostępnienie miejsca. Tez mieli do dyspozycji wiate z dostepem chyba zeby cos podgrzac.

Lilija gratuluję fit ciąży :-) My z M i z przyjacilka znow wyruszamy w sobote na wedrowke Z mapa do lasu tym razem Sopot :-)

Hej Bączki!

Pupui - ja też się czuję grubo i źle.
Lilija - ciąża fit! super! ja od marca się zapisałam na jakieś basenowe zajęcia dla ciężarówek. Ogólnie jem chyba całkiem zdrowo, chociaż czasami zdarza mi się jakieś ciastko, cola czy chipsy... ale staram się pilnować.
Idę oglądałam - zdjęcia, muzyka, kapela jazzowa są genialne! moja ukochana Kulesza zasługuje na wszystkie Oscary świata. Paweł Pawlikowski jest uroczy i ujmujący i taki pogodny - choć bardzo doświadczony przez życie.

A mnie męczy to, że nie wiem kto w brzuchu mieszka. Wiem, że są gorsza problemy i w ogóle.. ale chciałabym już wiedzieć.

aaa... no i po konsultacjach z siostrą, która rodziła 2 lata temu, idę na USG połówkowe do dwóch różnych lekarzy. Tak dla świętego spokoju.

Anney, Akuku - piękne imiona :)
u nas zostaje wiecznie krytykowany Leon i chyba Pola...

Zawsze uważałam,że jestem "inna" jesli chodzi o ceremonie. Nigdy nie marzyłam o duzym ślubie i pieknym weselu, wręcz przeciwnie. Nie chce mieć duzo gości i mój Mż mimo,że poczatkowo bardzo chciał to jednak uznał,że jest niepotrzebne duże wesele. Jednak ślub kościelny wg niego musi być i to przed narodzinami dziecka...jego mamie bardzo zależy, nie jest ona jednak kobietą która sie wtrąca w nasz związek, po prostu jest praktykującą katoliczką i bardzo by chciała aby wszystko było po Bożemu.
Nie znoszę też wybierania sukni, dodatków, sal itp itd. Wolałabym mieć uszykowane kilka opcji w całości i pokazać tylko które :).
Jesteśmy teraz w trakcie urządzania domu i nie powiem, niektóre rzeczy sprawiają mi przyjemność, ale zdecydowana większość przeraża :D

Ostatnia edycja:
lilija - u nas będzie jazda z chrzcinami. po pierwsze będą prawie rok po narodzinach, po drugie będę w sobote ( już widzę płaczki - dewotki sąsiadki i ciotki, że to niezbyt święty dzień), po trzecie będą małe, po czwarte - bez zbędnej spiny ;)

reklama
Blerka u nas tez były w sobote, i nawet nie w czasie mszy świętej :) byli moi rodzice, rodzeństwo, rodzice chrzestni i mama mojego męża. W domu był obiad i ciacho :)

Do góry