reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Całe szczęście powiedziała, to mojemu m przez telefon, który też się wkurzył, ale gdyby wypadło, to na mnie, to ja bym jej powiedziała. Mimo że naprawdę bardzo ją lubię i cenię, ale no do jasnej, kiedy bym miała go kupić. :no:
Jutro zaczynam pakować torby dla mnie i małego i póki co kończę swoją prace w przygotowaniach, teraz m kolej, żeby pomalował pokój i zamówił komodę.
No właśnie co się dzieje z naszą Ewelinka? Oby była cały czas zapakowana.
:-):-):-)

A zdjęcie przepraszam, ale wstawiam z internetu znalezione, bo stoi już przykryty, a nie mam go, jak rozpakować. Ale kolor taki sam w rzeczywistości ładniej wygląda. Myślałam nad omega moonlight ale padło na nano riko nano.jpg

Załączniki

• nano.jpg
    nano.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 82
∆lidia - Bardzo ładny wózek, też mi się podoba szary ale mam czarno-biały i to jeszcze z wzorem w kwiaty o taki:

Przechwytywanie.JPG
Ale nie zmieniam go, torbę jedynie chcę zmienić bo ta od wózka była niepraktyczna i chciałam sobie szarą sprawić bo te aluminiowe elementy są szare i wtedy parasolka też będzie szara :)

SugarbabyLove88 - no ja mam jeszcze 2 miesiące ale tak bardzo liczę na to, że jednak urodzę choć trochę szybciej :)

Załączniki

• Przechwytywanie.JPG
    Przechwytywanie.JPG
    40,9 KB · Wyświetleń: 74
Ładne wózeczki.
Mi tesciowa też po co Ci wózek tak wcześnie i wogóle, jak przyszła nam komoda i łóżeczko w maju to była w szoku. Ale przekonałam ją że wolę teraz latać po sklepach z mniejszym brzuszkiem niż się potem martwić że o czymś zapomniałam a bym miała zaraz rodzić. Koniec ciąży to jest czas na odpoczynek i nabieranie sił na poród i życie po ;)

Ja tam jestem zdania, że lepiej się prędzej przygotować niż być zaskoczonym i wtedy ktoś inny miałby za mnie robić zakupy, prać, prasować, układać itp. Ja strasznie nie lubię kiedy ktoś pomaga (choć wiem, że chce dobrze) bo ja muszę po swojemu i muszę wiedzieć na pamięć gdzie co jest :-D:-D

Ja tex wole po swojemu .. moja babcia chciała mi kupić wózek w Polsce powiedziałam jej ze nie chce bo nie widzę go jsk wygląda nie mogę go pomacać itp .. a ona ale jej się podoba i taki tani .. ale nie zgodziłam się w ciemno tak i kupiłam tutaj w Niemczech i się ciesze.
A babcia oburzona

Ostatnia edycja:
reklama
No ja bym ta obca babe chyba za wlosy wytarmosila i powiedziala, ze w stanie blogoslawionym to latwieszy porod zapowiada :-)

Mialam dzis pracowita niedziele, zamowilam wczoraj pieluszki i otulacze i dzisiaj dziewczyna mi do domu przywiozla. Takze szybko sie uwineli.
Juz poprane i poprasowane. Maz oczywiscie zapomnial, do czego sa pieluszki, wiec jak zobaczyl taka siate to pomyslal, ze idziemy w wielorazowki i od razu zaczal zredzic, ze nie pamietam ile to pracy jest przy noworodku. A mlodszego w ciagu pierwszego pol roku to moze z raz przewinal, hahaha. Zrobilismy wtedy podzial, ze ja mlodszym a on starszym sie zajmowal. A teraz zobaczymy jak wyjdzie.

A pokoik dla nas mam juz na ukonczeniu, tylko z lozkiem dla mnie sie ociagaja, wiec mamy sam materac poki co. Musimy jeszcze rolety zamontowac i jakies swiatlo na gore, bo mam tylko lampke nocna.
Zamowilam dzisiaj tez w aptece niezbednik, z grubszych rzeczy zostal fotelik, przewijak i jakies ubranko grubsze na wyjscie just in case. I zabawki, ale z tym mi sie nie spieszy.
Przelecialam dzis przez watek wyprawkowy, zeby pozbierac wszystkie podpowiedzi. Sporo zesmy tam naskrobaly :-)

I tez bym sie nie obrazila, jakby dziewczynka sie urodzila. Chociaz w moim przypadku to raczej szans nie ma, nawet sama wczesniej tego siusiaka na usg odnalazlam przeciez, a w zeszlym tygodniu nic innego sie nie pojawilo :-)

Milego tygodnia kochane!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry