reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny. A Wy jak się czujecie? Tak fizycznie? Bo ja mam coś zawroty głowy chyba z przemęczenia. Zrobię sobie w przyszłym tyg morfologie. Bo przy karmieniu to trzeba będzie pewnie suplementowac. Jestem trochę niewyspana bo mąż wyjechał na kilka dni i tak samej to trochę ciężko. Poza tym waga przestała spadać i brzuszek został tzn. tłuszczu na brzuszku. Macie jakiś ruch? Ja chyba zapisze się na jakieś ćwiczenia, bo jak teraz nie zrzuce to potem będzie ciężko. A mam 7 kg nadwyzki:(. I czuje się trochę jak pączek. A propos dziś zgtzeszylam ostatni raz i zjadłam paczka....ale od jutra bez słodyczy...;) . My będziemy od września szukać opiekunki i na zmianę zostawiać z teściową. Choć już teraz mam wyrzuty sumienia że to na 3h zostawiłam u teściowej i miałam wrażenie że jest na mnie zły...moze mi się wydaje...Masz rację aneczqa .Nie ma większego szczęścia niż 3miesieczne maleństwo w domu!!!
Olgierda ja też mam 7kg jeszcze do zrzucenia. Ale ciastek sobie nie odmawiam. Co kilka dni coś sobie piekę np ciasteczka maślane albo ciasto marchewkowe. Ostatnio w piekarni znalazłam tartą że śliwkami. Pyszna:biggrin2:
Tłumaczę sobie że resztę kg stracę jak zacznę biegać za małą :-p

reklama
Ja wracam do pracy za rok. Wykorzystam jeszcze urlopy, czyli w listopadzie. Mój mąż przez mc posiedzi z małą, a później babcie. W wieku 2lat Zojka pójdzie do przedszkola. Przynajmniej taki jest plan;-) ;)

Witajcie dziewczyny :)
Co slychac u Was i u Waszych maluszkow?
Olek dzisiaj buntuje się i nie chce spać. 10 minut spi i robi oczy jak 5 zł za to mamusia wczoraj do pierwszej w nocy gadala z kolezanka i chetnie by się przespała, ech co za los :p
Przespał 2,5 godziny na spacerze i pewnie jeszcze by posłał ale było mi juz zimno.
Mam wezwanie na szczepienie na środę ale w związku z tym ze starszy jest chory to nie pojde bo boje sie ze młodszy moze cos zalapac od niego i w polaczeniu ze szczepionkami będzie problem.

Kamila, dziękuje, popatrzeć. Tak misie ten piesek podoba. Ale Olek nie przepada za melodyjkami. A wasze dzieci??? On lubi dźwięk karuzelki i swojego misia ale na niektorych zabawkach płacze. Właśnie na tych Fisher price. Lubi za to jak z komórki puszczam mu kołysanki :)
Pozdrawiam

Hm w sumie nie ma Filip takich grających zabawek ta będzie 1 jak nie będzie lubił będzie miś. Na razie to grzechotki mata i książeczki kontrastowe. Ale u nas w domu głośno pies straszny szczekun. W dzień nie oglądam tv ale wieczorem młody na noc zasypia przy telewizorze i naszych gadkach. Rozkładamy kanapę idzie TV kładziemy się wszyscy nawet pies. Więc jest nas 5 sztuk. Śpi od 20 do 22 na kanapie na pieluszce pod kocykiem. Potem jak idę spać przenoszę go do sypialni to nawet się nie budzi teraz dłużej śpi i na mleko budzi się około 1-2 dalej śpi do 7 karmie i śpi do 9.

Kamila, jako łampka nocna raczej nie bo zmienia kolory a to może rozprqszac dziecko. Choć ta zmiana jest dyskretna i delikatna. A po drugie jedna melodyjka gra 2.,5 minuty i tyle tez święci lampka. Mały zakochany w tym misiu, zreszta ja tez! :p
Z tej samej firmy ma karuzelke i grzechotke przyklejana do szyby w aucie lub lustra. Bardzo fajna i ma wiele zastosowań.
Dziewczyny, uwielbiam zabawki! :-) :)

Kurczę dziewczyny pomocy. Stas tak płacze od kilku godzin i się wygina że nie wiem co robić. Niczym go nie mogę uspokoić. Wczoraj było podobnie ale mąż był sam i myślałam że to przez to że mnie nie ma. Macie czasem takie akcje? Już nie mam pomysłów jak go uspokoic:'(

Kurczę dziewczyny pomocy. Stas tak płacze od kilku godzin i się wygina że nie wiem co robić. Niczym go nie mogę uspokoić. Wczoraj było podobnie ale mąż był sam i myślałam że to przez to że mnie nie ma. Macie czasem takie akcje? Już nie mam pomysłów jak go uspokoic:'(
Jak pod wieczór to pewnie brzuszek spróbuj infacol przed każdym karmieniem i dicoflor probiotyki 5 kropli na dzień. Koleżanka ze szpitala pisała że dopiero to pomogło jej córa też sierpniowa.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry