oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Oooo witaj w klubie ja tez mam we czwartek na 13.30 a ty?
Ja mam prenatalne we czwartek i już siedzę jak na gwoździach [emoji85]
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja mam prenatalne we czwartek i już siedzę jak na gwoździach [emoji85]
Ja za prenatalne dostałam się w ramach NFZ jakiś program dla kobiet pow 35l. USG mam u gin w cenie 100zl.
Dziewczyny A ile kwasu foliowego dziennie przyjmujecie?
Ja 2 tyg temu poszłam na L4. Zaniepokoilo mnie to że pojawiły się jakieś śladowe brązowe uplawy. Mialyscie takie plamienia one są rzadkie leżę ile się da i zastanawiam się czego może być to wynikiem.
Zapytajcie swoich lekarzy, czy w Waszym województwie jest klinika, która ma podpisaną umowę z NFZ na badania prenatalne. U mnie, w woj. podlaskim, jest tylko jedna taka klinika - Mastermed. Gdybym poszła na te badania prywatnie, musiałabym zapłacić 550zl (tak drogo ze względu na to, że to ciąża bliźniacza, za pojedynczą prenatalne tam wynoszą 250zl bodajże), później echo serduszek i połówkowe też tylko prywatnie. A tak, wystarczyło jedno skierowanie na prenatalne, żebym resztę tych badań miała również na NFZ [emoji4].
Ja za prenatalne dostałam się w ramach NFZ jakiś program dla kobiet pow 35l. USG mam u gin w cenie 100zl.
Dziewczyny A ile kwasu foliowego dziennie przyjmujecie?
Ja 2 tyg temu poszłam na L4. Zaniepokoilo mnie to że pojawiły się jakieś śladowe brązowe uplawy. Mialyscie takie plamienia one są rzadkie leżę ile się da i zastanawiam się czego może być to wynikiem.
Oooo witaj w klubie ja tez mam we czwartek na 13.30 a ty?
Dziewczyny, czy w 11 tygodniu da się określić płeć dziecka? Na usg Pani ginekolog powiedziała, że na 90% chłopiec. Mam mieszane uczucia co do jej pewności, wg mnie jest za wcześnie.
Wrzucam zdj fasolki, w poniedziałek mam badanie prenatalne, jest lekki stres ale trzeba myśleć pozytywnie. Mój termin to 30 sierpnia
witam sierpniowe mamusie!
Tak, jest to możliwe. Mi w 10 tc już powiedziała ze 60% szans na chłopca
Paulina następne wizyty to potwierdziły czy jeszcze przed Tobą?