• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja ledwo się położyłam. Nogi to już nie czuje.
Mąż musiał pomoc mi się ubrać po kąpieli. O założeniu skarpetek bez których sobie nie wyobrażam wyjść z łazienki nie było mowy. Nie zegne się, ledwo mogę usiąść na kibelku 😭😱
Z wielkim bólem to robię. Boli bardzo. Wzięłam paracetamol choć nic to pewnie nie da. Najchętniej bym się nafaszerowała (jak nigdy) jakimś tramadolem bo mam w domu ale nie można. Nie dam rady się na bok przewrócić ani nic. Wiem wiem marudzę, wybaczcie ale takiego bolu dawno nie miałam 😢
Cholerka, jak tak cierpisz to moze jedzcie faktycznie do szpitala albo moze wezwijcie karetkę? Na pewno znajdą sposob jak w takiej sytuacji ulzyc kobiecie w ciąży!

reklama
Kochane czy macie jakieś sprawdzone balsamy lub kremy żeby odpowiednio zadbać o skórę? :)
Ja w pierwszej ciazy uzywalam Mustele - krem przeciw rozstepom dla ciezarnych. Nie mam ani jednego znaku, ze bylam kiedys w ciazy. Zarowno na brzuchu, na cycach i na udach/posladach NIC. Nie wiem czy to ten krem czy przypadek, ale chyba polecam 😋

Hej Mamuśki ;) ja dzisiaj 7t2d, ani razu nie wymiotowałam, mam tylko mdłości dosc czesto i wyczulony zapach.
Kolejna wizyta 3.01 modle sie o serduszko❤ W 6t jeszcze nie bylo, tylko dam pecherzyk z zarodkiem.

Wczoraj mąż złapał grype żołądkowa, zawiozłam go na pogotowie bo naprawde kiepsko sie czul. Dzisiaj spimy oddzielnie zeby mnie nie narażać ;)
Trzymam kciuki za Twoje serduszko 👍 a mężowi szybkiego powrotu do zdrowia, zeby Ci nic nie sprzedal.....

Witajcie bezsenności!!! [emoji30][emoji30][emoji30][emoji30][emoji30]
Spałam 2h, otworzyłam oczy i dzień dobry, jestem gotowa do działania. Szkoda tylko, ze to było po 22! 🤨
W dzień spać nie mogę, bo w ogóle mi sie nie chce, w nocy sen lekki, ale udawało mi się przespać te 6-7h. A teraz Stary smacznie śpi, a ja leżę i gapie się w sufit.
Mój organizm wcale a wcale nie zamierza zasnąć.
Gdzie ta senność ciążowa???? [emoji24][emoji24][emoji24]
Wołają do mnie rurki z czekolada, żebym przyszła i się nimi zaopiekowała [emoji847][emoji847][emoji847]

Ostatnia edycja:
Siostry! Ja mam dopiero 21 stycznia prenatalne 🙈 tak się boję 🙈 wiecie że odkąd wjechały mi ciążowe objawy nie ugotowałam żadnego mięsnego dania? Nie mogę patrzeć na mięso 😎ryby są spoko, ale najbardziej spoko są owoce i słodycze, a przed ciążą nie jadłam żadnego cukru ani owoców 😭
Mam podobnie na mięso patrzeć nie mogę a szczególnie na kurczaka...słodycze czasami są spoko a czasami nie ryby też różnie a najlepsze jest to że jak zjem coć bo mam na coś ochotę to na drugi dzień nie mogę patrzec już na t i coraz mniej możliwości jedzenia się robi ...

Pooglądać zawsze można. Kto wizytuje w najbliższym czasie?
Dzięki Dziewczynki, że mnie nie przepędziłyście :tak: Trzymam się jako tako, swoje już chyba wypłakałam i choć nastawiam się, że usłyszę to najgorsze na wizycie w czwartek 02/01/2020 to mimo wszystko wciąż mam jakiś cień nadziei, że może ten doktor się nie pomylił - ciąża faktycznie 2 tygodnie opóźniona i zobaczę to upragnione serducho...
W piątek przeryczałam całą noc i rano jak się obudziłam przyszedł do mnie synek i z płaczem mi mówi, że on chce mieć siostrę (absolutnie nie wiedział nic, że myślę, że jestem w ciąży). Ja gały na niego i się pytam czemu płacze. On mi mówi, że śniło mu się, że ma siostrę i on tą siostrę chce. Wytłumaczyłam mu, że nie będzie siostry bo mama nie ma w brzuchu dzidziusia to mnie poprosił, żebym się modliła codziennie, żeby on miał siostrę. To pewnie jakiś przypadek, ale tak mi było nieswojo, że szok. Syn naprawdę nic a nic nie wiedział, nawet nie uroniłam przy nim ani jednej łzy....
Dzieci to mają jakieś nadprzyrodzone zdolności :D może to dobry znak i naprawdę w czwartek będziesz moeć niespodziankę 😊 życzę Ci tego z całego serca! A jak nie teraz to w kolejnej ciąży na pewno wszystko będzie dobrze ❤

reklama
@WielkaMi:) ja po biochemicznej normalnie pracowałam, dostałam krwawienia jak okres tylko większe skrzepy i bardziej obfity, czułam się słabo bo większy upust krwi ale jakoś dałam radę. Ale trzymam kciuki za serduszko, u mnie ciąża 11 dni młodsza na ostatnim usg była :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry