reklama

Sierpniowe mamy 2026

W poniedziałek mam USG u mojego lekarza, mam nadzieję że wszystko będzie super, pięknie i okej bo czas najwyższy w pracy powiedzieć. Po dzisiejszej rozmowie z przełożona wiem, że moja wspaniała wiadomo będzie wspaniała tylko dla mnie 🤔🙈 ale cóż zrobię nie żyje dla pracy, ciśnienie na terminowość mamy ogromną, spraw w obsłudze mam najwiecej z całego zespołu

reklama
Dziewczyny a czy któraś z Was miała w pierwszej ciąży robione nifty? Wiem, że bym tu poruszany wątek, która w tej ciąży będzie chciała robić, ale nie pamiętam czy ktoś już kiedykolwiek miał. U mnie pojawiła się okazja do zrobienia i na pewno się zdecyduję, ale jestem ciekawa jak to wygląda i jaki jest faktyczny czas oczekiwania na wynik

Dziewczyny a czy któraś z Was miała w pierwszej ciąży robione nifty? Wiem, że bym tu poruszany wątek, która w tej ciąży będzie chciała robić, ale nie pamiętam czy ktoś już kiedykolwiek miał. U mnie pojawiła się okazja do zrobienia i na pewno się zdecyduję, ale jestem ciekawa jak to wygląda i jaki jest faktyczny czas oczekiwania na wynik
Ja robiłam 4 lata temu - chyba w 10-11 tygodniu i na wynik czekałam około tygodnia. To jest badanie z krwi. Teraz też będę robić.

A co zdecydowało że akurat nifty a nie inne badanie? 😄
Też jestem ciekawa, bo w 1 ciąży nie robiłam, ale teraz bym chciała.
Obawiam się, że ze względu na wiek mi wyjdą słabe wyniki pappy i będę się stresować bardzo.
Swoją drogą ile macie lat? Cos czuję ze będę tu najstarsza.. 🤭 to ja zacznę,w tym roku będzie 39... Także ta ciąża to już w moim przypadku koniec podejmowanych prób i starań, na zasadzie teraz albo nigdy.

Mi również dziś się słabo pracowało, miałam takie raz pełnia energii a za chwilę wilczy głód i od razu mi słabo.
Pracuję w przedszkolu, zobaczymy jak długo dam radę, dziś tez poinformowałam dyrekcję, żeby nie bylo ze potem zniknę z dnia na dzień mimo ze generalnie wolę takie informacje zostawiać dla siebie.

Też jestem ciekawa, bo w 1 ciąży nie robiłam, ale teraz bym chciała.
Obawiam się, że ze względu na wiek mi wyjdą słabe wyniki pappy i będę się stresować bardzo.
Swoją drogą ile macie lat? Cos czuję ze będę tu najstarsza.. 🤭 to ja zacznę,w tym roku będzie 39... Także ta ciąża to już w moim przypadku koniec podejmowanych prób i starań, na zasadzie teraz albo nigdy.
Ja kilka dni temu skończyłam 36 lat. Też się boję strasznie, żeby wszystko było dobrze. Co do dodatkowych badań to myślałam, że zobaczymy jak wyjdą te standardowe badania prenatalne i jeśli lekarz będzie widzial coś niepokojącego to wtedy pomyślimy. Ale też się stresuję, tym bardziej, że nasz młodszy syn urodził się z wadą wrodzoną jelita i niedrożnym układem pokarmowym (to wyszło dopiero po porodzie, gdy syn nie oddał smółki i nie odczuwał głodu).

reklama
A co zdecydowało że akurat nifty a nie inne badanie? 😄
A nie pamiętam czym się kierowałam - chyba z tamtejszych analiz wyszło mi, że jest najbardziej dokładne i ma w swoim zakresie dużo różnych wad do przebadania? Nie chcę kłamać, ale chyba to mnie skłoniło. Nie robiłam researchu jak to wygląda teraz i jakie inne badania są, może w sumie zainteresuję się tym na dniach.

Ja rocznik 1990 😁 czy ostatnie dziecko - nie wiem nie wiem, pewnie tak, ale nigdy nie mów nigdy 😁

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry