reklama

Sierpniówki 2014

Ja tylko na chwile Madison ja mam pełne czucie w okolicach cięcia ale długo było kompletnie dretwe... Blizny nie mam... Kompletnie jej nie widać ale od poprzedniego cc minęło 9 lat.

reklama
Dziękuję Madison za informację. Może zobacze czy u nas są takie plastry i jak kiepsko będzie u mnie wyglądać to się zaopatrzę.
Trzeba pamiętać, że każda blizna jest inna, jak mówisz, wszystko zależy od tego kto i jak cięcie wykonywał. Dla mnie, ten co ciął mnie - a nawet nie wiem kto - to był totalny konował, wiadomo czemu.. także i blizna marna.
Teraz mąż mówi, że ładnie wygląda pod brzuszkiem, jasna, taka gładka ale normalnie taka nie jest,
Co do czucia, ja też czuję.. czasem też jakby drętwienie - oczywiście chodzi o czas sprzed ciąży. Czasem swędziała etc. ale czuć w tym miejscu czuje..

I jeśli chodzi o cięcie, to - ale to do potwierdzenia albo we wtorek na wizycie albo w piatek na konsultacji - mam mieć cięte odrobinę nad lub pod a starą wycinaną. Tylko jak mówię, muszę to potwierdzić. Wiem od swojej pielęgniarki, że tak tu robią ale u mnie to łożysko leży jak leży no i nie wiem..
Podobnie muszę się dowiedzieć jak ze szwami, bo słyszałam, że są i na zasadzie spinacza :szok:

Co do cc faktycznie zleciało, ostatnio mam tendencję do przypominania sobie, że np. miesiąc temu było to i mówiłam, o patrz, jeszcze tyle czasu. A tu nagle już czas się w zasadzie skończył i jak na początku ciąży, nie mogłam uwierzyć, że w niej jestem, tak teraz, że dotrwałam.. to dla mnie na prawdę cud.. w dodatku tak dobrze wszystko zniosłam i póki co udaje się.. oby jeszcze te 11 dni :)

Gorgusia, świetnie wyglądacie, oj widać, że Tobie ta ciąża na pewno służy :tak:

Ewcia, miło że się odezwałaś, tule Cię bardzo mocno :*

Monia też tak mam.. od dawna, nie martw się. I dużo sił przy kładzeniu córy :D

Madunia, tak więc kciuki zaciśnięte by wszystko poszło po Twojej myśli, no i czekamy na wieści

Sylwia, współczuje.. na szczęście dziś nocka w domu, we własnym wyrku, może uda się odespać :)

Ostatnia edycja:
Madison, Lilith i wszystkie dziewczyny które spodziewają sie CC to pisze ci mi powiedziała przyjaciółka pracująca jako instrumentariuszka. Na codzień pracuje na bloku, ale bywają dni, ze nie ma komu być przy CC i zostaje poniekąd oddelegowana. Przy zszywaniu robi sie to warstwami. Mięśnie zszywaja lekarze jeśli sie opłaca. W sensie jeśli jest co zszywac, bo bardzo często sa one po prostu nierozwinie ( zbyt mało rozwinięte) i lekarze nie szyja, wiec pewnie stad ten zwis nad brzuszkiem.Potem zszywaja powieź (ta skórę co pokrywa mięśnie) i kolejne warstwy. Technicznie tak to wyglada. U mnie w szpitalu, kończą jeszcze szfem kosmetycznym, ze blizna jest ładna, ale nie wszędzie tak jest podobno. To tyle z mojej strony jedli chodzi o wiedzę o CC.

Gorgusia Ty to jesteś rambo-robokop-mama. Super fota. Energia wręcz kipi od Ciebie:)

Ostatnia edycja:
Fiufiu Ty to się biedna masz - na koniec ciąży kumuluje Ci się tyle dolegliwości, że aż strach
Ulika masz rację my możemy sobie chcieć a wszystko i tak będzie tak jak powinno/natura "zakodowała"
Wyczekany u mnie ze spaniem jest to samo albo plecy albo prawy bok - nie sądze by to szkodziło maluszkom
Anna współczuję ciężkiej nocy - oby dziś było lepiej
Natkusia a jeszcze nie dawno odliczałyśmy do donoszenia ale synuś psikusa zrobił
Dzoanka witaj
Ojaka zdrówka dla synka
Ewcol już &&&& za wizytę trzymam i fajnie że waga stoi w miejscu moja niestety na koniec znów rośnie
Angie oby to tylko chwilowa niedyspozycja była bo to jeszcze nie czas
Asiołek dobrze że skurcze się wyciszyły
Justyna919 &&&& za jutrzejszą kontrolę z synkiem oby wszystko było ok
Madison ja też mam ostatnio tak że mogłabym spać godzinami i poprostu po południu muszę położyć się na drzemkę sikać mogłabym chodzić co 5 minut i troszkę lżej się oddycha ale pewnie sobie wmawiam oznaki - a dziewczynki super sobie radzą i pięnie już przybierają na wadze
Sierpniowa najlepszego z okazji rocznicy
Martyna93 zdrówka dla syna i udanego USG
Lilith o Tobie powinni zrobić tą reklame "Bohaterowie domu" odpocznij choć chwilkę
Ewaelinka oby jutro poszło po Twojej myśli
Gawit fajnie że już wszystko gotowe
Ma_Dunia odpoczywaj - dasz radę do 30.07
Ewcia3004 fajnie że się odezwałaś
Gorgusia zazdroszczę energii i super że miałaś tak udany dzień

No to doczytałam i mam nadzieję, że każdej odpisałam
Miłej i przede wszystkim spokojnej nocki :-*

Ostatnia edycja:
taa jak człowiek wstanie o 17:0,to mimo północy nadal ma energię... i zgagę.
posprzątałam dom, ugotowałam gulasz, dwie pralki "pekły" i teraz nuda,a spać się nie chce.
Madison, lilith ja tam zainwestuje w sutricon, moze to będzie tylko efekt placebo ale czasem każda z nas musi się mamić,że jej coś pomoże :D

gorgusia- pięknie wygladacie, energia od was bije- upały piszesz... nie lubię, nie lubię buuuuu.
i ja sie dzisiaj w biedronie zalapalam na placenie kartą, Alleluja!! w końcu :) choc przyzwyczailam sie do wybierania z bankomatu przed wizyta w bierze i teraz taki zonk bedzie,bo trzeba sie od nowa przyzwyczaic :)

z ciekawostek: przestały mi rosnąć wlosy na nogach.w sensie rosna ale baaardzo powoli, wczoraj po dwoch tygodniach ogolilam,a one ledwo "kiełkowały"...szaleństwo, mogłoby już tak zostać :D

dzisiaj wypiłam jakies 8l wody, czuję się czysta i przepłukana do granic mozliwosci i na widok butelki jest mi niedobrze. ale nada nie boli (odpukać), zaraz idę się kąpać w rumianku. zobaczymy jak będzie rano.

spokojnego wieczoru :)

reklama
Ja też zaraz wstaję, Julian dzisiaj jedzie na konie ze swoją grupą, od dwóch dni przebiera nóżkami. Kupił worek marchwi i kilo jabłek, poczęstuje wszystkie konie w stajni. :-D

Ja zwycięstwa nie świętowałam, bo po pierwsze nie przepadam za piłką nożną, poza momentami i kilkama osobowościami, to sport pełen kantów i zdecydowanie przereklamowany i przepłacany. Wolę sporty bardziej fair play. Po drugie teraz przez kilka dni będzie wszędzie dookoła tylko " jacy to jesteśmy wspaniali" i podśmie****ki z całej reszty... Nie lubię tego...

Wizyta o 14.30, dobrze, że mam co robić to za dużo nie będę dumała o rozwarciu i tych sprawach.;-)

Miłego dnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry