reklama

Sierpniówki 2014

Co za dzień... Masakra. Włożyłam Kaca do wanny bo miał 39.9... Jutro M bierze opiekę na niego to będzie łatwiej. U nas teraz jakaś niby burza i deszcz. pozniej zajrze.

reklama
BEETKA - odciagam mleko od poczatku. To poszło u mnie jak z nut.
W szpitalu pielegniarki noworodkowe dopingowaly do przystawienia do piersi, ale dopiero jak male wyszly z inkubatorow (czyli po oktygodniu). Natalia (pierwsza, silniejsza) kilka razy zjadla po 40ml, a raz 80! Ale ostatnio to 20ml w 20min, a Kamila 10ml. Potem butla i kurcze schodzi sie z tym karmieniem, sama wiesz :)
Ja tez mam jeszcze starszaka do dopieszczenia, w weekend kończy 2 latka :)
Wiec teraz daje tylko butelke, jedza 70-80ml, a ja spokojna, ze cała energia idzie w przybieranie na wadze, a nie ssanie :)
Ale bardzo bym chciała, zeby ładnie jadły z piersi, choc na karmienie tylko tak sie nie nastawiam. Poczekam jeszcze troche z nadzieja, ze silniejszym lepiej pójdzie, zobaczymy.

U nas sprawdziły sie butelki dr. Browna ze smoczkami dla wczesniakow. Jedna tez miała problem z koordynacja ssania i jedzenia, a przy tych butelkach chwyciala od razu. Dzięki tym butlom w jeden weekend przeszły od wymeczonych 30-40ml do 70! A ja nabralam odwagi by je zabrać ze szpitala :)
Ale Medeli nie miałam okazji próbować.

Ja nie waże małych regularnie w domu. Wkrecilam sie w to wazenie przy synku, donoszonym i 4kg, bywało, ze ryczalam, ze dziecko głodze i nie wiem o tym nawet i boje sie, zs teraz by bylo tak samo. Ale jesli Tobie to pomaga i to super :)
Zobaczę co dzis waga pokaze, jak poniżej 2.5kg to bedzie płacz ;)

Karmisz tylko swoim mlekiem? Bo mi kazali dodawać 3x dziennie HMF, ktory podnosi kalorycznosc mleka mamy.

Z tym, ze sie jeszcze nie urodził to dobre :) Tylko dlaczego potem nam liczą az na 40 tygodni ten wiek korygowany, a nie np 37/38 :) Moj M mowil w szpitalu, ze małe sie urodziły o miesiac za wczesnie (względem terminu cc) to nie, nie było na to zgody :) Dla nich - poltora miesiąca wczesniej :)

MARTUSKA - brzuch jest ok jak stoję i leże i najlepiej w pierwszej połowie dnia. Jak siedzę to juz nie bardzo ;)
Trzeba bedzie popracować nad miesniami. Tym bardziej, ze ja zaliczylam dwie ciąże w ciagu dwoch lat. No i mam jeszcze ekstra 5kg. Ale tak mnie ssie na jedzenie przy tej produkcji mleka, ze nie wiem jak ja je zgubię :/
Takze czasem patrzę w lustro i sie ciesze, a czasem patrzę i zalamka :)

Fajnie, ze wybrałas sierpniowki :)

MONYA - ja tez nie widzę nic złego w takich pytaniach, zapewne niejedna z nas tez je zadawala i zadawać bedzie. Raz, ze - masz racje - takie prawa small talku, a dwa to fajnie, ze ludzie wyrażają zainteresowanie, jak umieja, ale jednak :)

WYCZEKANY - rozkoszuj sie :) Te chwile tak szybko mijają, mi sie juz zdarza patrzec na zdjecia z rozrzewnieniem, a to dopiero 3 tyg z kawalkiem. Super, ze 37tc za rogiem! :)

NATKUSIA - nie umiem robic jednej rzeczy naraz wiec pisze ściągając mleko, czekając az cos sie podgrzeje czy inne takie.

ASIOLEK - az mi sie uśmiechnęło to tych mam co zle synów wychowują :) Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia :) Ja jako mama synka widzę natomiast te dziewczynki-księżniczki, ktorym to nic nie mozna odmówić, a jak ktos trąci, popchnie czy zrobi nie tak jak chciały to histeria w ramionach tatusiow az po głębokie spazmy ;) Dlatego na usg jak usłyszałam, ze bede miała dwie to powiedziałam 'O NIE!!!!' :)
Tylko, ze ja odnoszę sie do grupy okolorowiesniczej mojego dziecia.

A na poważnie to jacy rodzice takie dzieci.

IZIS - Dla mnie place zabaw, kaciki zabaw czy knajpki dla dzieci to koszmar. Ale coz zrobic,trzeba chodzic. Zauważyłam, ze jak rodzic normalny i potrafi sie zachować jak człowiek to dziecko tez. A jak rodzic przekonany o własnej zajebistosci to i dziecie na nic ciekawego nie rosnie.

martyna współczuje pożaru, grunt jednak ,ze nic powazniejszego sie nie stalo..zapis z ktg faktycznie nieciekawy, same górki i pagórki...
ojaka ja takiego pytania nie slysze jakoś ale denerwuje mnie juz inne , "na kiedy termin".... i to wtedy kiedy pytaja te same osoby w kółko..nieraz mialam ochote powiedziec, "to jak mnie sluchalaś jak mowilam to poprzednim razem"....no comment
sierpniowa jesz wiecej co by energii miec na poród..moze to tak dziala?:-p
gorgusia zdrówka dla synka!
Ulika ja bym poszla do tego ksiedza wtedy i mu pokazala brzuch i zapytala czy bedac w takim stanie jest pewien ,że masz sprzatac kościół..dla mnie to niedorzeczne , a sąsiadka świetna ,że ona nie widzi,że ty w 9 msc i na liste zapisuje:szok:
karaiwina super,że wyniki ok:-)

burza przeszla, troche popadalo, wkoncu! od razu powietrze lepsze

Atana to moj termin z OM:) tylko tak sobie właśnie myślałam, ze jeżeli urodzę w czwartek 14 a potem wolne, to wyszlabym dopiero w poniedziałek? Chodzi mi oczywiście o porod SN. Takie dywagacje, watpię, ze dojadę do tego czasu, ale zobaczymy.:-) Bo ty po cc to tak i siak w poniedziałek. Ale długiego weekendu trochę szkoda:-)

Atana -gratuluję dobrych wieści i poznania daty porodu!
Madison- 5kg to niedużo, zrzucisz szybko, przy 3 dzieci nie ma czasu na nudę, a najlepsze ćwiczenia to schylanie, podnoszenie no i odciąganie pokarmu :))
Lilith - nie forsuj się juz dzisiaj za bardzo.... wiem, że jutro wazne wydarzenie, ale pamiętaj tez o sobie!

Madison - fakt nie patrzyłam na tą datę pod tym kątem :-) Ja po prostu lubię siódemki :-) Ale to faktycznie taki świetny bonus :-)

Wyczekany - biorąc pod uwagę fakt, że już coraz ciężej mi się kulać to w ten długi weekend i tak bym nie poszalała :-) Poszaleję w przyszłoroczny :-)

Jadę teraz po nosidełko :-) Tempus fugit a my w lesie :-)

reklama
Atana super, że znasz już termin :)))))))

U nas też popadało troszkę i jest fajnie :))))))
Zrobiłam dziś gulasz z łopatki i kluseczki łyżką kładzione i się zajadam :))))) do tego pomidorki :)))))) i zaraz pójdę po dokładkę :)))))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry