Widzę, ze strach przed wojna rosnie. Co za porażka naszych czasów :/
Podają, ze dostawy gazu do Polski od wczoraj o 24% mniejsze...
U nas dzieci i M. maja podwójne polsko-amerykańskie obywatelstwo. W tym tygodniu chcemy isc do ambasady wyrobić dziewczynom amerykańskie paszporty by w razie czego uciekać do Stanów, gdzie nie bylibyśmy uchodźcami czy emigrantami.
M. ostatnio mowil, ze zaczął myślec o wyjeździe tam na jakis czas. Ostatnio Washington Post opublikował jakaś opinie, ze Putin z zemsty za rozpad ZSRR, z ktorym jak wiadomo nigdy sie nie pogodził, doprowadzi do rozpadu NATO. A do tego musi najechać na europejskie miasto i dowieść, ze NATO nie zareaguje. Typują Warszawę :/
Nawet pediatra naszego synka wczoraj mówiąc o szczepieniach powiedziała, ze biorąc pod uwagę to co sie dzieje za wschodnia granica trzeba przygotować dzieci ja wszystko. Do tego WHO juz podaje, ze tam brakuje szczepionek...
Co do PRZEPUKLINY to problem sie pojawia jak dziecko ma przepuklinę pepkowa, czyli wystający pępek.
U mnie obie miały, jednej sie cofnęło, a drugiej wzmocniło i pępek mocno wystaje. I w szpitalu ostatnio powiedzieli mi, zebym mała układała często na brzuchu i przy wlasnie przy płaczu uciskala pępek.
Do roku ma sie to cofnąć.