reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

jjm86 trzymam kciuki by wszystko dobrze się skończyło

za 2 dni mam badania genetyczne -chyba osiwieję przed czasem:szok: W ogóle to hormony dają o sobie znać, zaczynam płakać na bajkach dla dzieci , wzruszają mnie filmy, które oglądałam multum razy, :wściekła/y:.

Wymioty narazie odpuściły , choć muszę kontrolować ilość jedzenia, bo jeśli rzucę się na nie tak jak wczoraj na pyzy z kapustą kiszoną i poprawię ogórkową i makaronem z serem to dobrze nie jest:-D

reklama
Witam poranne.

u nas też piękne słoneczko.
Mi się na zwolnienie nie spieszy i mam nadzieję, ze nie będzie działo się nic, co by mnie zbyt szybko przykuło do łóżka:) lubię być w domu, uwielbiam spędzać czas z rodziną, ale jak za dlugo nie mam kontaktu z ludźmi, to zaczynam za bardzo wsłuchiwać się w swoje ciało i wynajdować tysiące dolegliwości u siebie.
ale każdy lubi co innego. :-)

Mam do do was pytanie. W czwartek zaczynam 13 tc i akurat dziś skończyły mi sie witaminy. Brałam najtańsze vitaminer. Moje pytanie jakie wy bierzecie w II trymestrze? W poprzedniej ciąży brałam femibion, ale on jest okropnie drogi, zastanawiam się nad Omegamed® Optima Fortedla kobiet w ciąży, 5 niezbędnych składników, więcej DHA i witaminy D, 60 kapsułek DHA i 30 kapsułek optima | Omegamed. Z tej serii polecili nam tabletki w szpitalu po porodzie dla kobiet karmiących.

pytam, bo moja lekarka nie narzuca żadnych leków. Jakie wy macie opinie i leki?

wyczekany - Moja lekarka tez mi nic wlasnie nie narzuca i z własnej woli biorę sobie Falvit mama.Kwasu foliowego mam jeszcze kilka tabletek, wezmę go do końca i zostanę przy falvicie ;)

wyczekany - ja też w pierwszej ciąży brałam femibion, ale masz rację, drogi jak cholercia. Teraz lekarz polecił mi ladeevit. U mnie w aptece ok 35 zł, za 30 kapsułek

Ja biore tylko Omega3, Witamine D, Kwas Foliowy i Magnez. No i cala serie innych lekow ale jesli chodzi o witaminy to tylko te.
Swoja droga udalo mi sie umowic do lekarza i za 2h mam wizyte. Pewnie znowu czeka mnie antybiotyk ehh bo jest dokladnie tak jak bylo 5 tygodni temu

Mnie lekarz nie podawał nazwy, ale powiedział, że mogę brać witaminy z kwasami dhs i jodem. No i właśnie łykam omegamed dla ciężarnych ;) koleżanka też je brała i dziecko nie było przerośnięte ;))) bo tam w sumie jest faktycznie tylko kilka składników :)

Martuska drugi dzien kaszlu i czuje juz swisty w oskrzelach.... wiec teraz jesli nie dostane antybiotyku to bedzie tylko gorzej... a suchy kaszel zbytnio nie pomaga bo skurcze macicy sie pojawiaja przy tak uporczywym kaszlu.

Edys- niestety wychodzi Hashimoto i oslabiony uklad autoimmunologiczny :-(. Zawsze czesto lapalam choroby no ale w ciazy to juz przesada ledwo nie minelo 5 tygodni i bedzie kolejny antybiotyk ehh normalnie rece opadaja.

reklama
Monya81 mam tak samo, takie uroki ciąży :-) Wczoraj z radości ugotowałam obiad dwu- daniowy (co mi się raczej nie zdarza), po czym na wieczór po prostu się rozpłakałam :confused:
mb8355 witam Cię :-) niestety (albo na szczęście) nie miałam do czynienia z tym lekiem, ale życzę zdrówka :tak:
MartuŚka92 ja też dziś czuje wiosnę, piękne słońce i w miarę ok z temperaturą :-) Mam ochotę na spacer przy wiosennym powiewie wiatru i śpiewie ptaków... :tak:
kami-30 trzymam kciuki za wizytę, na pewno będzie dobrze :-) ja też płaczę na filmach, już nie powiem o wiadomościach, w których mowa o jakiś chorych dzieciach, czy ostatnio o tych syjamskich- zobaczyłam maluszków i w płacz :tak:

Witam też wszystkie, pozostałe mamusie :-D Miłego dnia, czy to w domku, czy w pracy :tak:

Do góry