Martuska - wielkie brawa i gratulacje dla córki! Obie Panie na pewno bardzo dumne :-)
MartuSka92 - może za miesiąc lekarka znowu 'zapomni' ustaleń i da Ci jednak zwolnienie bez przerw. Najważniejsze to czy jesteś z niej zadowolona jako prowadzącej ciąże i czy jej uraz. A od dźwigania to powinien Cię zwolnić pracodawca, taki jego obowiązek, a nie łaska.
Natkusia - super, ze sie lepiej czujesz. U mnie tez coraz wiecej lepszych godzin.
Cwikla - jak lezenie pomaga, to sobie tego nie odmawiaj, tomu tak jedno z podstawowych zaleceń lekarzy na wszelkie dolegliwości ciazowe.
Co do odgadywania płci na tak wczesnym etapie, to mój lekarz od usg powiedział, ze to 70% i dokładnie pokazał nam na podstawie czego ocenia - tajemniczych dwóch kresek. Jeśli w pionie to jedna płeć, jeśli w
poziomie to druga, tylko nie zapamiętałam co do czego. Ale fakt, ze jakieś dwie kreseczki było bardzo dobrze widać. Dodał, ze to nie organy rzecz jasna, a jedynie zalążki.
Ja marzyłam o parce, więc choć oswoilam sie i polubilam myśl, ze my tu teraz we trzy siedzimy, to jeszcze trochę liczę na to, ze może jednak coś sie zmieni ;-)
Oczywiście - naj naj najważniejsze by były zdrowe i do terminu donoszone! :-)