reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

przeważnie ubieram bluzkę, która podkreśla brzuszek :tak: ciesze się stanem ciąży i nie mam zamiaru maskować brzusiunia :-)

u mnie dokładnie tak samo :) z dumą się noszę z tym moim brzuszkiem i nie zamierarzam go wogóle zasłaniac czy maskować-bardzo lubię chodzić w ciązy i jestem z tego powodu szczęśliwa-nie każda kobieta ma taki przywilej :-)

p.s. mamy juz kupiony wózek :-D:-D:-D:-Dfakt faktem jest jeszcze u Gosi (cwikła) ale już się cieszę -najważniejszy zakup za nami :-D:-D:-D

reklama
Dochodzi 14 i pomalu musze sie zbierac do wanny ,ale czekam na ostatnia chwile bo slonce tak prazy ze wyjdę i będę sie czula jakbym wogole tam nie byla heheh
Dziewczyny trzymajcie kciuki !!!!:-)

Sierpniowa a bierz hihihi bo naprawde tej parowy zniesc sie nie da hehe

Hahahah dobre te kawaly i historie -doslownie padam :-/

Ostatnia edycja:
Sierpniowa świetne!!
I tak mi się przypomniało odnośnie jednego dowcipu,że ja rodziłam Filipa w szpitalu, w którym kiedyś ja się urodziłam. I jak się okazało (moja mama czekała na korytarzu i gościa poznała) podawał mi znieczulenie starszy lekarz (cudowne podejście miał do rodzącej i miał w sobie tyle zrozumienia,że mnie boli) że on odbierał poród mojej mamie właśnie kiedy ja się rodziłam:) Tyle lat w tym samym szpitalu i nadal pełen powołania. Chociaż opinie ma róże:)

U nas też bardzo słonecznie choć jest chłodny wiaterek :confused2: ale bez niego byłby upał :-D

SIERPNIOWA dobre te teksty :-D:-D

EWAELINKA &&&&&& za wizytę!

ja chowam brzuch.Idzie coraz gorzej bo nie mam ciuchow wiec musze sie przestawic na pokazywanie .:cool2:
Ja zajadam jogurty,truskawki i cytrusy:tak:. Mieszkam w kraju gdzie to rosnie na drzewach i je sie sezonowo a teraz pomalu sezon sie konczy ale za to jak przyjade do polski to sie zacznie sezon na truskawy. JAk za duzo to nie zdrowo czy to warzywa czy owoce. Dieta powinna byc urozmaicona

Ewaelinka84 daj mi trochę tego słońca:tak:
Dow-cipne teksty ginekologów II - Joe Monster na humorek macie :-)

Na kafelku w łazience powalił mnie zupełnie.

Mój ginekolog opowiedział za to inna zabawną anegdotę. Będąc sto lat temu na nocnym dyżurze w szpitalu dostaje zgłoszenie, że wiozą mu karetą pacjentkę. Wychodzi po nią. Patrzy... Chora siedzi na wózku inwalidzkim ze złamaniem otwartym. Mówi: - Panowie, ale to złamanie, do ortopedy z nią trzeba, czemu do mnie? A Panowie na to: - No, ale to kobieta przecież.

:)

Ja po wizycie - cztery ręce i nogi, wszystko ok ;)

Kami - ostatnio wątek blizniaczy jest straszny :( Jak tam dołączyłam to było całkiem ok, ale to co sie dzieje od poltora miesiąca... Strach tam wejść jest ostatnio. Czasami myśle, zeby przestać tam wchodzić, ale zzylam sie juz z nimi i tak głupio odsunąć sie teraz i zamknąć oczy, bo kogoś nieszczęście spotkało. Ale serce boli i strach sie często pojawia :( Maskryczne sa ostatnie historie...
Dla mnie to kubeł zimnej wody, bo ja nie wiedziałam, ze ciaza blizniacze sa tak zagrożone, ciężkie i sa taka loteria.

Co do truskawek - to co innego teraz, co innego w sezonie. Nowalijki poza smakiem nie maja w sobie nic dobrego, a wręcz przeciwnie, tylko jak tu sie powstrzymać ;)

Jak ja pytałam lekarzy o jedzenie, ostatnio alergologa, to usłyszałam, ze nadmiar czegokolwiek nie jest wskazany, a cola szkodzi w ciazy i bez ciazy ;)
Truskawki i cytrusy to najsilniejsze alergeny wsród owoców. My po historii z uchem u małego na wszelki wypadek musieliśmy wycofać rożne pokarmy z jedzenie m.in wlasnie te.
Ale nigdy nie słyszałam by był sen cos profilaktycznie w ciazy eliminować zupełnie.

Co do burzy to ja lubię tak jak horrory czy historie o duchach - boje sie, ale oglądam ;)

Jesli chodzi o kłótnie to u nas spokoj w temacie. Czasem sie zloszcze o cos, czasem bez sensu, ale M dzielnie to znosi i rozwiązuje wszystko rozmowa. To jego ciężkie miesiące pracy, zeby sie nie obrazala tylko 'komunikowala' ;)

Z ubrań to sie raczej nie opinam na brzuchu, bo duszno, ale tez nic nie maskuje. Nakupiłam 5 sukienek i tunik, oversize, bedą tez na 'po-ciążę' i poki co czuje sie porządnie ubrana :) Nie założe w tej ciazy nic dla ciężarnych, tak sobie postanowiłam :)

W Warszawie tez sie pogoda zrobiła całkiem całkiem :)

reklama
Witam. Widzę, że nie marnujecie czasu, ciężko was nadgonić. Co do kłótni, to w dużej mierze myślę, że są przez te nasze niesforne hormony. Jeśli chodzi o ubieranie się, to ja ubóstwiam mój stan i nie ukrywam go tak jak większość .
Ewelinka - trzymam kciuki, będzie super na pewno.
DZiś mój syn ma rozgrywki na Orliku, grają mecze razem z rodzicami, chyba posłużę im za piłkę hihihi.

Do góry