reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Najpierw takie biale wodniste uplawy a potem cieplo po nogach jak woda. Przebralam sie no bylam cala mokra I narazie jest ok tylko brzuch twardnieje. Rece mi sie trzesa, obiad musze zrobic, chyba usiade I bede plakac;)

Ja sama mam też większe upławy. Czasami po nogach poleciało jak nie ubrałam wkladki. Był też taki czas że nie nadążałam z wymienianiem tej wkladki i zastanawiałam się nad podpasakami zwykłymi czy nie zakladać. Też miałam te paski kupić i sprawdzić, a końcu zostawiłam to.. Tylko moje upławy nie były ciepłe.
I nie wiem co Ci radzić obserwuj, patrz czy nie ma skurczy regularnych. Uspokoiłam się dopiero jak z innego powodu pojechalam na izbe i wody płodowe ok były. Ale teraz to już taki czas że nic nie wiadomo.

Dodatkowo z kim bym nie rozmawiała (np. z panią, której sprzedawałam bluzkę a ma już dzieci) wszyscy mówią no to teraz będzie się działo, ciąża to pikuś, teraz będzie gorzej. A zobaczysz jak zaczniesz karmić...Póki co boje się tylu rzeczy, że wolę się cieszyć dzieckiem w brzuchu. Nie wiem czy taka jest mentalność ludzi, ze kiedy próbuje mówić w sposób pozytywny, że będę miała swoją córeczkę, że będę mogla ją ubrać w te śliczne małe ciuszki to w odpowiedzi słyszę same przykre rzeczy, które mnie czekają od momentu rozpoczęcia się porodu, poprzez połóg i wychowanie niemowlaka, o których wiem i którymi się bardzo stresuje.

Wiesz co, ja powiem tak że jak byłam w pierwszej ciąży też mi tak mówiono. Ciągle słyszałam "Ciesz się że w brzuchu jeszcze, jak będzie to się dopiero zacznie. A ja wolałam jednak już mieć dziecko przy sobie. I wstawanie w nocy i karmienie wiadomo ciężkie i kolki nieraz, ale nigdy nie pomyślałam że wolałam jak było dziecko w brzuchu. I teraz tak samo z dzieckiem kłopoty są, ale patrzenie na to jak rośnie, na początku jak zaczęło podnosić główkę, gaworzyć, pierwsze słowa, chodzenie śmiech. I czasami tez są chwile że starsze i męczące ale jak bez dziecka jest nudno w domu już. Nie wiem czemu tak ludzie lubią straszyć. Nie jest łatwo wiadomo ale dziecko to szczęście. :)

Ja nie mam wydzieliny. W sensie w normie jest.

Moja znajoma tez w ciazy teraz i miała taką sytuację właśnie. Myślała ze to wody bo materac mokry miała a jak poszła do lekarza to się okazało ze to infekcja jakaś .

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Moja znajoma tez w ciazy teraz i miała taką sytuację właśnie. Myślała ze to wody bo materac mokry miała a jak poszła do lekarza to się okazało ze to infekcja jakaś .

Ja już brałam też na infekcję. no i nic to nie pomogło. Ale to właśnie tak dziwnie że to nie cały czas jest. Tylko takie momenty są. Np w jeden dzień nic w drugi nic i nagle trzeciego dnia.

reklama
Do góry