reklama

Sierpniówki 2016

Luteine jeśli się przerywa brać to trzeba stopniowo zmniejszać dawki aż od odstawienia. Odstawienie bez zmniejszenia dawki to duże ryzyko bo progesteron spada. Niech siostra ci kupi i wyślę i dalej bierz lub spraedz badanie krwi jak progesteron się ma.

Ja nospe zwykła biorę 3x dziennie- choć boli brzucha tak nie mam,ale to zapewne dostałam po to aby kropek się utrzymał przy ewentualnych skurczach.

Czuję się dobrze, lekko senna jestem i piersi trochę bolą a tak super się czuję :-)

Jeśli chodzi o l4 czyli zwolnienie lekarskie. lekarz może wpisać albo nr.1 lub 2. Czyli może chodzić lub nie. W razie kontroli gdy cie nie zastanie nic nie zrobią bo możesz chodzić jeśli masz wpisane leżeć to jeśli cię nie zastana w domu jedynie możesz się usprawiedliwic potwierdzona wizyta u lekarza :-)

Pozdrawiam

reklama
Ja juz w pracy... masakra... dzis wszystko pod gorke... mam nadzieje ze reszta dnia bedzie lepsza :-)
Zalalo nam troche restauracje... na podlodze reczniki a to cieklo z sufitu z prysznicow... ochyda... smierdzialo kanaliza.... musialam usunac reczniki. Prawie pawia puscilam... zazwyczaj tak wrazliwa nie jestem :-) Haha... milego dzionka!

mój lekarz jest przeciwny nospie, jak coś to kazał mi łykać magnez 3 x dziennie bo ma działanie rozkurczowe podobnie jak nospa a nie szkodzi. W Pl jak byłam w ciąży to ciągle mnie czymś faszerowali, wcześnie miałam skurcze więc nospa, fenoterol, kaprogest w zastrzykach itd. a tutaj miałam to samo i tylko magnez i dałam rade donosić bez problemu. A lekarz który zaleca łykać nospe 3x dziennie chociaż nic się nie dzieje jest dla mnie z lekka niepowazny!

Witajcie w tak ponury dzień.
Wstałam dzis wczesnie. Posprzatalam mieszkanie, wstawiłm pranie. Obiad tez sie juz robi. Mam dzis mnóstwo energi :happy:

To chyba dlatego ,żę mam dzis wizyte u lekarza. Wiem ,ze to pewnie jeszcze za wczesnie ale chce isc sprawdzic czy na ten moment wszystko jest w porządku. :-) Trzymajcie kciuki.

Kropka miły początek dnia :-P

Justa to kciuki &&&

Któreś tu z was pisały o piersiach. Ja zła jestem bo dwa miesiące temu kupiła trzy dosyć drogie staniki, a już teraz są za małe matulu :-(
Wiktor miał przed snem gorączkę 38.1 a przed 5 się obudził z 39.3 no syrop dostał ale gorący i trzasl się jak osika. Ale pospalismy do 9 i teraz znowu śpi. Myślę że to zęby bo nie daje sobie dotknąć nawet z zewnątrz.

witajcie :)

Ale mam dziś śpiocha... masakra jakaś z tym spaniem.... cukier mierzyłam i jest na szczęście w normie :)
Mam do siebie wyrzuty, że nie poswięcam całego czasu Ami... ona co prawda pięknie sie bawi sama, ale zazwyczaj ja jej towarzyszyłam w zabawie...
Nie mam pomysłu co dzis na obiad... dla Ami zrobiłam krupnik, ale ja tego nie zjem... też tak macie, że jednego dnia jecie coś aż Wam się uszy trzęsą a drugiego na myśl o tym jedzeniu jest Wam niedobrze? Mam ochotę na pomidorową teściowej (robi najlepszą na świecie)... eh... z tym jedzeniem....

Co do leków to ja brałam w pierwszej ciąży tylko witaminy jak mnie zaczęły skurcze łydek łapać to dostałam jeszcze magnez no i insulinę pod koniec, a w tej ciąży na razie kwas foliowy i jeszcze gin mi przepisał jod.
W każdym kraju jest inaczej, w jednym mówią, że to można tego nie etc... ale rzeczywiście 3 nospy to trochę dużo.

Za niedługo Ami idzie na drzemkę i ja też!!

Hello!!! A Ja z pracy! :)
Spac mi sie chce... A wiec .... Sluchajcie..... Czas zaczac.... Marudzenie czesc 2- :)

Ja Nie wiem wy nic takiego nie piszecie ... Czy Tylko mnie ciagle cos boli? Dzis na tapecie byly biodra I pachwiny.... Eh... Moze poprostu za duzo dzwigam itd.... ?
I Mam do was Glupie pytanie.... Chodzi o to ze tak sie mowi ze w ciazy biega sie na siusiu... No ale jak juz jest sie w toalecie to co ??? Siusiacie duzo czy troszeczke? No Ja czasami np pare kropelek itd.... Za jakis czas znowu mi sie chce.... :(

Kropka-mnie caly czas bola krzyze jak przy okresie,mdlosci przeszły... z siusianiem jest tak jak piszesz bo objetosc pęcherza sie zmniejsza.
Badacie szyjkę macicy? Jaka powinna byc w ciazy? Stresa mam jakiegos masakrycznego...chyba dla pewnisci jeszcze kupie test

reklama
Hej !
Kropka ja tez gańiam jak dużo pije i po troszku [emoji28][emoji28] . A co do boli to dzisiaj mnie jakoś z prawej strony boli , raz zakuje nie wiem czy to jajnik czy koło pachwiny , nie jakoś mocno, ale jednak .
Ty za dużo w pracy nie dźwigaj ! Ja wiem jak to jest w restauracji , uważaj na siebie !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry