reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniówki 2016

okasia nie chce cie załamywać! ale ja też alergik i jak każdy mówił że w ciąży -alergia ustępuje to mi sie zawsze diabelnie nasila! możesz pić wapno dla alergików ale w ciazy pilnuj dziennej dawki to maksymalnie 1200, choć ja też pilnuje sie w dawce 1000 mg, nie wiem w jakiej okolicy mieszkasz ale sprawdź co pyli choć jeżeli to alergia to obstawiałabym kontaktową bardziej

happymum gratuluję ksieżniczki!

ja o oknach nie mysle jeszcze, ale w tym roku na luzie - męża zatrudnię :D

ja na koncówce choroby a wczoraj mój syn zaliczył zgona i 40 st. -myslałam że się popłaczę z bezsilności -dziś kapeć mały cierpiący a ja usługująca ;)

reklama
Basienka ja nie mam specjalnego przepisu. Drożdże mieszam w ciepłym mleku z łyżeczką cukru i szczyptą soli, dodaje mąkę, olej i wodę :-) wszystko bez konkretnych proporcji, na oko, mieszam łyżka, nie wyrabiam ręką i zostawiam w ciepłym. Po wyrośnięciu na blachę na to wymieszane zioła ( bazylia, oregano, czosnek)z przecierem pomidorowym i jak kto woli... Ja daję cebulę, pieczarki, kukurydzę i ser. Cała moja rodzina uwielbia oczywiście z sosem czosnkowym i keczupem :-)

U mnie był dzis gulasz wieprzowy z pieczarkami,ziemniako i buraczki :)
Dziewczyny jakie staniki Do karmienia sa lepsze,zapinane przy naramkqch czy na środku?

Dziewczyny narobilyscie mi ochoty na pizze. Dajcie przepis :-)

Kochana ja mam przepis z pizzerii :)
Mi zawsze z niego wychodzi przepyszna :)
Tylko nie mleko! Musi być ciepła woda :) na mleku kiedyś robiłam jak nie miałam tego przepisu i ciasto podchodzi pod takie maślane bułeczki drożdżowe :)
A więc składniki płynne mieszamy w jednym naczyniu tak jak :
Woda(cieplutka ale nie gorąca żeby nie spazyc drozdzy ) olej jajko +drożdże i cukier- rozmieszac, i to wlewamy do miski w której znajduje się już mąka z solą :)
Wszystko ładnie urabiamy :)

Ja ostatnio robię na cienkim cieście (zależy kto na jaką ma ochotę ) to z połowy porcji starcza mi na takie 2 duze blachy czarne od piekarnikow :) bo ładnie je sobie jeszcze rozwalkuje i jest na prawdę na cienkim cieście :)
No i pieczemy pierwsze od dołu 10minutek 180' z termoobiegiem a potem gora+dół 15/20 min -zależy jakie grube ciasto :)

A sos czosnkowy robię bez majonezu tylko jogurt gesty grecki najlepiej 10% i dodaje jeszcze koperek ;)

Polecam gorąco! :)
Mam nadzieję że się rozczytacie xD

Załączniki

• 1457804872669.jpg
    1457804872669.jpg
    56,3 KB · Wyświetleń: 96
Pizze tez sprobuje mam ochote od kilku dni. A dzis u babci wspominalismy jak bylam nastolatka i ciagle robilam pizze z parowkami.:)

Okasia-ja tez sie boje alergi, na pyłki mi sie zwykle zaczyna kwiecien i trwa tylko do lipca ale jest to i tak meczarnia.

Dziewczyny pulsuje mi pepek troche nawet jakby bolał i mam wrażenie wypychania ma moze ktoraś podobnie?

Pizze tez sprobuje mam ochote od kilku dni. A dzis u babci wspominalismy jak bylam nastolatka i ciagle robilam pizze z parowkami.:)

Okasia-ja tez sie boje alergi, na pyłki mi sie zwykle zaczyna kwiecien i trwa tylko do lipca ale jest to i tak meczarnia.

Dziewczyny pulsuje mi pepek troche nawet jakby bolał i mam wrażenie wypychania ma moze ktoraś podobnie?
Ja właśnie coś takiego zaczynam odczuwać z pepkiem trochę mnie swędzi i jakby powoli się wypychal już. ...

U mnie był dzis gulasz wieprzowy z pieczarkami,ziemniako i buraczki :)
Dziewczyny jakie staniki Do karmienia sa lepsze,zapinane przy naramkqch czy na środku?
chodzi ci o zapiecie tych takich nakladek na sutki co sie je odczepia do karmienia? ja mam zapinane przy ramiaczkach i dla mnie ok

ja przy pepku jescze nic nie odczuwam ale ja ogolnie malo regularnie ejscze ruchy czuje- chyba za duzo tluszczyku mam :p

Ostatnia edycja:
reklama
Polcia,łącze sie w boli bo ja też alergiczka i wiosna i lato to masakra
Kassia dokładnie o to:) i dzie to odpiac i nakatmoc dziecko tak żeby calego cycka nie wywalac na wierzch?
Co do pępka to nie wiem jak to jest bo mi sie nie wypychal i mialam w miarę nirmalny do końca..za to kopniaki małej sa widoczne gołym okiem

Do góry