reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniówki 2016

No dlatego właśnie ja nie będę chrzcila. Rodzina na pewno pędzie gadać , ale.juz im powiedzialam , że jak mają chęć wychowywać i robić chrzty i inne to niech najpierw sobie zrobią dziecko :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No u mnie to no chwila ktoś coś gada. Szlag mnie już trafia a co dopiero będzie jak się mały urodzi... niech śpi na brzuchu! Niech spi na plecach ! Chusta! Bez chusty! Masakra... hehe na kiedy masz termin?

30.08. ;) a Ty? Porady będą pewnie każdego dnia, matka ostatnio do mnie bym szorstkim ręcznikiem sutki przecierała to nie będą mnie boleć podczas karmienia....:D

Chyba bym zdechła jakbym miała sutki trzec ręcznikiem! Jak woda poleje ton boli a ręcznik by mi chyba je urwał :)
Ja mam termin na 13.08 ale moje urodziny są 11 08 i chciałabym żeby wtedy mały wyskoczył :)

My mamy ślub mieszany. To była jedyna możliwość żebyśmy obydwoje żyli zgodnie ze swoimi przekonaniami. Ja jako niewierząca mąż jako wierzący. Musiałam przy okazji podpisywania formalności w kościele podpisać dokument, że nie będę utrudniała mężowi praktyk religijnych, a dzieci wychowane będą w wierze. Także kwestia chrztu rozwiązana. Przeraża mnie tylko koszt z tym związany i impreza rodzinna, na którą ochoty wielkiej nie mam :/

Co do wszystkich mądrych porad to u mnie teściowa jest guru, kobieta która wszystko robi najlepiej i wszystko wie :) Możecie już ustawiać się w kolejce po porady, zaczynam sprzedaż biletów :) Już mi się gotują wnętrzności na samą myśl o tych uwagach typu: załóż mu czapeczkę, zamknij okno itd. :/ Oby mąż był przy tym, bo jak będzie to da jej popalić. Mnie niestety czasem nie wypada :/

mamakulka też mam dom drewniany :D
jeeeeeest klimaaaaaat!

my będziemy chrzcić dziecioka, przy dwójce w lokalu robiliśmy ale mieliśmy małe mieszkanko teraz na ogródku zrobię, na spokojnie - my i chrzestni- obiad i ciasto, przyjacielskie spotkanie bez niepotrzebnej spiny ;)

mika ja tam pocierałam przy 1 dziecku i co? sutki krwawiły jak cholera....nie ma zasady a dobre rady cioć to mam ochotę gwizdnąć w pi.........pierona ;)

uwierzcie mi lepiej wyprawkę powoli kompletować :) krok po kroku i nawet nie skapniecie się ze wszystko macie :) a budżetu nie obciążycie dużym jednorazowym (przepłaconym) wydatkiem ;)

Mnie prawdę mówiąc trochę irytuje kwestia chrzczenia dzieci bo powinny mieć wybór. Ale każdy robi co chce :)

No porady mnie mordują. Kurde z tymi czapkami ...

ja wyprawke chce miec juz gotowa na poczatku czerwca- wyprane, wyprasowane, lozeczko zlozone, wozek wywietrzony .....
niby cieplo a tak zmarzlam ze szok- ta pogoda zdradliwa jest strasznie.

my tez bedzoemy chrzcic- przy malej w lokalu orbilismy dla anjblizszej rodziny i etrz tez tak zrobimy. nie wyobrazam sobie w domu robic i iagle latac przy malym dziecku.

reklama
Moja siostra chrzcila rok temu i robiła w domu przyjęcie. Tyle roboty bylo ze koniec świata a większość żarcia I tak zostało bo było lato , upał jak cholera i nikomu nie chciało się jeść :) także bez sensu.

Do góry