reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniówki 2016

My jeszcze w czerwcu chcemy do PL zjechać i mam nadzieję że też już wszystko skompletuje :) teraz ciągle siedzę i pościele do lozeczka oglądam i jest tyle tego wszystkiego że sama już nie wiem jaka chce, to jest straszne tak samo pieluszki tetrowe, kocyki, itd :)

i ja do zcerwca wsyztsko bede miala gotowe :)

co myslicie o tej sukience?
Link do: Model 1040 - Haloo Your Fashion
Elegancka a jest tylko w fiolecie czy są inne kolory bo ja też się ostatnio rozglądam bo 7 maja jestem swiadkowa :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja takich opowiesci dziwnej tresci nie slucham, ogolnie nie lubie jak mnie zaczepia ktos obcy i na jakies priv tematy zaczyna gadac.
Slodycze ostatanio mocno ograniczylam, ale sa momenty, ze "szukam smaku". Po prostu zjem cos i za chwile mam dziwny smak w buzi, wiec jem cos innego, ale znowu cos jest nie halo i potrafie tak caly wieczor podjadac, az mam wielki bebzol i zaczynam sie zle czuc. Bardzo nie lubie tych "poszukiwan".

Do pelnej wyprawki brakuje mi paru rzeczy, ale gdybym sie spiela to bym to wszystko w ciagu jednego dnia zalatwila. No, ale niestety dzis pol dnia lazenia do p-la, bo sie dyrektora 2x spoznila, ale zalatwione, latanie z ostatanimi rzeczami po akwa do zoologa, ale oprocz samego akwarium wszystko wyniesione, jutro zanosze wymowienie do starego p-la, zabieram rzeczy, dam Paniom jakies czekoladki na do widzenia i z glowy. Troche mi zal, bo 2 lata tam bylismy, ale to co sie tam ostatanio dzieje to jakies nie halo. Musze w koncu glukoze zrobic i odebrac wyniki cytologii, ale kurde nie wiem kiedy to zrobie, bo ciagle cos mi wyskakuje, a 20 mam wizyte. Dzis niestety sie moje dziecie poskladalo i z kataru zrobil sie kaszel oskrzelowy i po prostu w ciagu 5min odjechal, wiec jutro lekarz. W czwartek mial zaczac adaptacje w nowym p-lu, ale raczej na bank do konca tyg posiedzimy w domu.

frytka super, ze troszke Ci ulzylo, oby nie bylo powtorki :)

kassia fajna ta kiecka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kassia - kiecka całkiem ładna, choć nie mój kolor ;)

frytka - dobrze, że już się lepiej czujesz! To najważniejsze.

Heromina - zdrówka dla synka!

A ja dzisiaj zasiałam ostatnią turę kwietniowych warzyw: burak liściowy kolorowy + cukinia żółta.
W maju posadzę miechunkę peruwiańską i dynię i na tym koniec.
Mam jeszcze: marchew (zwykłą i kolorową), pietruszkę, szczaw, szpinak, cebulę, czosnek, koperek, buraki, rzodkiew i sałatę (pod szklarnią).
Styknie jak na pierwszy raz rolnikowania :p

Oby jeszcze coś z tego wzeszło :D

Ponadto mamy drzewka i krzewy owocowe po poprzednim właścicielu.
Ja dorobiłam jeszcze rabatę kwiatową i chcę pergolę z różą pnącą.
Ale najpierw mąż musi posiać trawę, może jutro się już uda, bo trzeba było wszystko wyrównać, uprzątnąć i przegrabić.

Aaaa, no i ja mam zgagę, bo któraś pytała :( OKROPNĄ!
Wiem po czym, więc podpowiem, czego unikać: sosu pomidorowego/spaghetti, drożdżówek, chipsów, nektaru porzeczkowego i słodyczy (ech).
Jak już mnie b. pali, to robię łyka mleczka Maalox, takiego prosto z lodówki.
Pomaga! :)

Co do wyprawki - też na pewno do końca czerwca chcę zakończyć kolekcjonowanie.
Choć mam niewiele, bo drugi chłop.
Ale przed upałami chcę mieć wszystko, bo później sobie nie wyobrażam.
Może jakieś pierdoły, w stylu aptekowe.
Ale nie jakieś konkrety.

Ostatnia edycja:
Zazdroszczę tym co mają już większość wyprawki :) możecie w miarę odetchnąć. Ja mam dopiero troche ubranek (ok dwie reklamowki) i czuje ogromny niepokój pomimo że wiem że mam jeszcze czas, zwłaszcza że termin mam na koniec sierpnia ;) ale miewam już sny o tym jak rodze synka i okazuje sie ze prawie nic nie mam. Do połowy czerwca chce już mieć wszystko.

Matusiak faktycznie dołożyli moja ulubiona funkcję hehe :-) teraz mogę dawać znać że żyje bez pisania co u mnie, bo na oddziale raczej nic się nie zmienia :p ja mam na razie z wyprawki tylko ubranka i to nie wszystkie. Właśnie w tym tygodniu mieliśmy malować i szykować pokój Małemu i później kompletowac resztę, ale trochę się przesunie w czasie. Podobnie jak Wy przed upalami chce zdążyć :-)

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Na allegro zamowilam :-) bede szyla dwie wersje :-)

Basiu sorry za dopytywanie a możesz podesłać link od kogo kupowałaś materiały ?
minky i bawełnę ? mama mi uszyje komplet do wózka bo to w sumie proste,
pościeli się nie podejmujemy bo chciałam z ochraniaczem a to już trzeba chyba jakieś formy mieć, wzór czy cuś,
bo poduszka i kołderka to wiadomo proste.
Pościel chyba kupię z tego linku, a potem na zmianę drugą już uszyjemy na wzór tej ;)
Link do: 8-cz POŚCIEL dziecięca 120x90 do łóżeczka NOWOŚĆ
tylko bez baldachimu :) tylko z ochraniaczem na szczebelki.

reklama
Jak tylko bede na komputerze, to wysle Ci link. Bo z telefonu nie umiem :-) Juz wracam z badan :-) Bylam zaraz o 6:30 w latoratorium na otwarciu i juz 8 osob przede mna :-) Poszlo w miare sprawnie i juz wracam. Jeszcze na szybko zakupy, odebrac nowy dowod osobisty i bede siedziec w domku i czekac cierpliwie na kontrol :-) Milego dnia :-)

Do góry