reklama

Śliczne brzusie

No bo do niedawna rzadko która kobieta pilnowała wagi w ciąży i dbała o siebie. Teraz jest większa świadomość i ogólnie mniej się przybiera w ciąży.

Mnóstwo też zależy od budowy. Ja np. zawsze miałam szerokie biodra - nawet jak jeszcze nie były obrośnięte tłuszczykiem (gdzie te lata, ech...), to same kości szeroko wystawały. A brzuch za to niezmiennie 60 cm i ani drgnął. No a teraz w ciąży brzuch mi w ogóle nie rośnie na boki, więc mam ładnie wytaliowany i wypuknięty do przodu. Jak stoję tyłem czy przodem w ciemnym ubraniu, to w ogóle nie widać, że jestem w ciąży.

Ale i tak się dziwię, że kobieta w sklepie z odzieżą ciążową, chwaląc się, że jest specjalistką, bo pracuje tam 3 lata, oceniła mnie na 2-3 miesiąc. Ja do 4 miesiąca miałam prawie płaski brzuch! Tylko ja widziałam, że lekko mi się wysuwa do przodu. A moje dzisiejsze 96 cm to przecież nie jest jakoś strasznie mało. Jak tak dalej pójdzie, to przyjadę na poród, a w szpitalu mi powiedzą - proszę przyjechać za 2 miesiące, na razie pani jest w 7 miesiącu ;)

reklama
Agaj Twój brzuszek mnie zaskoczył. Porównuję go z moim i aż zazdroszczę.

Wielkie dzięki:) I tak od jakichś dwóch tyg.zaczął mi rosnąć w szybkim tempie

Winka "agaj44 a gdzieście takie małe brzucholki uchowały :rofl2:. Wyglądacie jakbyście dopiero na początku ciąży były :tak:"

:) Dzięki bardzo! No właśnie wczoraj znajomy, który mnie zobaczył że ja w ciąży to obstawił 3 miesiąc...Chyba przesadził;)

agaj44- ja też jak mówię ze jestem w ciązy i to już jest 6miesiąc, to ludzie patrzą jak na debila i mówią tylko że mały mam brzuch----- no żesz kurna wiem że mam mały, ale co mam zrobic??? żrec za 5- ciu żebym tylko przytyła??? w pierwszej ciązy miałam tak samo... tylke że wtedy wszyscy wiedzieli od 5 tygodnia że jestem, a teraz powiedzieliśmy w 17 tyg i znowu to samo mam...

Zebrałam się w sobie i postanowiłam dokumentować rozwój wydarzeń ;) Moja Mama nie ma ani jednego zdjęcia ciążowego brzucha i bardzo tego żałuję, więc nie chcę tego robić mojemu dziecku :)

Wklejam więc: 23 tydzień, 2 dzień - 96 cm.
Od przodu i z boku - trochę ruszone, bo robione z ręki, a jest ciemnawo - bez lampy, bo to odbicie w lustrze ;) Z tyłu moje miejsce pracy, czyli nieład permanentny.

Zobacz załącznik 275540Zobacz załącznik 275541

ewa86 też malutki brzusio masz :happy:.

agaj44, natka86 cieszcie się takimi zgrabniutkimi małymi brzucholkami:tak:.
Ciekawa jestem ile jeszcze Wam urosną do końca ciąży :happy:.

Chyba lepiej mieć mniejszy niż duży. Wydaje mi się, ze wtedy mniej problemów. Juz pisałam, że ludzie widząc mnie, dziwią się, że to dopiero 6 miesiąc. Ludziom nigdy się nie dogodzi w tym względzie. A moja teściowa ciągle by mnie dokarmiała. Twierdzi, że za mało jem, bo za mało przybrałam. A ja przecież i tak duża kobieta jestem (w sensie szerokości, nie wysokości). Całe szczęście, że tyle nie przybieram ile ona by chciała, bo do porodu musieliby mnie dźwigiem zawozić ;)

ewa super zgrabnioszek:tak: ja taki miałam bez ciązy jak sie dobrze najadłam:-D ale to fakt i oczywistość że lepiej mieć maly niż gigant bo i lżej i mniej kg dla kregosłupa i łatwiej zapobiec rozstepom więc cieszcie się:tak:

eeeetam natka nie ma co się złościć...

ludzie mówią to co widzą- jak jest mały brzusio to przecież nie powiedzą, że wielgaśny i odwrotnie

A teraz wrzucę wam Brzuchy z naszego spotkania z Aluśką :)

Jej niebieski, mój czerwony ( u niej wg usg termin przesunął się na 1.12. mi na 4.12 czyli baaardzo podobne:-) )

naszebrzuchy.jpg

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry